Θα συναντησεις ένα Μέντιουμ Μεγάλο Σημαντικό

Όλες οι ενδιαφέρουσες ιστορίες ξεκινούν με μια παράλογη απόφαση. Στην προκειμένη περίπτωση, όταν μου μοίρασαν το γνωστό χαρτί για “ΜΕΝΤΙΟΥΜ ΜΕΓΑΛΟ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ”, αντί να το πετάξω, πληκτολόγησα το τηλέφωνο και το μέντιουμ Σεκούμπα μου απάντησε από την άλλη μεριά της γραμμής.

-Γεια σας, μέντιουμ μεγάλο σημαντικό εκεί;

-Ναι, εδώ Σεκούμπα.

-Τέλεια, θέλω να κλείσω ένα ραντεβού.

Κάπως έτσι κανόνισα μια συνάντηση με τον Σεκούμπα για να μου κάνει προβλέψεις αλλά και λίγη μαγεία για οικογενειακά, επαγγελματικά και προσωπικά ζητήματα. Παιχνιδάκι δηλαδή για το μεγάλο μέντιουμ που όπως αναφέρει στο φυλλάδιο μπορεί να λύσει δικαστικές υποθέσεις και να κάνει άτομα που δεν γνωρίζονται καν να αγαπηθούν. “Φέρε μια φωτογραφία δικιά σου και μια του πατέρα σου” είπε, και εγώ ψάρεψα μια παλιά φωτογραφία του πατέρα μου από ένα οικογενειακό άλμπουμ. Συγνώμη μπαμπά, αλλά τάδε έφη Σεκούμπα, και δε θες να μπλέξεις με τη μαύρη μαγεία.

 Δύο μέρες μετά, όπως είχαμε συμφωνήσει με τον πνευματιστή, βρισκόμουν στην Αχαρνών και μόλις έφτασα από κάτω από μια τυπική πολυκατοικία της δεκαετίας του 60 χτύπησε το κινητό μου και ήταν ο Σεκούμπα (ο οποίος πιθανώς κοιτούσε από το μπαλκόνι του την είσοδο).Μου παρήγγειλε να χτυπήσω ένα κουδούνι όπου είχε ξεμείνει ακόμη το ελληνικό όνομα ενός προηγούμενου ενοίκου.

Οι σοβάδες κρεμόντουσαν στους τοίχους και το παλιό ασανσέρ σου έδινε κίνητρο να γυμναστείς χρησιμοποιώντας τις σκάλες. Λαχανιασμένος, αφού ανέβηκα πέντε με έξι-ορόφους χωρίς να συναντήσω κανέναν άλλο ένοικο, έφτασα σε μια πόρτα μισάνοιχτη μέσα απ’ την οποία διέκρινα κάποιον ντυμένο στα γαλάζια. Η πόρτα άνοιξε και εμφανίστηκε ο σενεγαλέζος κος Σεκούμπα, ντυμένος σαν παπάς τον Δεκαπενταύγουστο, φορώντας στο κεφάλι ένα καπέλο που έμοιαζε με αυτές τις άσπρες πίτες από κόλυβα που δίνουν στα μνημόσυνα. Σφίξαμε τα χέρια και μου ζήτησε να περιμένω λίγο στο χολ. Εκείνος πέρασε στο δωμάτιο, έριξε μια ροχάλα (που ακόμα δεν έχω καταλήξει αν είχε κάτσει κάτι στο λαιμό του, ή αν ήταν μέρος της τελετουργίας)τύλιξε ένα καραβόπανο γύρω απ’ το λαιμό του και μου έδωσε το οκ να περάσω μέσα.

Το λευκό φως της συννεφιασμένης Τετάρτης κρυβόταν από μια πλαστική κουρτίνα μπάνιου με τη Σταχτοπούτα της Disney, και ο κύριος Σεκούμπα, αφού έριξε μια ματιά στα τέσσερα κινητά και το ένα φορητό τηλέφωνο που είχε παρατάξει πάνω στο γραφείο, μου ζήτησε να απλώσω το χέρι μου σε μια κόλλα χαρτί.

