Categories: ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΑ

10+1 σεφ μας λένε τι θα μαγειρέψουν και τι θα δοκιμάσουν στο 2o Dine Athens Restaurant Week

Το Diners Club και η Alpha Bank διοργανώνουν για δεύτερη συνεχή χρονιά το “Dine Athens” από την 1η έως και τη 12η Φεβρουαρίου 2017. Όλα τα συμμετέχοντα εστιατόρια -120 στον αριθμό- θα προσφέρουν ένα από τα τρία ειδικά διαμορφωμένα μενού, στις προκαθορισμένες τιμές των 15€, 30€ και 60€ για όλους. Επίσης φέτος κάποια εστιατόρια προσφέρουν και lunch menus, στην προκαθορισμένη τιμή των 15€ και 30€. 

Ρωτήσαμε μερικούς από τους σπουδαιότερους σεφ της πόλης να μας που τι σχεδιάζουν για τη μεγάλη γαστρονομική γιορτή και τι θα ήθελαν να δοκιμάσουν στα άλλα εστιατόρια που συμμετέχουν στο event.


Aλέξανδρος Τσιοτίνης, CTC

Θα μαγειρέψει:

Brioche ατμού με κρέμα από μετσοβόνε και τρούφα

Αυγό ορτυκιού με ζωμό από καπνιστό άχυρο

Τραχανά με Καπνιστά Μύδια και αφρό θάλασσα

Βελουτέ από καλαμπόκι με αστακό και αφρό από τρούφα και περγαμόντο

Ριζότο από σιτάρι με φρέσκο καλαμάρι και αυγοτάραχο Μεσολογγίου

Ψάρι ημέρας με εικονικό ριζότο από μαιντανόριζα και σάλτσα κέδρου

Σιγομαγειρεμμένο μοσχάρι Black Angus με υφές από σαλσιφί

Ναμελάκα λευκής σοκολάτας με καραμελωμένα κόκκινα φρούτα, μαρέγκες βιολέτας και σορμπέ από γιαούρτι και βιολέτα

Θέλει να δοκιμάσει:

Χειροποίητο λουκάνικο πάπιας με chutney μήλου και αφράτη σελινόριζα στο Artisanal Lounge & Gardens.

Kαμμένο ψωμί και βούτυρο στο All Senses Gastronomy.

Σπιτικά ζυμαρικά στριφτάρια με πετροσωλήνες, φρέσκα χτένια, μάραθο και “finger lime” στο Premiere.


Γκίκας Ξενάκης, Aleria

Θα μαγειρέψει:

Χορτόπιτα με άγρια χόρτα, κρέμα φέτας, τραγανό φύλλο

Μους Κόκκινης Κολοκύθας µε καραµελωµένα κάστανα, απάκι και φρέσκια µαύρη τρούφα

Αρνάκι Σιγοψηµένο με κρέµα από κοκκινιστούς γίγαντες, σέλερυ, καπαρόµηλα

Παστίτσιο με χοντρό µακαρόνι, ουρά µόσχου µπρεζέ, µανιτάρια σιτάκε, αφράτη µπεσαµέλ

Πιάτο Ελληνικών Τυριών – 3 είδη

Κρέμα Λευκής Σοκολάτας με γιαούρτι, φράουλα, κόκκινα φρούτα

Θέλει να δοκιμάσει:

Αυγοτάραχο με σπανακόρυζο και σάλτσας γιαουρτιού με μελάνι σουπιάς στο Balthazar

Ψωμάκια ατμού με χοιρινά μάγουλα στο Nolan

Κριθαρότο παντζαριού με ελαφριά κρέμα σκόρδου και καπνιστό σκουμπρί Χαλκιδικής lime στο Malabar Inhouse


Μιχάλης Νουρλόγλου, Premiere

Θα μαγειρέψει:

Βιολογικό αυγό σιγομαγειρεμένο με καραμελωμένο κουνουπίδι, κρέμα κατσικίσιου τυριού, μαύρο σκόρδο και αμύγδαλα

