Categories: ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΑ

Ένα λουκούλειο δείπνο στην Αθήνα

Στον φιλόξενο χώρο του Vezené, εκεί που ο Ari Vezené μεγαλουργεί παρασκευάζοντας πιάτα βγαλμένα από τις πιο τρελές γαστρονομικές μας φαντασιώσεις, το Johnnie Walker Blue Label οργάνωσε μια βραδιά Symphony in Blue. Τι σημαίνει αυτό; 17 κυρίως πιάτα, από αυτά που σε κάνουν να χάνεις τα λογικά σου, και όλα ποτισμένα με Johnnie Walker Blue Label∙ ναι, δεν υπήρχε ούτε μια συνταγή που δεν περιλάμβανε έστω λίγες σταγόνες από το αγαπημένο μας ουίσκι.

Λίγο πριν σερβιριστούμε ο σεφ εξήγησε τη φιλοσοφία με την οποία δημιούργησε τα πιάτα ζευγαρώνοντας με τον ιδανικό τρόπο το φαγητό με το Johnnie Walker Blue Label «Έχοντας σαν αφετηρία μας τη σπανιότητα του brand, θελήσαμε να δημιουργήσουμε μια εξίσου σπάνια εμπειρία γεύσεων. Στο πλαίσιο του food pairing με το Johnnie Walker Blue Label, τους καλεσμένους περιμένει μια πολύ ευχάριστη γαστρονομική έκπληξη. Θα προκαλέσουμε όλες τις αισθήσεις τους και θα προσπαθήσουμε να αναδείξουμε τη πλούσια γευστική παλέτα του Johnnie Walker Blue Label σε συνδυασμό με μοναδικές γεύσεις». Ενώ ο Χάρης Ψαρούδας, διευθυντής των Reserve Brands της Diageo στην Ελλάδα,  μας καλωσόρισε στο event λέγοντας: «Με το Symphony in Blue, συνδέουμε την αντίληψη της συναισθησίας με το σπάνιο προφίλ του Johnnie Walker Blue Label. Μια ατμόσφαιρα δημιουργίας που αποδίδει φόρο τιμής στην τέχνη του Blending».

Ένα δίλεπτο σποτ -στο οποίο εμφανιζόταν και η μεγάλη μου αδυναμία, ο Jude Law–  μας εισήγαγε στον κόσμο της θεατρικής, μουσικής και πρωτοποριακής εμπειρίας Symphony in Blue όπως αυτή παρουσιάστηκε στο Λονδίνο το φθινόπωρο που μας πέρασε. Ήταν η καλύτερη εισαγωγή για αυτό που θα ακολουθούσε.

Μεταξύ άλλων δοκιμάσαμε φρέσκο χτένι από τις νήσους Φερόε με osetra caviar, ανθό μήλου και λευκή σοκολάτα σε ένα μια έκρηξη ιωδίου που ανατίναξε τις αισθήσεις, foie grass parfait με προζυμένιο ψωμί και βερίκοκο σε ένα φίνο πάντρεμα υψηλών και ταπεινών υλικών, ελάφι ταρτάρ με κρόκο ορτυκιού και ιδανικό ταίρι το παγωτό Βlue με αμύγδαλο, αρνίσιο γλυκάδι λαιμού με αυγοτάραχο Τρικαλινού, καπνιστό τσάι και πουρέ αγριόχορτου σε ένα σπάνιας έμπνευσης πιάτο που ταίριαξε ευφάνταστα μοναδικά υλικά.

Ήταν όμως ένα άλλο πιάτο που στην κυριολεξία με έκανε να παραμιλάω. Φρέσκα στρείδια με φρούτο του πάθους και μια πιπέτα Johnny Walker Blue Label, που έδωσε στο πιάτο τη χαριστική βολή μέθης. Με το που το δοκίμασα ένιωσα όπως πιτσιρίκα έσκαγα στη θάλασσα της Κέρκυρας βουτώντας από τον ξύλινο πόντε (εξέδρα για τους μη Κερκυραίους) και μια δίνη από ιώδιο, νερό θαλασσινό, αλάτι, ηλιαχτίδες και μπουρμπουλήθρες στροβιλιζόταν για ένα δευτερόλεπτο στο μυαλό και στο σώμα μου προσφέροντας μου την πιο γλυκιά ζάλη πριν αναδυθώ, αναπόφευκτα, στην επιφάνεια.

Τα αριστουργηματικά πιάτα του Vezené συμπλήρωναν με τον καλύτερο τρόπο τα cocktails “Blue for Rose Punch” και “Reserve the White Punch” του mixologist Τέλη Παπαδόπουλου, pαγκόσμιος νικητής του World Class Bartender of the Year των Reserve Brands της Diageo, ενώ τη μουσική επιμέλεια της βραδιάς ανέλαβε ο Αλέξανδρος Χριστόπουλος.

Μόνο ένα μικρό, τόσο δα αίτημα έχω και δεν κρατιέμαι, θα το εκφράσω. Την επόμενη φορά ο Jude Law να βγει από το σποτ και να έρθει να κάτσει απέναντι μου στο τραπέζι ή ακόμα καλύτερα, δίπλα μου.

 

Λίνα Ρόκου

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Κέρκυρα. Το 1998 ήρθε στην Αθήνα για να σπουδάσει στο τμήμα Επικοινωνίας, Μέσων και Πολιτισμού. Από το 2001 εργάζεται ως δημοσιογράφος.

Share
Published by
Λίνα Ρόκου