Categories: DESIGN

Εσύ πώς πέρασες στο Behance;

Ο σκηνοθέτης Μάριος Ερμητικός Σπυρόγλου.

Σε μεγαλύτερο χώρο και με καλύτερη οργάνωση, τον Πάνο Βούλγαρη της MalVi και τον “δικό μας” Γιώργο Παπαδόπουλο στη διοργάνωση, το βραβευμένο γραφείο οπτικής επικοινωνίας Beetroot Design Group και το σχεδιαστικό γραφείο 157+173 Designers στο curation, τον σκηνοθέτη Μάριο Ερμητικό Σπύρογλου και τον νομικό Γιώργο Περιβολάρη στους παρουσιαστές, το δεύτερο Behance Portfolio Review της Θεσσαλονίκης, μάζεψε τους νεαρούς creatives της πόλης στο υπόγειο του Partisan, για ένα ραντεβού με τους ηγέτες του χώρου τους. Οι φερέλπιδες επαγγελματίες ανταποκρίθηκαν γεμίζοντας το χώρο κι η Popaganda ήταν εκεί για να τους ρωτήσει πώς πέρασαν.

Φώτης Βλαχόπουλος, γραφίστας

Είμαι νέος γραφίστας, έχω λίγα χρόνια που τελείωσα. Έρχομαι δεύτερη χρονιά στο Behance, κατ’ αρχήν για να δω τους μεγάλους της γραφιστικής να δείξουν τη δουλειά τους, μετά να δω άλλους νέους συναδέλφους, τι δουλειές κάνουν, σε τι επίπεδο βρίσκονται και ίσως να πω ότι θέλω να φτάσω κι εγώ αυτούς, να μου δώσουν κίνητρο. Παράλληλα, νομίζω δεν υπάρχει κάτι καλύτερο, απ’ το να πάρεις πληροφορίες για τη δουλειά σου απ’ τους καλύτερους και γενικά από άλλους νέους γραφίστες. Είναι πολύ καλά, γιατί βλέπεις τους ανθρώπους για τις δουλειές των οποίων διαβάζεις όλον τον υπόλοιπο χρόνο. Σε σχέση με την προηγούμενη φορά έχει και παραπάνω κόσμο, παρ’ ότι στη Θεσσαλονίκη δεν ήταν και τόσο γνωστό το event.

Κλεοπάτρα Λάμπρου, αρχιτέκτων

Δεν έχω έρθει να δω κάτι συγκεκριμένο, να σου πω την αλήθεια τυχαία το άκουσα, δεν ήξερα ότι γίνεται, γιατί κι εγώ από την Αθήνα είμαι, κι έτυχε να βρίσκομαι εδώ αυτήν την περίοδο. Το είδαμε τυχαία τώρα με το αγόρι μου, που κι αυτός έχει τελειώσει μηχανικός και διακόσμηση και τέτοια, και ήρθαμε να δούμε λίγο. Εγώ τώρα γύρισα Ελλάδα από την Ιταλία, που έκανα αρχιτεκτονική, και είμαι ακόμη λίγο στο ψάξιμο. Ενδιαφέρον είναι, γιατί τώρα θέλουμε να ξεκινήσουμε κι εμείς οτιδήποτε μπορούμε, έτσι να κινηθούμε λίγο… Πιο πολύ με ενδιαφέρει αυτό, το πώς να ξεκινήσεις δηλαδή, με τις ιδέες σου, και πώς σιγά-σιγά να τις κάνεις πράξη… Το ξεκίνημα, αυτό είναι, η αρχή, το πρώτο βήμα. Μετά, εντάξει, αν πάει, πήγε. Περιμένω και το δεύτερο κομμάτι της βραδιάς, που μπορούμε να μιλήσουμε με τους ανθρώπους που κάνουν τις παρουσιάσεις, πιστεύω θα με βοηθήσει, γιατί μπορούν να σου πουν και κάτι παραπάνω, για την επικοινωνία, ας πούμε, που με ενδιαφέρει. Πώς να το προωθήσεις δηλαδή αυτό που κάνεις…

Χριστίνα Καραΐδου, γραφίστρια

Πρώτη φορά έρχομαι. Μου φαίνεται πολύ ενδιαφέρον γενικότερα το όλο μήνυμα, που θέλουν βοηθήσουν, τόσο το event όσο και η ίδια η πλατφόρμα του Behance, που μπορούμε να στήσουμε τις δουλειές μας και να τις δείξουμε. Εγώ είμαι καινούρια στο διαφημιστικό κομμάτι. Ασχολούμουν πιο πολύ με τις μακέτες για σχεδιασμό στάμπας πέντε χρόνια και τώρα μπήκα στο διαφημιστικό κομμάτι αυτόνομα, μόνη μου, και τρέχω. Ήρθα γενικά να δω τι παίζει, έτσι λίγο για να κινηθώ, γιατί είναι πρώτη φορά που τρέχω πάνω στο θέμα της γραφιστικής, που ψάχνω να ενημερώνομαι και τα λοιπά. Είναι πολύ καλό και ελπίζω να συνεχίσει κιόλας, να μάθουμε κάτι. Σίγουρα είναι πολύ ενδιαφέρον, ας πούμε, το θέμα του πώς μπορούμε να σιγουρέψουμε ότι το έργο είναι δικό μας. Δηλαδή ο δικηγόρος που μίλησε, ο Γιώργος Περιβολάρης. Είναι πολύ χρήσιμο και ενδιαφέρον ένα τέτοιο κομμάτι, τι μπορούμε να κάνουμε και πώς μπορούμε να πιστοποιήσουμε τη δουλειά μας, ότι είναι δικιά μας.

Κωστής Αργυριάδης, φωτογράφος

Εγώ παρακολούθησα και το πρώτο το Behance και μ’ άρεσε πολύ, τόσο που ήρθα εδώ στα τυφλά αυτή τη φορά, χωρίς να δω καν το πρόγραμμα. Είναι πάρα πολύ καλή η διοργάνωση, έχει περισσότερο κόσμο κιόλας απ’ την πρώτη φορά, και νομίζω είναι και λίγο πιο οργανωμένο τώρα το πράγμα, είναι καλύτερος κι ο χώρος. Είναι πολύ καλή ευκαιρία αυτό, γιατί έρχεσαι σε επαφή με άλλους καλλιτέχνες, μιλάς για τη δουλειά σου, μιλάς για τις δουλειές άλλων, κουτσομπολεύεις… Και βοηθάει γενικότερα, είτε είσαι στο ξεκίνημα, είτε έχεις κάνει τα πρώτα σου βήματα.

*τα Behance Portfolio Reviews γίνονται ταυτόχρονα κάθε έξι μήνες σε πάνω από 70 χώρες σε όλον τον κόσμο, μεταξύ των οποίων η Ελλάδα, με events σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Τα επόμενα, αναμένονται τον Μάιο του 2014.

Ιωσήφ Πρωϊμάκης

Share
Published by
Ιωσήφ Πρωϊμάκης