Αφού έβγαλα τα παπούτσια μου στο διάδρομο, πέρασα μέσα στο γραφείο. Ο χώρος θύμιζε δωμάτιο εμμονικού ντετέκτιβ που χρησιμοποιεί τα ντουβάρια ως μαυροπίνακα. Οι τοίχοι ήταν καλυμμένοι από μεγάλες επιφάνειες χαρτιού γεμάτες με μια γραφή αραβικού αλφάβητου και ασπρόμαυρες αφίσες με Σενεγαλέζους,φαντάζομαι. Το λευκό φως της συννεφιασμένης Τετάρτης κρυβόταν από μια πλαστική κουρτίνα μπάνιου με τη Σταχτοπούτα της Disney, και ο κύριος Σεκούμπα, αφού έριξε μια ματιά στα τέσσερα κινητά και το ένα φορητό τηλέφωνο που είχε παρατάξει πάνω στο γραφείο, μου ζήτησε να απλώσω το χέρι μου σε μια κόλλα χαρτί. Πάνω στο γραφείο υπήρχαν ξύλινοι ελέφαντες και μπουκάλια νερού, όλα τυλιγμένα με ένα ύφασμα που έμοιαζε με κόκκινο καλσόν. “Μου είπες στο τηλέφωνο ότι ανησυχείς για την υγεία του πατέρα σου, ε; Δώσε μου τις φωτογραφίες και τα 50 ευρώ”. Έβγαλα απ’ την κωλότσεπη τα λεφτά και τις φωτογραφίες, ενώ το δεξί μου χέρι ήταν ακόμα καθηλωμένο πάνω στο λευκό χαρτί. Αφού του είπα ότι θέλω να τον ρωτήσω και για θέματα ερωτικής αλλά και επαγγελματικής φύσεως, το μέντιουμ έβγαλε ένα μπλε στυλό του ΟΠΑΠ με μια ποδοσφαιρική μπάλα στην κορυφή του σε μέγεθος μπάλας του γκόλφ και άρχισε να σχεδιάζει το περίγραμμα του χεριού μου. Σαν να είμαι σε ένα creepy νηπιαγωγείο, σκέφτηκα, την ώρα που ο Σεκούμπα άρχισε να γράφει στο χαρτί κάτι που έμοιαζε με κατάλογο λιβανέζικου εστιατορίου. Αφού έγραψα την ημερομηνία γέννησης μου, ο Σεκούμπα άρχισε να προσεύχεται, να χαϊδεύει και να μετράει χάντρες από ένα ξύλινο κομπολόι και να διαβάζει δυνατά ένα χαρτί που θα μπορούσε κάλλιστα να είναι τα ψώνια της εβδομάδας στα Αραβικά. Αρχίζει ένα trial version προβλέψεων:

-“Μένεις σε περιοχή με πολύ φασαρία;”

-“Όχι”.

-“Έχασες κάτι πρόσφατα;”

-“Όχι”

-”Μην ανησυχείς, θα το βρεις”…

 Αφού με διαβεβαίωσε ότι ο πατέρας μου θα είναι υγιέστατος μετά τα μάγια και εξασφάλισε την επαγγελματική μου σταδιοδρομία λέγοντάς μου ότι θα πετύχω σε ό,τι και να κάνω, περάσαμε στο φλέγον ερωτικό ζήτημα που μου κατάτρωγε τα σωθικά. Η ερωτική ιστορία της ημέρας έχει ως εξής: Μου αρέσει μια κοπέλα εδώ και ένα χρόνο αλλά είναι πολύ ντροπαλή. Νόμιζα ότι με ήθελε αλλά τώρα έμαθα ότι τα έφτιαξε με κοπέλα. Είμαι σε απόγνωση και θέλω να την κάνω να με αγαπήσει.

“Πως τη λένε”

“Ναταλία”

“Επώνυμο;”
“Δεν θυμάμαι.. Α,θυμήθηκα! Γερμανού!”

 Άρχισαν πάλι οι ακατάληπτες προσευχές σε μια άγνωστη γλώσσα που ακούγονταν κάπως έτσι “ آلو کے خاندان کے ساتھ تندور میسہے.دΝαταλία Γερμανούار “چوٹی” جیسے کچھ. رشتہ داروں، والدین، ماموں اور چچا اسΧρήστος Μπάρλας اہم ڈش بلا کے بغیر حاملہ نہیں کر سکتے ہیں”

Η πραγματική μαγεία θα συμβεί μόνο αν ο παππούς του Σεκούμπα στη Σενεγάλη  σκοτώσει δύο αρνιά. Ένα αρνί για να  γιάνει ο πατέρας μου και ένα για να γίνει στρέητ η κοπέλα που έχω ερωτευτεί.

