Categories: ΓΕΥΣΗ

Dickie Dee: Η νέα στάση για γλυκό στην Αθήνα προσφέρει το πιο πρωτότυπο soft παγωτό

Στα τέλη της δεκαετίας του ‘50, η Dickie Dee εμφανίστηκε στο Winnipeg της Manitoba από την οικογένεια Barish και εξελίχθηκε σε μία από τις μεγαλύτερες εταιρείες παγωτών στη Βόρεια Αμερική.

Στο αποκορύφωμά της, η Dickie Dee είχε περίπου 1500 επιχειρήσεις σε όλο τον Καναδά και στις Βόρειες Ηνωμένες Πολιτείες.

Έχετε δοκιμάσει παγωτό μηχανής με γεύση τριαντάφυλλο;

Οι γεύσεις της εταιρείας μεταφέρονταν σε λοφώδεις περιοχές που με τη χρήση ενός λευκού τρίκυκλου που εξοπλισμένο με ένα κουδούνι ενημέρωνε μικρούς και μεγάλους για την άφιξη του παγωτατζή. 

Μπορεί να βρισκόμαστε δεκαετίες και χιλιόμετρα μακριά από όλα τα παραπάνω, μπορεί να έχουμε δει αυτό τον τρόπο πώλησης παγωτού μόνο σε φωτογραφίες και ταινίες εποχής, όμως η ανάμνηση του χαρακτηριστικού τρίκυκλου που έχει ο Δημήτρης Φωτόπουλος από τα χρόνια που έζησε στον Καναδά έδωσε και το όνομα στη νέα άφιξη του κέντρου που δημιούργησε μαζί με τον Κυριάκο Στυλιανού. Με εμπειρία στην εστίαση, οι δυο τους αποφάσισαν να μας προσφέρουν το δικό τους ιδανικό γλυκό, ένα «απαλό»  παγωτό σε πρωτότυπες γεύσεις.

Το Dickie Dee προσφέρει κάτι νέο

Βρίσκεται στην οδό Βουλής…

…και είναι η νέα γλυκιά άφιξη του κέντρου της Αθήνας που αξίζει να επισκεφθείτε

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το Dickie Dee διαθέτει προτάσεις που δεν συναντάμε σε κανένα άλλο μηχάνημα soft ice cream της Αθήνας, χορταστικές μερίδες που δεν λιγώνουν σε ένα περιβάλλον με πολυτελείς λεπτομέρειες, με χρωματισμούς που παραπέμπουν για τους ιδιοκτήτες και δημιουργούς του σε μια ονειρική συνθήκη, σε έναν κόσμο που παίρνει χρώμα και γεύση από πολύ νόστιμα γλυκά. Η μαρμάρινη μπάρα του προσφέρεται από το πρωί για μια λεμονάδα με άρωμα τριαντάφυλλου ενώ το βράδυ λειτουργεί και ως προορισμός για κρασί από ελληνικούς αμπελώνες και φυσικά, για γλυκό.

Χρησιμοποιεί εγχώριο γάλα και σοκολάτα…

…και φτιάχνει το δικό του μαλλί της γριάς που συνοδεύει ιδανικά τις πρωτότυπες soft ice cream προτάσεις του

Οι λάτρεις του soft ice cream ή παγωτού μηχανής πλέον μπορούν να ξεφύγουν από την κλασικό δίπτυχο «σοκολάτα- βανίλια» και να βρουν τη δική τους ιδανική γεύση στη μικρή αλλά ακαταμάχητη κάρτα του Dickie Dee. Με εγχώριο γάλα και σοκολάτα, με φιστίκι από τη Σικελία και με χαμηλά λιπαρά, οι γλυκές γεύσεις του μικρού, γουστόζικου χώρου στην οδό Βουλής θα αλλάζουν ανά εποχή.

Τα πρώτα δείγματα που μας έδωσε είναι ένα δροσερό ανθόγαλο, ένα εκπληκτικό και γεμάτο γεύση φιστίκι, μία vegan μαύρη σοκολάτα προορισμένη για να αγαπηθεί από τους γλυκατζήδες (vegan και μη) και το τριαντάφυλλο με τη δυνατή επίγευση. Κάθε μία από αυτές τις γεύσεις μπορείτε να τη συνοδεύσετε με cotton candy και χειροποίητα toppings (όπως το καραμελωμένο pop corn) που ίσως σας ξυπνήσουν κι εσάς παιδικές αναμνήσεις.

Το Dickie Dee προσφέρει γλυκές γεύσεις…

…σε χορταστικές μερίδες

Εκτός όμως από το παγωτό του, ο pastry chef του Dickie Dee Αλέξανδρος Παρζακόνης έχει δημιουργήσει τα dickie cups όπως η εκπληκτική πάβλοβα με φράουλα ή καραμέλα, ένα με γεύση αληθινά σοκολατένιου brownies αλλά και ακόμη ένα τιραμισού φτιαγμένο με premium καφέ.

Παράλληλα, θα βρείτε peanut butter brownies που καθώς φουρνίζεται γεμίζει με άρωμα τον χώρο και το cheesecake brownies,που παντρεύει δύο κλασικά γλυκά. Φρέσκα, σπιτικά και αφράτα είναι τα κρουασάν γεμιστά με αυθεντική creme patisserie και σοκολάτα. Φυσικά, όλα τα παραπάνω συνοδεύονται με δόσεις παγωτού της επιλογής σας.

Εκτός από παγωτό μηχανής θα βρείτε γλυκά όπως peanut butter brownies…

…εκπληκτική πάβλοβα…

…και ολόφρεσκα, χειροποίητα κρουασάν

Οι τιμές του Dickie Dee ξεκινούν από 3 ευρώ στο παγωτό και φτάνουν έως τα 6 ευρώ στα γλυκά του που μπορείτε να απολαύσετε καθημερινά από τις 10:00 έως τη 1:00, ενώ την Κυριακή ανοίγει στις 18:00.  

Το Dickie Dee διαθέτει προτάσεις που δεν συναντάμε σε κανένα άλλο μηχάνημα soft ice cream της Αθήνας…

…σε ένα περιβάλλον με πολυτελείς λεπτομέρειες…

…και με πρωταγωνιστές τα πιο νόστιμα παγωτά μηχανής

Dickie Dee, Βουλής 23. Τηλ: 2103238277
Ζωή Παρασίδη

Η Ζωή Παρασίδη γεννήθηκε τον Αύγουστο του 1990 στην Αθήνα. Σπούδασε στο τμήμα Πολιτικής Επιστήμης και Ιστορίας του Παντείου Πανεπιστημίου και από το 2009 εργάζεται ως δημοσιογράφος.

Share
Published by
Ζωή Παρασίδη