Categories: ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΑ

Ένας από τους σπουδαιότερους σεφ της Βαρκελώνης προσγειώνεται στην Αθήνα

Jorge Munoz

To 2016 δείχνει από νωρίς ότι θα είναι μια λαμπερή γαστρονομικά χρονιά. Πρώτο δείγμα αυτής της πορείας είναι η άφιξη του Jorge Muñoz, head chef του φημισμένου εστιατορίου Pakta των αδερφών Adria στη Βαρκελώνη, τον οποίο θα φιλοξενήσει το αγαπημένο εστιατόριο Nikkei για δύο μόνο συγκλονιστικές βραδιές, στις 17 και 18 Ιανουαρίου.
Μαζί του θα έχει ως βοηθό του τον δυναμικό Mario Pérez και σε συνεργασία με τον πρωτοπόρο σεφ του Nikkei, Θάνο Στασινό, θα παρουσιάσουν μια παλέτα από δέκα μοναδικά πιάτα, τα οποία θα συνοδεύουν δύο tailor made, για τις συγκεκριμένες βραδιές, προσεγμένα ως την τελευταία λεπτομέρεια, cocktails του Σπύρου Κερκύρα.
Ο γεννημένος στο Βόρειο Περού Jorge Munoz, κατόρθωσε να εντυπωσιάσει με το ταλέντο του και τη δημιουργικότητά του σε μια κουζίνα – μείξη από 3 διαφορετικές κουλτούρες, του Περού, της Ισπανίας και της Ιαπωνίας, αυτής δηλαδή που αποδίδεται με τον ευρύτατα χρησιμοποιούμενο όρο nikkei .
Στην Αθήνα, ο Περουβιανός σεφ, φιλοδοξεί να εντυπωσιάσει (μόλις 140 τυχερούς συνολικά) με δημιουργίες- σερβιρισμένες ως πρώτα πιάτα – όπως, για παράδειγμα, ceviche λαυράκι με μανιτάρια porcon infusion, tiradito (πρόκειται για την περουβιανή εκδοχή του sashimi, σερβιρισμένη όπως το carpaccio, σε καυτερή σως) από φρέσκο χτένι με leche de tigre (περουβιανή σάλτσα για θαλασσινά με βάση το λεμόνι), αρωματισμένο με miso (η αγαπημένη γιαπωνέζικη πάστα), αλλά και τηγανιτή causa (χαρακτηριστικό περουβιανό ορεκτικό με βάση την πατάτα) με κοτόπουλο.

Θάνος Στασινός

Ο  Θάνος Στασινός, από την πλευρά του  Nikkei, θα «απαντήσει» στα κυρίως πιάτα με t-bone αρνιού μαρινέ με μέλι και miso σερβιρισμένο με plantains (είδος μπανάνας) και αλάτι wasabi, καθώς και lomo saltado με black angus (τυπικό πιάτο της περουβιανής κουζίνας με κρέας μαγειρεμένο με την τεχνική stir fry), aji amarillo jelly (ζελέ από τη διάσημη καυτερή πιπεριά της νότιας Αμερικής, σε ανοιχτό πορτοκαλί χρώμα), ρίζα cachava με pecorino pomano σαρανταοκτάμηνης ωρίμανσης και ελληνική τρούφα.
Για επιδόρπιο η πρόταση του φιλοξενούμενου περιλαμβάνει peruvian picaroon (η περουβιανή εκδοχή των ντόνατς), ενώ το Nikkei προκρίνει μια δημιουργία από ivoire valrhona σοκολάτα, yuzu(γιαπωνέζικο πικρό λεμόνι) και μαρμελάδα από aji amarillo.
Αν μη τι άλλο, η γαστρονομική ένωση – αποθέωση της nikkei κουζίνας, των παραπάνω αναμένεται με ενδιαφέρον. Και ανυπομονησία.
Nikkei, Λεβέντη 3, Κολωνάκι, Τηλ. 210- 7239366
Γιώτα Παναγιώτου

Share
Published by
Γιώτα Παναγιώτου