Ο κιμάς είναι ένα ευέλικτο υλικό, με το οποίο μπορείς να φτιάξεις χίλιες δυο συνταγές. Αρέσει σε μικρούς και μεγάλους, ακόμα και στους πιο δύσκολους. Όταν δεν γίνεται κοκκινιστός στην κατσαρόλα έτσι ώστε να μπει πάνω στα αιώνια μακαρόνια με κιμά κι όταν δεν τρώγεται ως leftover μέσα σε άλλες συνταγές, μεταμορφώνεται σε μπιφτέκια, κεφτέδες, burger και σουτζουκάκια.
Κι αν υπάρχουν δύο επίθετα που θα θέλαμε να περιγράφουν όλα τα παραπάνω, αυτά είναι «ζουμερά και αφράτα». Δες τις αγαπημένες μας συνταγές αυτού του τύπου, με κιμά πρωτίστως μοσχαρίσιο, αλλά αν σου κάνει κέφι και συνδυασμό μοσχαρίσιου-χοιρινού.
Το burger το σωστό, το πρόστυχο, το λαχταριστό, δεν το κάνεις όπως να ναι. Είναι ολόκληρη επιστήμη και μπορείς να την μάθεις εύκολα, αρκεί να διαβάσεις τις οδηγίες και να το φτιάξεις τουλάχιστον μια φορά σωστά. Συνταγή εδώ.
Η πιο κλασική, σπιτίσια συνταγή για μπιφτέκια είναι αυτή και θα δείξει σε όλες τις ακαμάτρες μανάδες ανά την επικράτεια πως γίνονται σωστά. Το μυστικό για να είναι αφράτα, βρίσκεται στο καλό ζύμωμα. Συνταγή εδώ.
Τα τηγανητά κεφτεδάκια τα έχουμε συνδέσει με το καλοκαίρι, όμως δεν χρειάζεται. Άλλωστε το καλό το κεφτεδάκι το λιγουρεύεσαι όλες τις εποχές. Οπωσδήποτε θέλει πατάτες και σαλάτα, για να ολοκληρωθεί. Συνταγή εδώ.
Θυμάσαι την περίφημη σκηνή στο «Η Λαίδη και ο Αλήτης», όπου τα δύο ερωτευμένα σκυλιά μοιράζονται ένα τεράστιο πιάτο μακαρόνια με κεφτεδάκια; Όχι; Δεν πειράζει. Και πάλι, αυτή η μακαρονάδα νόστιμη θα σου φανεί. Συνταγή εδώ.