Σπιτικά ζυμαρικά στριφτάρια με πετροσωλήνες, φρέσκα χτένια, μάραθο και “finger lime”

Στείρα με κρούστα φιστίκι Αιγίνης, πουρέ από ψητή σελινόριζα και λεμόνι τουρσί ή αρνάκι με αγκινάρες, ελιές, αποξηραμένη τομάτα και σκόρδο κονφί

Κύλινδρο με Guanaja σοκολάτα ναμελάκα, φιστίκια και παγωτό καραμέλα-μίσο 

Θέλει να δοκιμάσει:

Παστίτσιο με χοντρό μακαρόνι, ουρά μόσχου μπρεζέ, μανιτάρια σιτάκε και αφράτη μπεσαμέλ στο Αleria

Καμένο ψωμί  και βούτυρο στο All Senses

Τραχανά με καπνιστά μύδια και αφρό θάλασσα στο CTC


Τάσος Μαντής, Hytra

Θα μαγειρέψει:  

Καλαμάρι πατάτα φούρνου, αλμυρίκια, μάραθο και μαγιονέζα από μελάνι καλαμαριού

Λεμονάδα γρανίτα από βασιλικό λεμόνι και λουίζα

Αυγό από τη φάρμα μας λαγόχορτο, άγρια μανιτάρια και κονσομέ μανιταριών αρωματισμένο με βελανίδια

Επιστροφή στις ρίζες κόκορας με σελινόριζα, μαϊντανόριζα και λάππα

Παρφέ κρέμα από φυστικοβούτυρο, σοκολάτα και παγωτό

Καραμέλα βουτύρου

Παραδοσιακό Λουκούμι αρωματισμένο με φατουράδα

Θέλει να δοκιμάσει:

Σαλάτα ρεβίθια “guacamole” Αβοκάντο, αγγούρι, λάιμ, λούζα στο Feedel.

Αρνάκι σιγοψημένο με κρέμα από κοκκινιστούς γίγαντες, σέλερυ, καπαρόμηλα στο Aleria.

Αυγό με πατάτα, τρούφα, καραμελωμένο κρεμμύδι και μπέικον στην Σπονδή.


Παναγιώτης Γιακαλής, Malabar

Θα μαγειρέψει:

Ταρτάρ μοσχαρίσιο με brioche και αυγό ποσέ από τη φάρμα μας ή Ceviche σολομού με dressing από σόγια και σησαμέλαιο

Χειροποίητα νιόκι με σάλτσα παρμεζάνας και φρέσκια τρούφα εποχής ή Κριθαρότο παντζαριού με ελαφριά κρέμα σκόρδου και καπνιστό σκουμπρί Χαλκιδικής lime

Αρνάκι με ψητή μελιτζάνα αρωματισμένη με τζίντζερ και σάλτσα γιαουρτιού ή Σφυρίδα με κινόα και μυρωδικά από τη φάρμα μας

Μήλο ψητό στο φούρνο με αλμυρή καραμέλα, μαρέγκα κανέλας και παγωτό βανίλια ή Τριλογία σοκολάτας απο μους, γκανάζ και σορμπέ

Θέλει να δοκιμάσει:

Moυς Κοκκινης Κολοκυθας με καραμελωμένα κάστανα, απάκι και φρέσκια μαύρη τρούφα στο Aleria.

Βελουτέ από καλαμπόκι με αστακό και αφρό από τρούφα και περγαμόντο στο CTC.

Στείρα με κρούστα φιστίκι Αιγίνης, πουρέ από ψητή σελινόριχα και λεμόνι τουρσί στο Premiere.


Ivan Ottaviani, Sale & Pepe

Θα μαγειρέψει:

Minestrone Francescano, σούπα λαχανικών με όσπρια, σιτάρι, ρύζι και άγρια μανιτάρια.

