Αναμφίβολα, η Συνταγματάρχου Ζησιμόπουλου είναι ένας δρόμος στο Παλαιό Φάληρο που αποτελεί προορισμό για καλό φαγητό, καθημερινές και Σαββατοκύριακα, αφού καλύπτει πολλά και διαφορετικά γευστικά γούστα. Αν ψάχνετε φρέσκο ψάρι και θαλασσινά, αν αναζητάτε το «δυνατό» κεμπάπ, αν εκτιμάτε μια καλή μακαρονάδα, αν σας ευχαριστούν οι μεζέδες με ελληνικά αποστάγματα τότε σίγουρα έχετε βρεθεί στον δρόμο της. Κι αν όχι, υπάρχει ένας ακόμη -νέος- λόγος για να την αναζητήσετε.
Στα τραπέζια του δημοφιλούς Κυρ – Αρίστου, της Ψιψίνας με τα πιάτα που μυρίζουν θάλασσα και του μακαρονά Ακάκιου (που βρίσκεται στη γωνία με την Αγίας Τριάδας), ήρθαν να προστεθούν μερικά ακόμα που θυμίζουν αμερικάνικο diner των 50s. Το Big Boy, είναι το νέο μαγαζί των Παναγιώτη Γιαννακόπουλου και Νίκου Καλιακάτσου κι έχει τη δική του άποψη για το πως ορίζουμε το «καλό burger».
Πίσω από τον κατάλογο του χώρου βρίσκεται ο Μιχάλης Τάσσης του Cosa Nostra που έχει αδυναμία στο αμερικάνικο γρήγορο φαγητό και στο Big Boy το έμπλεξε με νόστιμες αναφορές από την λατινική και την ευρωπαϊκή (Ολλανδία και Γαλλία) κουζίνα. Έτσι, κατάφερε να δημιουργήσει ένα κατάλογο επικεντρωμένο στο burger που «μπορεί να απέχει από το γκουρμέ, αλλά υιοθετήθηκε απ’ όλο τον πλανήτη». Και, σε αυτή τη λογική, επινόησε ένα σύντομο μενού που διαφέρει από τα συνηθισμένα.
Στον χώρο με την vintage αισθητική, πριν φτάσετε στα κυρίως του καταλόγου θα βρείτε χορταστικά και ιδιαίτερα ορεκτικά όπως το ψητό καλαμπόκι με βούτυρο Ολλανδίας και θαλασσινό αλάτι, κροκέτες μοσχαριού με γλυκόξινη σως, chili con carne κι εκπληκτικά μεξικάνικα taquitos.
Από τις σαλάτες η coleslaw joe’s με την ελαφρώς γλυκιά της γεύση αποτελεί ιδανική κλασική επιλογή για να σας μεταφέρει στο κλίμα ενός αμερικάνικου diner, ενώ υπάρχουν και «πράσινες» επιλογές όπως με τόνο, βραστό αυγό και φύλλα αντζούγιας ή με ρόκα και παναρισμένη mozzarella di buffala, αλλά και φωλιά παρμεζάνας γεμάτη με chili con carne, γουακαμόλε και τσένταρ.
Ως «πρώτα» σημειώστε ότι μπορείτε να απολαύσετε και flat top dogs σε μεξικάνικη και νεοϋρκέζικη εκδοχή.
Από ένα αυθεντικό μπεργκεράδικο δε μπορούν φυσικά να λείπουν οι τηγανιτές πατάτες και στη νέα άφιξη του Παλαιού Φαληρού θα τις βρείτε στην «κατσαρή» crinkle cut μορφή τους, γαρνιρισμένες με chilli con carne και τσένταρ, με καπνιστό μπέικον και με τσένταρ, με ζεστή σως μανιταριών πλευρώτους, ενώ τα κυρίως πιάτα σας συνοδεύονται με πατάτες στην σχεδόν εθιστική matchstick εκδοχή τους που τρώγεται καλύτερα με το χέρι.
Με δεκατρεις εναλλακτικές στον κατάλογο, τα burgers του Big Boy χωρίζονται σε εκείνα που χτίζονται πάνω σε μπιφτέκι από μοσχάρι black angus και σε αυτά που χρησιμοποιούν ψάρι βορείων θαλασσών. Εκτός από το διαχρονικό All American burger με τσένταρ, γλυκές πίκλες, iceberg, ντομάτα, κρεμμύδι και μια σως-μυστική συνταγή της κουζίνας του και την Brooklyn παραλλαγή του με καπνιστό μπέικον και αυγό, έχετε να διαλέξετε από Croque Monsier και Patty Melt σε burger, από το εξαιρετικό Chicago Cheese Steak με ταλιάτα black angus, καραμελωμένο κρεμμύδι, dijon μουστάρδα και το Gordon Blue με βάση του το κοτόπουλο πανέ σε φρυγανιά παρμεζάνας μέχρι το πιο “deli” Paul’s με ψητά μανιτάρια portobello, μπρι, λάδι τρούφας και το California Blue, μεταξύ άλλων, που εκμεταλλεύεται άψογα τη γεύση της ελληνικής λούζας και τη συνδυάζει με blue cheese.
Σε μια συνέντευξή του, ο Πολ Νιούμαν είχε δηλώσει πως η αγαπημένη του συνταγή, από όσες γνώριζε η μητέρα του, ήταν οι καβουροκροκέτες και το Big Boy τιμά τον θρυλικό χολυγουντιανό σταρ δημιουργώντας βάζοντάς τις σε ένα burger με wassabi mayo, baby ρόκα, σως ταρτάρ και ψωμί από μελάνι σουπιάς . Από την κατηγορία Fish Delicious Gourmet θα δοκιμάσετε επίσης burger με sauce τόνου, cheddar, ντομάτα σε βουτυρένιο ψωμί ολικής άλεσης καθώς και το New England με ρίζες από τη βορειοανατολική ακτή των Ηνωμένων Πολιτειών, με κροκέτα ψαριού από σολωμό και σφυρίδα.
Μπορείτε να κλείσετε το γεύμα σας με μια Key λεμονόπιτα που αγαπούν πολύ στη Νότια Φλόριντα, με ένα cheesecake με σως αγριοφράουλας ή με ένα brownie από μαύρη σοκολάτα και με σως από παγωτό βανίλια Μαδαγασκάρης.
Όσο για τα ποτά σας, η ομάδα του Barphilosophy ακολούθησε τη λογική και τις αναφορές της κουζίνας στη λίστα των cocktails που δημιούργησε ενώ θα δείτε να κυκλοφορεί πολύ στα τραπέζια μια sangria φτιαγμένη από γλυκό κρασί Σάμου, λικέρ αφροοξυλιάς και φρούτα του δάσους σε ένα συνδυασμό με σώμα και αρώματα.
Κι αν δεν θέλετε να καταναλώσετε αλκοόλ, υπάρχει πάντα η λύση του μιλκσέικ. Σε περιβάλλον diner θα βρίσκεστε άλλωστε…