Μην μακρυγορούμε γιατί πεινάμε κιόλας. Το Rock n Roll το ξέρουν και οι πέτρες. Ο ορισμός του διαχρονικού στεκιού για φαΐ, ποτό και τρελό χορό. Μη ξαναλέμε τα ίδια.
Στην οδό Λουκιανού στο Κολωνάκι από τις 20.00 και μετά σας περιμένει καθημερινά ένα ιδανικό μενού για να τελειώσετε τη μέρα σας ή για ν΄αρχίσετε τη νύχτα σας.
Ένα ιδιαίτερο μενού από έναν ιδιαίτερο σεφ που προσπαθεί να ισορροπήσει την ανάγκη για ωραίες γεύσεις που θα μας οδηγήσουν σε φρενήρη διασκέδαση. Ας περάσουμε στο ψητό ώστε ν’ απαντήσουμε στο ερώτημα του τίτλου. Ποιοι είναι άραγε οι λόγοι για να δοκιμάσουμε το μενού στο Rock n Roll;
Ο Χριστόφορος Πέσκιας δεν χρειάζεται και πολλές συστάσεις. Ένα από τα μεγαλύτερα ονόματα της γαστρονομικής Αθήνας επιστρέφει και πάλι στον τόπο του εγκλήματος, στο μαγαζί που τον καταξίωσε. Το μενού δεν βασίζεται πια μόνο στην αμερικάνικη κουζίνα αλλά έχει προσθήκες και από άλλα σημεία του πλανήτη. Ιταλική κουζίνα, μεξικάνικη, Ταϊλάνδη αλλά και η Ιαπωνία συνθέτουν τον παγκόσμιο κατάλογο.
Λαχταριστές, με λεπτή ναπολιτάνικη ζύμη, ότι πρέπει για να τις χωνέψετε γρήγορα και ν’ ανέβετε στην πίστα. Τέσσερις παραλλαγές, με την κλασική margarita, την Salumeria που βλέπετε στη φωτογραφία με chorizo και jamon.
Απλά υλικά. Αυτά που χρειάζονται. Μοσχαρίσιος κιμά. τυρί, μπέικον, τηγανιτές πατάτες. Δεν είναι ανάγκη να πάτε μέχρι την Αμερική για να το δοκιμάσετε. Σερβίρεται και με blue cheese.
Μοσχαρίσια ταλιάτα, ξεκουράζεται κάτω από μια ιδιαίτερη σος με σάλτσα καραμελωμένου ξυδιού jerez. Πουρές γλυκοπατάτας είναι το αριστερά αν αναρωτιέστε.
Σολωμός με πουρέ σπαστής πατάτας και λαβράκι με σταμναγκάθι στα κυρίως. Πιο ελαφριές γεύσεις για πιο ντελικάτους ουρανίσκους. Α, έχει και Linguini με γαρίδες σε pasta επιλογή.
… υπάρχει αυτό το κομμάτι κρέας. Ονομάζεται μοσχαρίσιο strip loin, ψήνεται όσο χρειάζεται για να παραμένει ελαφρά κρατσανιστό απέξω και ζουμερό μέσα. Σερβίρεται με baby πατάτες και δημιουργεί εξαιρετικό συνδυασμό με το αρωματισμένο με σκόρδο βούτυρο.
Στον παραπάνω ζωγραφικό πίνακα τα χρώματα δίνουν η burrata στα δεξιά που κάθεται πάνω στα φουνρνισμένα ντοματίνια. Στη μέση δεσπόζει πράσινη σαλάτα με chicory και chevre. Στ΄αριστερά πέφτετε πάνω σε ταρτάρ τόνου πάνω σε μαριναρισμένο ψιλοκομμένο αγγούρι.
Ένας πλούσιος κατάλογος σας περιμένει. Με κλασικές αξίες αλλά και τις προτάσεις από τα παιδιά που βρίσκονται πίσω από τη μπάρα. Γλυκά, ξινά, γνωστά, άγνωστα, δικά σας, δικά τους, όλα θα δώσουν την απόλυτη επίγευση στο γεύμα σας.
Το αφεντικό των γλυκών. Νεοϋρκέζικο cheesecake.