Κάνετε κι εσείς τσιγάρο μετά το sexting;

«Γάμησέ με, βάζοντάς με να χωθώ στον κώλο σου, ξαπλωμένη μπρούμυτα στο κρεβάτι, με τα μαλλιά σου λυτά, χυμένα στο μαξιλάρι, ολότελα γυμνή εκτός από μια όμορφα αρωματισμένη ροζ κιλότα ξεδιάντροπα ανοιγμένη από πίσω και μισοκατεβασμένη ίσα να φαίνεται η σχισμή. Γάμησέ με στις σκάλες μέσα στο σκοτάδι, σαν καμαριέρα που γαμάει τον στρατιώτη της, ξεκουμπώνοντας το παντελόνι του και γλιστρώντας το χέρι του στο άνοιγμα και πασπατεύοντας το πουκάμισό του και νιώθοντας το υγρό, κι ύστερα τραβώντας το απαλά προς τα πάνω κι αρχίζοντας να παίζει με τα φουσκωμένα του αρχίδια και στο τέλος βγάζοντας τολμηρά το καυλί του που τρελαίνεται να το κρατάει και να το αυνανίζει, ψιθυρίζοντας στο αυτί του πρόστυχα λόγια και πρόστυχες ιστορίες που της έχουν αφηγηθεί άλλα κορίτσια και προστυχιές που είπε η ίδια».

Αυτά θα έγραφε ο Τζέιμς Τζόις στο messenger του facebook, αν ζώντας το 2017 στο Δουβλίνο προσπαθούσε να επικοινωνήσει με τον έρωτα της ζωής του, την Νόρα Μπάρνακλ, στην Τεργέστη; Σας φαίνεται τρελή, ή ακόμα και βλάσφημη, η παραπάνω αντιστοιχία; Δεν είναι. Η παραπάνω παράγραφος είναι μια συρραφή αποσπασμάτων από τις φλογερές επιστολές που έγραψε στις αρχές του 20ου αιώνα ο πιο φημισμένος λογοτέχνης του προς την αγαπημένη του. Εντάξει, δεν είναι όλοι οι σημερινοί ηλεκτρονικοί εραστές Τζέιμς Τζόις -οι περισσότεροι προσέχουν το κενό μεταξύ Ε.Λ. Τζέιμς (50 Αποχρώσεις του Γκρι) και Άρλεκιν- αλλά αναρωτιέμαι αν υπάρχει πια έστω ένας άνθρωπος που χρησιμοποιεί τα social media και δεν έχει καυλαντίσει μέσω chat.

Δεν είναι όμως όλες οι περιπτώσεις ίδιες. Ας δούμε μερικές.

