Categories: ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΑ

9 λόγοι για να δοκιμάσεις το νέο μενού του Rock n Roll

Μην μακρυγορούμε γιατί πεινάμε κιόλας. Το Rock n Roll το ξέρουν και οι πέτρες. Ο ορισμός του διαχρονικού στεκιού για φαΐ, ποτό και τρελό χορό. Μη ξαναλέμε τα ίδια. 

Στην οδό Λουκιανού στο Κολωνάκι από τις 20.00 και μετά σας περιμένει καθημερινά ένα ιδανικό μενού για να τελειώσετε τη μέρα σας ή για ν΄αρχίσετε τη νύχτα σας.

Ένα ιδιαίτερο μενού από έναν ιδιαίτερο σεφ που προσπαθεί να ισορροπήσει την ανάγκη για ωραίες γεύσεις που θα μας οδηγήσουν σε φρενήρη διασκέδαση. Ας περάσουμε στο ψητό ώστε ν’ απαντήσουμε στο ερώτημα του τίτλου. Ποιοι είναι άραγε οι λόγοι για να δοκιμάσουμε το μενού στο Rock n Roll; 

1. Γιατί μαγειρεύει ο κύριος της φωτογραφίας

Ο Χριστόφορος Πέσκιας δεν χρειάζεται και πολλές συστάσεις. Ένα από τα μεγαλύτερα ονόματα της γαστρονομικής Αθήνας επιστρέφει και πάλι στον τόπο του εγκλήματος, στο μαγαζί που τον καταξίωσε. Το μενού δεν βασίζεται πια μόνο στην αμερικάνικη κουζίνα αλλά έχει προσθήκες και από άλλα σημεία του πλανήτη. Ιταλική κουζίνα, μεξικάνικη, Ταϊλάνδη αλλά και η Ιαπωνία συνθέτουν τον παγκόσμιο κατάλογο. 

2. Για να δοκιμάσετε τις πίτσες

Λαχταριστές, με λεπτή ναπολιτάνικη ζύμη, ότι πρέπει για να τις χωνέψετε γρήγορα και ν’ ανέβετε στην πίστα. Τέσσερις παραλλαγές, με την κλασική margarita, την Salumeria που βλέπετε στη φωτογραφία με chorizo και jamon. 

Απλά υλικά. Αυτά που χρειάζονται. Μοσχαρίσιος κιμά. τυρί, μπέικον, τηγανιτές πατάτες. Δεν είναι ανάγκη να πάτε μέχρι την Αμερική για να το δοκιμάσετε. Σερβίρεται και με blue cheese. 

4. Για την απλότητα αυτού του πιάτου

Μοσχαρίσια ταλιάτα, ξεκουράζεται κάτω από μια ιδιαίτερη σος με σάλτσα καραμελωμένου ξυδιού jerez. Πουρές γλυκοπατάτας είναι το αριστερά αν αναρωτιέστε. 

5. Γιατί αν δεν είστε του κρέατος, δεν μπορεί να μην ικανοποιηθείτε με τις επιλογές που υπάρχουν σε ψάρι

Σολωμός με πουρέ σπαστής πατάτας και λαβράκι με σταμναγκάθι στα κυρίως. Πιο ελαφριές γεύσεις για πιο ντελικάτους ουρανίσκους. Α, έχει και Linguini με γαρίδες σε pasta επιλογή. 

6. Αλλά γιατί να φας ψάρι όταν…

… υπάρχει αυτό το κομμάτι κρέας. Ονομάζεται μοσχαρίσιο strip loin, ψήνεται όσο χρειάζεται για να παραμένει ελαφρά κρατσανιστό απέξω και ζουμερό μέσα. Σερβίρεται με baby πατάτες και δημιουργεί εξαιρετικό συνδυασμό με το αρωματισμένο με σκόρδο βούτυρο. 

7. Υπάρχουν όμως και αυτές οι επιλογές στα ορεκτικά και τις σαλάτες

Στον παραπάνω ζωγραφικό πίνακα τα χρώματα δίνουν η burrata στα δεξιά που κάθεται πάνω στα φουνρνισμένα ντοματίνια. Στη μέση δεσπόζει πράσινη σαλάτα με chicory και chevre. Στ΄αριστερά πέφτετε πάνω σε ταρτάρ τόνου πάνω σε μαριναρισμένο ψιλοκομμένο αγγούρι. 

8. Χωρίς κοκτέιλ θα σας αφήναμε;

Ένας πλούσιος κατάλογος σας περιμένει. Με κλασικές αξίες αλλά και τις προτάσεις από τα παιδιά που βρίσκονται πίσω από τη μπάρα. Γλυκά, ξινά, γνωστά, άγνωστα, δικά σας, δικά τους, όλα θα δώσουν την απόλυτη επίγευση στο γεύμα σας. 

9. Και χωρίς γλυκό;

Το αφεντικό των γλυκών. Νεοϋρκέζικο cheesecake.

Rock And Roll, Λουκιανού 6, Αθήνα, 210 721 0065
Σταύρος Διοσκουρίδης

Ο Σταύρος Διοσκουρίδης γεννήθηκε το Μάιο του 1983 στην Αθήνα. Παράλληλα με τις σπουδές του στις Πολιτικές Επιστήμες ξεκίνησε και την ενασχόληση του με τη δημοσιογραφία. Είναι από τα ιδρυτικά μέλη της Popaganda. Επίσης από το 2008 «διατηρεί» την εκπομπή Λατέρνατιβ μαζί με τον Παναγιώτη Μένεγο (08.00-10.00, Εν Λευκώ 87.7) .

Share
Published by
Σταύρος Διοσκουρίδης