Κανένα είδος φαγητού δεν είναι περισσότερο συνυφασμένο με το ποτό από το brunch. Κανένα όμως άλλο είδους φαγητού δεν είναι ταυτόχρονα τόσο παραμελημένο ή αδικημένο. Υπάρχουν περιθώρια εξέλιξης ενός brunch; Μπορεί το brunch να γίνει ταυτόχρονα δημιουργικό και ευφάνταστο ξεφεύγοντας από τα τετριμμένα; Έτσι γεννήθηκε η ιδέα για την διοργάνωση ενός Sunday Brunch Festival. Η φιλόξενη κουζίνα του “The Clumsies” θα παραχωρείται σε ένα διαφορετικό guest chef κάθε Κυριακή, αρχής γενομένης από τη Κυριακή 27 Σεπτεμβρίου, ο οποίος θα παρουσιάζει ένα brunch menu της δικής του έμπνευσης. Κάθε Κυριακή λοιπόν και ένας διαφορετικός σεφ, κάθε Κυριακή και ένα διαφορετικό brunch menu, το οποίο και θα σερβίρεται από τις 12 μ.μ. έως και τις 6 μ.μ. Ταυτόχρονα, το Bar του “The Clumsies” θα ετοιμάζει τα ιδανικά συνοδευτικά ποτά για την περίσταση: different flavored Virgin Bloody Mary’s, non alcohol beverages, Smoothies, e.t.c.
Η λίστα με τους σεφ που θα συμμετέχουν μεγαλώνει συνεχώς και κάθε εβδομάδα θα ανακοινώνονται και νέα ονόματα. Μέχρι στιγμής έχει προταθεί και έχουν αντίστοιχα εκδηλώσει επιθυμία να συμμετάσχουν οι: Παναγιώτης Γιακαλής, Cookoovaya chefs’ team, Χρόνης Δαμαλάς, Στέφανος Κολιμάδης, Δημήτρης Κοπαράνης, Θάνος Κουλτούκης, Ανδρέας Λαγός, Τάσος Μαντής, Σταμάτης Μαρμαρινός, Jean – Charles Métayer, Μιχάλης Νουρλόγλου, Γκίκας Ξενάκης, Μαριλού Παντάκη, Δημήτρης Σταμούδης, Αλέξης Τσιοτίνης, Θάνος Φέσκος
Τα πρώτα ονόματα που θα παρουσιαστούν στο Sunday Brunch Festival είναι:
27 Σεπτεμβρίου (έναρξη φεστιβάλ)
Θάνος Φέσκος: Sous Chef του εστιατορίου Hytra και ο επόμενος Sous Chef (από αρχές Οκτωβρίου) του εμβληματικού εστιατορίου Geranium της Κοπεγχάγης (2 αστέρια Michelin).
4 Οκτωβρίου
Jean – Charles Métayer: Chef de Cuisine του εστιατορίου Premier του Ξενοδοχείου Intercontinental Athens και ένας από τους πιο ταλαντούχους Γάλλους σεφ.
11 Οκτωβρίου
Cookoovaya’s chefs team: Η ομάδα των σεφ του εστιατορίου Cookoovaya αναλαμβάνει δράση.
18 Οκτωβρίου
Αλέξης Τσιοτίνης: Ιδιοκτήτης και σεφ του γαστρονομικού εστιατορίου CTC (Σίτιση), 1ο βραβείο Γαστρονομίας στην κατηγορία Μεσογειακή κουζίνα για σεφ κάτω των 30 ετών.
The Clumsies, Πραξιτέλους 30, Αθήνα
*Για τραπέζι τις ημέρες του Festival θα χρειαστεί κράτηση (τηλ. 6971978948)