Tortelli γεμιστά με γλυκιά gorgonzola & αχλάδια με φρέσκο βούτυρο, καρύδια & ρόκα ή pappardelle με ραγού από πάπια και μανιτάρια.

Scaloppa από μοσχάρι Black Angus με πατάτες αρωματισμένες με δενδρολίβανο και ρόκα ή ψάρι ημέρας all’ acqua pazza με ντοματίνια, κάππαρη και μαϊντανό.

Σπιτικό παγωτό βανίλια με καραμελωμένα πικάντικα σύκα ή fondant σοκολάτας με σορμπέ πορτοκαλιού.

Θέλει να δοκιμάσει:

Γαρίδα και γόπα στο Nolan

Φιλεταρισμένο λαυράκι με σπαγγέτι λαχανικών στο Varoulko

Καλαμάρι με πατάτα φούρνου, αλμυρίκια, μάραθο και μαγιονέζα από μελάνι καλαμαριού στη Hytra 


Xριστόφορς Πέσκιας, Βalthazar

Θα μαγειρέψει:

Σαλάτα quinoa με αρακά, αγγούρι, avocado, καπνιστό σολωμό και dressing μέλι-μουστάρδα-λεμόνι ή Σαλάτα με άγρια χόρτα σερβιρισμένη με τερίνα μανούρι τυλιγμένη σε cranberries και vinaigrette με ξύδι από ρόδι

Αυγοτάραχο με σπανακόρυζο και σάλτσα γιαουρτιού με μελάνι σουπιάς ή Tiradito μυλοκόπι με chips γλυκοπατάτας και πικάντικη σάλτσα από λεμόνι και κίτρινη πιπεριά

Φιλέτο μοσχαρίσιο με πατάτες αντιναχτές και σάλτσα από κόκκινο κρασί-κίμινο-κόλιανδρο ή Μυλοκόπι με “φασολάδα” edamame και αρωματικό ελαιόλαδο

Σφαίρα μαρέγκας με κρέμα καρύδας και σάλτσα φράουλας & Λικέρ Μαστίχας Skinos ή Μπάρα σοκολάτας gianduja με αφρό φουντουκιού και γλυκό του κουταλιού βύσσινο & Λικέρ Μαστίχας Skinos

Θέλει να δοκιμάσει:

Κακαβιά στο Βαρούλκο

Πράσινη σαλάτα με ρόδι και ζεστό chevre,  dressing miso-ταχίνι στο Gaspar

Μπισκότο κάπαρης και με μαριναρισμένο λαυράκι στο Αθήρι

Τραχανά με καπνιστά μύδια και αφρό θάλασσα στο CTC

Θα ξανάφαει παστίτσιο του Γκίκα στο Aleria

Κυλινδρο σοκολάτας, ναμελάκα φιστίκι και καραμέλα-miso στο Premiere


Σωτήρης Κοντιζάς, Nolan

Θα μαγειρέψει:

Γαρίδα και Γόπα

Θράψαλο με μαραθόριζα και ρύζι

Πατατόψωμο

Κοτόσουπα

Ψωμάκια ατμού με χοιρινά μάγουλα

Επιδόρπιο ημέρας

Θέλει να δοκιμάσει: 

Ταρτάρ από βοδινό φιλέτο Ελληνικής εκτροφής με λάδι καπνιστής πιπεριάς, Νιώτικο τυρί και μαύρο ψωμί στο Cookoovaya.

Τούρτα λαγού, φουά γκρας, σάλτσα Grand Veneur και λαχανικά του χειμώνα στη Σπονδή.

Φαγκρί ψητό σε ζωμό με κρόκο Κοζάνης και λαχανικά εποχής στο Αθήρι.


Χρήστος Τζιέρας, Piu Verde

Θα μαγειρέψει:

Ποικιλία ψωμιών με κριτσίνια και ντιπ.