 

Αφού έδεσε με μάγια τη Ναταλία Γερμανού για να με ερωτευτεί, μου είπε ότι για να πιάσουν όλες οι ευχές πρέπει να κάνουμε θυσία.

Εν ολίγοις, η διαδικασία αυτή ήταν προκαταρκτική και η πραγματική μαγεία θα συμβεί μόνο αν ο παππούς του Σεκούμπα στη Σενεγάλη (ο οποίος υποτίθεται ότι απεικονιζόταν σε μια μεγάλη αφίσα στον τοίχο με το γνωστό μελλοντολογικό κομπολόι ανά χείρας) σκοτώσει δύο αρνιά. Ένα αρνί για να  γιάνει ο πατέρας μου και ένα για να γίνει στρέητ η κοπέλα που έχω ερωτευτεί. Το κόστος για τη διπλή θυσία σύμφωνα με το μέντιουμ είναι 600 ευρώ ακατέβατα, αλλά μόλις του είπα ότι είμαι άνεργος, μου έκανε διευκολύνσεις με δόσεις. Μάλιστα με συμβούλεψε να μην πω στον πατέρα μου ότι χρειάζομαι τα χρήματα για θυσία αμνοεριφίων, αλλά να του πω ότι τα χρειάζομαι για ρούχα. “Φαίνεσαι καλό παιδί και θέλω να σε βοηθήσω”, μου εξομολογήθηκε. Οι οδηγίες όμως δεν τελείωσαν εκεί:

“Θα έρθεις πάλι αύριο και θα φέρεις μαζί σου μια καινούρια μαύρη μπλούζα”

“Τι νούμερο;”

“Μεγάλο. Θα φέρεις και ένα μαχαίρι και ένα μαύρο κοτόπουλο”

“Υπάρχουν μαύρα κοτόπουλα;Πρώτη φορά το ακούω αυτό.”
“Οκ, μην ανησυχείς, θα σου βρω εγώ”.

Καθ’ όλη τη διάρκεια της συνεδρίας τα τηλέφωνα χτυπούσαν πιο συχνά και από σουβλατζίδικο σε ημίχρονο ντέρμπι. Το ακουστικό του τηλεφώνου ήταν υπερβολικά δυνατά και κατάφερα να ακούσω μια κυρία που του μιλούσε στα Ελληνικά κλαίγοντας, έναν Βασίλη και έναν Θανάση που ήθελαν να κλείσουν ραντεβού καθώς και έναν Σενεγαλέζο που τον πήρε τηλέφωνο στο προσωπικό του κινητό. Ίσως τα τέσσερα κινητά τηλέφωνα να επαληθεύουν τη θεωρία που θέλει να κρύβεται ένα μέντιουμ πίσω από τρία ή τέσσερα ονόματα.

Ο λογαριασμός

Οπότε για μια νόστιμη γλαρόσουπα  από ΜΕΝΤΙΟΥΜ ΜΕΓΑΛΟ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ, θα χρειαστούμε:

– 50 € (πενήντα ευρω) επίσκεψη στον πνευματιστή.

– 600 € (εξακόσια ευρώ) κόστος για 2 (δύο) αρνάκια Σενεγαλέζικα θυσιασμένα από τον παππού του Σεκούμπα.

– 1 (ένα) μαχαίρι.
– 1 (ένα) μαύρο κοτόπουλο ωμό.

– 1 (μια) καινούρια μαύρη μπλούζα, Large

 Ελάχιστο κόστος: 650 ευρώ. Και θα γλύφετε τα δάχτυλά σας κλαίγοντας σε εμβρυακή στάση κάτω από το ντους.

Έφυγα λοιπόν από την Αχαρνών με ανάμεικτα συναισθήματα Δεν ήξερα αν έπρεπε να εξοργιστώ ή να γελάσω. Αυτό που δεν μπορεί ακόμα να μου βγει από το μυαλό είναι η φωνή της κυρίας που πήρε κλαίγοντας το μέντιουμ για να κλείσει ραντεβού. Όσο δυσκολεύουν οι καιροί, όλο και περισσότεροι πεινάνε για γλαρόσουπα. Και κάπως έτσι εξελίσσεται η γενοκτονία στα αρνάκια της Σενεγάλης.

Χρήστος Μπάρλας

Share
Published by
Χρήστος Μπάρλας