Είτε θυμάστε το κτίριο της Γυφτοπούλου 8 από ένα ραδιοφωνικό σποτάκι της δεκαετίας του ‘90 είτε έχετε ήδη επισκεφθεί τον πολύχρωμο πολυχώρο που αντικατέστησε επάξια το Blue Bar κι είναι έτοιμο να αφήσει τη δική του σφραγίδα τόσο στην πρωινή όσο και στην νυχτερινή πιάτσα εξόδου των Βορείων Προαστίων, πλέον έχετε έναν ακόμη λόγο -ή μάλλον δύο, συν όλους όσους γνωρίζετε ήδη- για να δώσετε ακόμα ένα ραντεβού στον όμορφο πεζόδρομο του Χαλανδρίου.
Η artistic και funky ατμόσφαιρα που δημιουργούσε η έντονη τριχρωμία του μπλε, του κόκκινου και του κίτρινου στο ισόγειο του Big Mouth έδωσαν τη θέση τους σε black and grey σχέδια του Αλέξανδρου Βασμουλάκη aka Vasmou (ενώ παράλληλα ένα εντυπωσιακό του mural κοσμεί πλέον και την πρόσοψη του μαγαζιού). Ο σχεδιασμός του χώρου που πλέον διαθέτει μια ανθισμένη ταπετσαρία, πολυελαίους που φωτίζουν μέσα από ρετρό κλουβιά και φερ φορζέ καρέκλες έγινε από την ομάδα του Nine Design και εκείνη του Archetopo.
Στο προκείμενο όμως: μαζί με τη διακόσμηση και τις εικαστικές παρεμβάσεις αυτό που έχει αλλάξει στον πολυχώρο της Γυφτοπούλου με την σκάλα/ σήμα κατατεθέν είναι ο κατάλογός του. Καθημερινά και μέχρι τις 4 μ.μ μπορείτε να απολαύσετε ένα χορταστικό πρωινό διαλέγοντας ανάμεσα σε τρεις διαφορετικές συνταγές με αυγά (μάτια με μπέικον και σαλάτα ρόκα, veggie omelette με φρέσκια μοτσαρέλα, μανιτάρια, πολύχρωμες πιπεριές, κολοκυθάκι, φρέσκο κρεμμυδάκι και σαλάτα ρόκα ή meat omelette με μοσχαρίσιο λουκάνικο, μπέικον, μοτσαρέλα, πιπεριές και σαλάτα ρόκα), σε μια φρεσκοψημένη μπαγκέτα αλλά και σε φρέσκα φρούτα εποχής με γιαούρτι, μέλι και ξηρούς καρπούς (από 4 έως 6,50 ευρώ).
Επιπλέον -και για όσους εκτιμούν εκείνα τα μπαρ που δεν σε αναγκάζουν να φύγεις από τον χώρο τους προκειμένου να φας κάτι πριν καταναλώσεις αλκοόλ- ο chef του Big Mouth, Γιάννης Αραπακόπουλος με τη βοήθεια του Μάρκου Μαρματάκη (Θείο Τραγί) προσφέρει ένα πλούσιο και γευστικό μενού για όλες τις ώρες της μέρας. Η κουζίνα ανοίγει στη 1 μ.μ. και μερικές μόνο από τις προτάσεις της (από 4 έως 11 ευρώ) είναι το Pickles burger σε αφράτο σουσαμένιο ψωμάκι με 100% μοσχαρίσιο μπιφτέκι, τσένταρ, σωταρισμένα κρεμμύδια, το ελαφρύ Veggie wrap σε χειροποίητη tortilla style πίτα γεμιστή με σωταρισμένα λαχανικά και σως γιαουρτιού καθώς και η ανάμεικτη σαλάτα εποχής Honey με ρόκα, χαλούμι ρόδι, καρότο, φρέσκο κρεμμυδάκι και σως μελιού.
Μαζί με τις κλασικές συνταγές του croque monsier και croque madame, οι πίτσες του καταλόγου με την χειροποίητη λεπτή ζύμη αποτελούν ένα από τα πιο δυνατά χαρτιά του. Εκτός από τις ήδη αγαπημένες σαν την Βig mouth με ψητό φιλέτο κοτόπουλο και καπνιστή πάπρικα ή τη Βianca χωρίς σάλτσα ντομάτας, δοκιμάστε την Truffle με φρέσκια μοτσαρέλα, προσούτο, μανιτάρια και λάδι τρούφας, την πιο έντονη Pepperoni με μοτσαρέλα, σαλάμι πεπερόνι και βασιλικό αλλά και την Veggie σε περίπτωση που θέλετε να αποφύγετε τα αλλαντικά. Σε μια άλλη, πιο γλυκιά, εκδοχή, η Chocolate pizza με κρέμα πραλίνα σοκολάτας αποτελεί μια πολύ καλή επιλογή για να κλείσετε το γεύμα σας ή να συνοδεύσετε ένα πρωινό σας ρόφημα.
Μένοντας στο ισόγειο, τα μουσικά ground floor sessions και τα house cocktails (από 8 έως 9 ευρώ) με την υπογραφή του head bartender Στάθη Ψίλια (Pop, Αμπάριζα) σε συνδυασμό με ολοκαίνουρια και άνετα ψηλά καθίσματα καθιστούν την μπάρα του μαγαζιού ακόμη πιο θελκτική επιλογή. Επίσης, σε περίπτωση που δεν το ξέρετε ήδη, ανεβαίνοντας προς τον ημιώροφο θα συναντήσετε ένα speakeasy bar με soul, jazz διάθεση και premium ετικέτες ποτών, ενώ μόλις ανοίξει ο καιρός το Big Mouth υπόσχεται έναστρες βραδιές στην ταράτσα του.