Βελουτέ άγριων μανιταριών με πουρέ τρούφας ή Σούπα γλυκιάς κολοκύθας με αφρό ανθότυρου

Τραγανά σαλατικά με καπνιστό κοτόπουλο, παλαιωμένη γραβιέρα, crispy σύγκλινο και sauce εσπεριδοειδών

Χοιρινό γεμιστό φιλέτο με πιπεριά, jamon serrano, κεφαλοτύρι και sause από λευκά σταφύλια ή φιλέτο σολομού με κρούστα αποξηραμένων καρπών, με φύκια πουρέ πατάτας και teriyaki sauce.

Paris-Brest πραλίνα με κροκάν φεγιετίνης, ganache σοκολάτας και παγωτό βανίλιας Μαδαγασκάρης

Θέλει να δοκιμάσει:

Αρνάκι Σιγοψηµένο με κρέµα από κοκκινιστούς γίγαντες, σέλερυ, καπαρόµηλα στο Aleria

Λαβράκι Tartare, Gazpacho Τζατζίκι, Αγγούρι, Lime, Γρανίτα ροδόνερο και Φινόκιο στο Μαζί

Μαύρο χοίρο με μανιτάρια, κάστανα και κράνα στο Μπαλκόνι


Λευτέρης Λαζάρου, Βαρούλκο

Θα μαγειρέψει:

Κακαβιά από πετρόψαρα Αιγαίου και καβούρι

Ceviche μελανούρι με κόλιανδρο, lime και avocado

Καπνιστό χέλι με παναρισμένο αυγό και μους πατάτας

Καλαμάρι με πέστο βασιλικού σε φωλιά φρυγανισμένης πατάτας

Τόνος παγιάρ με μανιτάρια,  flakes παρμεζάνας και baby ρόκα ή Φιλεταρισμένο λαυράκι με σπαγγέτι λαχανικών

Crème brulee αρωματισμένη με βανίλια Μαδαγασκάρης, αχλάδι ποσέ και παγωτό ρούμι

Θέλει να δοκιμάσει:

Ψωμάκια ατμού με χοιρινά μάγουλα στο Nolan 

Βελουτέ από καλαμπόκι με αστακό και αφρό από τρούφα και περγαμόντο στο CTC

Paris Brest Αφράτο choux με σπιτική πραλίνα φουντουκιού, κρέμα πραλίνας και καραμελωμένα φουντούκια στο GB Roof Garden


Μανώλης Γαρνέλης, Βασίλαινας

Θα μαγειρέψει:

Ψαρόσουπα με κεφάλι από φρέσκια σφυρίδα

Ταραμοσαλάτα Βασίλαινας με μπρουσκέτες

Ταρτάρ με φρέσκιες γαρίδες Κοιλάδας, Μαγιάτικο, μπρουσκέτα, καπνιστή μαγιονέζα και πίκλες σέλερι και φινόκιο

Γιουβετσάκι γαρίδες με καπνιστή ντομάτα και μυρώνια

Μαγιάτικο σχάρας με πουρέ από ψητά παντζάρια, σταμναγκάθι και ελληνική σαλάτα

Parfait σουμάδας με βανίλια, compote από φρούτα του δάσους και nougatine αμυγδάλου

Θέλει να δοκιμάσει:

Ψωμάκια ατμού με σέλερυ, καπνιστό χέλι, μαυρομάτικα φασόλια, μήλο, vinaigrette bacon και παντζάρι στο Artisanal

Πατατόψωμο με γιαούρτι από το Nolan

Παστίτσιο με χοντρό μακαρόνι, ουρά μόσχου μπρεζέ, μανιτάρια σιτάκε, αφράτη μπεσαμέλ στο Aleria

Απολαύστε τα ειδικά διαμορφωμένα μενού σε προνομιακές τιμές για 12 ημέρες από 120 εστιατόρια της πόλης! Κάνετε την κράτησή σας στο www.dineathens.gr.
Ελένη Τζαννάτου

Share
Published by
Ελένη Τζαννάτου