Είδα για πρώτη φορά την Κassandra Powell στην Ικαρία, φέτος το καλοκαίρι. Η εκκεντρική της παρουσία και τα αντισυμβατικά της βίντεο, μου κέντρισαν το ενδιαφέρον. Ένας φίλος μου είπε πως είχε μεταναστεύσει εδώ και μερικά χρόνια στο Λονδίνο και έτσι άρπαξα την ευκαιρία να της μιλήσω για τη ζωή της εκεί. Η Κασσάνδρα είναι Ελληνο-αγγλίδα και μεγάλωσε στην Καλαμάτα, ενώ έχει ζήσει κατά καιρούς στην Κίνα, τη Ταϋλάνδη και το Ντουμπάι. Στα 16 της αποφάσισε να φύγει από την Ελλάδα, αφού το εκπαιδευτικό σύστημα δεν ενθάρρυνε την καλλιτεχνική της φύση. Μετακόμισε στο Ντουμπάι όπου και τέλειωσε τις εξετάσεις της (IGCSE’S) με άριστα και επέστρεψε στην Αθήνα χάρη σε έναν έρωτα, όπου και σπούδασε κινηματογράφο. Έπειτα αποφάσισε να φύγει για πάντα και ταξίδεψε στο κοντινό Λονδίνο. Σήμερα δουλεύει ως  freelancer και σκηνοθετεί διάφορα μουσικά και fashion projects, ανερχόμενων και γνωστών καλλιτεχνών του ανατολικού Λονδίνου, με έμφαση στην γκέι σκηνή. Μετά τις 9 κάθε βράδυ ετοιμάζεται για την δεύτερη δουλειά της, το hosting σε μεγάλα V.I.P και πολυτελή club του Λονδίνου, όπου προσκαλεί τους μεγαλύτερους fashionista του Λονδίνου. Οι μέρες της εκεί είναι συνήθως χαοτικές, με αρκετή δόση περιπέτειας. Συχνά πυκνά της λείπει η αναρχία της Ελλάδας, αλλά είναι αποφασισμένη να μην επιστρέψει ποτέ.

 

«Οι Άγγλοι είναι πολύ πιο ανοιχτόμυαλοι και fashion forward από τους Έλληνες. Η ανταπόκριση των videos μου είναι πολύ θετική στην Αγγλία. Όσο βρισκόμουν στην Ελλάδα τα βίντεο μου δεν είχαν τέτοια προβολή, ίσως επειδή ήμουν νέα στο χώρο και δεν είχα μυηθεί στο χώρο της μόδας και της γκέι σκηνής, όπως τώρα.

Από την Ελλάδα μου λείπει η αναρχία της.Το Λονδίνο πολλές φορές μου μοιάζει υπερβολικά αυστηρό με όλους τους νόμους και τους κανόνες που πρέπει όλοι να τηρούμε, αλλά από την άλλη μου αρέσει που υπάρχει μια τάξη και όλα λειτουργούν ρολόι, σε αντίθεση με την Ελλάδα.

Δεν σκοπεύω να επιστρέψω στην Ελλάδα ποτέ. Θεωρώ ότι δεν ταιριάζω με την κουλτούρα της. Εξάλλου πάντα ένιωθα λίγο ξένη εκεί. 

Οι Έλληνες καλλιτέχνες είναι αρκετά ανατρεπτικοί και τολμηροί. Υπάρχουν πολλά ονόματα πετυχημένων Ελλήνων σε πολλούς τομείς και αυτό από μόνο του λέει πολλά.»

 

Διαβάστε επίσης: Μαμά, μπαμπά, είμαι καλά αλλά δεν ξέρω αν θέλω να γυρίσω πίσω. Επιστολές στην Popaganda από Έλληνες που άφησαν τη χώρα την εποχή της κρίσης, ζουν και εργάζονται στο εξωτερικό και είναι διστακτικοί απέναντι στο ενδεχόμενο του επαναπατρισμού.

Page: 1 2 3

Όλγα Νικολαΐδου