Categories: DESIGN

Ένας μικρός παράδεισος έξω από τη Νέα Υόρκη

Στο Catskills, 100 χιλιόμετρα βόρεια της Νέας Υόρκης, ο αρχιτέκτονας drew lang σχεδίασε έναν πολυτελή θύλακα από καλύβες, που αποτελείται από 26 επιμέρους ιδιοκτησίες. Ενσωματωμένες μέσα στο φυσικό τοπίο, οι κατοικίες έρχονται σε δύο βασικές επιλογές διάταξης, και μπορούν να προσαρμοστούν πλήρως με προ-επιλεγμένα υλικά και αναβαθμίσεις που ποικίλουν από αρχιτεκτονικές προσθήκες σε τοπικά σχεδιασμένα κομμάτια επίπλων.

Το project «hudson woods», επαναπροσδιορίζει τη σύγχρονη, λαϊκή καλύβα με ένα σχέδιο που ενσωματώνει την τελευταία λέξη της εγχώριας τεχνολογίας. Το σύστημα κατοικιών δίνει έμφαση στην βιωσιμότητα με τοπικά προϊόντα, στον παθητικό ηλιακό σχεδιασμό, και σε ένα σύστημα υδραυλικής θέρμανσης και υψηλής απόδοσης. Μέσω του στρατηγικού σχεδιασμού, υπάρχουν λιγότερα σπίτια και άφθονη γη, αφήνοντας έτσι ένα μικρότερο συνολικό αποτύπωμα.

Με επιρροές από σκανδιναβική και μεσαιωνική αισθητική, η διακόσμηση των σπιτιών διαθέτει λευκή βελανιδιά για τους εσωτερικούς τοίχους και bluestone προέλευσης στο χώρο του ξενοδοχείου. Η φύση του συστήματος δίνει τη δυνατότητα στους αγοραστές να λαμβάνουν τα κλειδιά μαζί με το σπίτι, χωρίς τη χρονοβόρα διαδικασία του σχεδιασμού και της κατασκευής μιας προσαρμοσμένης κατοικίας από το έδαφος. Οι κατοικίες στο «Hudson woods» ξεκινάνε από  765.000 δολαρίων, με κάθε παρτίδα να κυμαίνεται από 2,7 έως πάνω από 10 στρέμματα.

      

  

Πηγή: designboom

Μαρία Νετζίπι

Share
Published by
Μαρία Νετζίπι