Έρωτας από απόσταση, έτσι τα έφερε η μοίρα…

Κορίτσι ή αγόρι φεύγει για εξωτερικό, ή έστω για νησί, για να κάνει μεταπτυχιακό, αγροτικό, να βρει δουλειά, να κληρονομήσει τα οικόπεδα της θειάς του. Τα έχουν συνήθως πάνω από ένα χρόνο, λιγότερο από τρία, δεν είναι τόσο αρχή ώστε να πουν «δε γαμιέται, το διαλύουμε», δεν είναι ούτε τόσο καιρό μαζί που να έχουν βαρεθεί τη ζωή τους και η απόσταση να αποτελέσει την καλή δικαιολογία που ψάχνουν για να χωρίσουν. Συνήθως μάλιστα το sexting ανοίγει και νέες πόρτες στην σεξουαλική τους ζωή, πράγματα μπορεί να ζητηθούν, πράγματα που ίσως ακούγονται πολύ εξτρίμ για να ειπωθούν τετ α τετ – στο κάτω κάτω αν ο άλλος δεν συναινεί, δεν τρως και στη μούρη το άκυρο. «Όταν έφυγα για Εδιμβούργο αρχίσαμε να μιλάμε πολύ με τον Βασίλη μέσω messenger και σχεδόν αμέσως αρχίσαμε να μιλάμε ερωτικά, πράγμα που δε συνέβαινε όταν έμενα στην Αθήνα γιατί όταν είχαμε όρεξη για σεξ απλώς βρισκόμασταν. Πάνω στο θα σου κάνω, θα μου κάνεις, στο μου λείπει το κωλαράκι σου, μου λείπουν τα φιλιά σου, τσουπ ο Βασίλης μου είπε “μου λείπει που μου έβαζες δάχτυλο όταν με έγλειφες”, “μα δεν το έχουμε κάνει ποτέ αυτό” του απάντησα και μου είπε “κρίμα δεν είναι που δεν;” Από εκείνη τη μέρα αναφερόταν συχνά πυκνά ως φαντασίωση όταν μιλούσαμε στο τσατ ώσπου ήρθα για τις διακοπές και το κάναμε», θυμάται η Μάρω κι εγώ που την ακούω αναρωτιέμαι μήπως απλώς ο Βασίλης την μπέρδεψε με κάποια άλλη, πιο μερακλού, και τα μπάλωσε αριστοτεχνικά επειδή είναι ετοιμόλογος. Γιατί κακά τα ψέματα όταν ο άλλος είναι μακριά, το sexting δεν αρκεί, όσες φορές κι αν σου περιγράψει ο καλός σου ότι θέλει να χώσει τη γλώσσα του μέσα σου, όσο κι αν σ’ ανάψει αυτό, και θα σ’ανάψει, ε, κάποια στιγμή θέλεις όντως να τη νιώσεις αυτή τη ρημάδα τη γλώσσα. Κι αυτό μας φέρνει στην περίπτωση νάμπερ του.

Ζευγάρι που έρχεται ανατριχιαστικά κοντά μέσω τσατ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Καλά όταν λέμε κοντά εννοούμε ότι οι μύτες μας -κι άλλα όργανα μας- ακουμπούν στις οθόνες μας και αυτή είναι η πρώτη φορά που «το κάνουμε». Αυτή η περίπτωση έχει δύο υποπεριπτώσεις: α) κάπου ειδωθήκαμε, σε κάποια παραλία κολυμπήσαμε παρέα, σε ένα επαγγελματικό ταξίδι ήπιαμε μαζί ένα κοκτέιλ αλλά δεν προχωρήσαμε και μετά ο καθένας γύρισε στην πόλη του. Μας τρώει όμως, μας καλάρεσε πώς μας κοιτούσε, είχε πετάξει κι ένα υπονοούμενο, μαλακία που δεν απαντήσαμε αλλά ωπ, στην εποχή του facebook κανείς δε χάνεται. Οπότε αποστολή friend request, αποδοχή του αιτήματος και – τι αναπάντεχο! – αρχίζετε να μιλάτε για το πόσο ωραία περάσατε, τι κρίμα που δεν είχατε περισσότερο χρόνο, τι κάνετε τώρα στη ζωή σας, τι θα γουστάρατε να κάνετε τώρα στη ζωή σας, ποιο είναι το γαμηστερότερο πράγμα που έχετε κάνει στη ζωή σας. Κάποια στιγμή ο ένας από τους δύο θα πει ένα πιο σόκιν αστειάκι, θα κάνει ένα πιο τολμηρό πείραγμα, φυσικά ο άλλος θα ξεκαρδιστεί στα γέλια (αποφεύγετε τα lol, ταπεινή μου άποψη, είναι ντεκαυλέ) γιατί «τι ωραία που τα λες», αν του κόβει θα ανταποκριθεί γρήγορα με ένα ακόμη πιο τολμηρό αστείο και πώς έγινε ρε παιδιά από εκεί που συζητούσατε για τη νέα ταινία του Τζάρμους να διαλέγετε σε ποιες στάσεις θα ξεσκιστείτε την πρώτη φορά. Τι συμβαίνει συνήθως σε αυτές τις περιπτώσεις που τα πάθη άναψαν από κοντά αλλά εκδηλώθηκαν από το chat λόγω απόστασης; Συνήθως σβήνουν γιατί πόσες φορές πια να τον παίξεις βγάζοντας τα μάτια σου σε μια οθονίτσα κινητού; Βέβαια αν οι καύλες είναι μεγάλες κι αν υπάρχουν λεφτά τότε κάποιος/κάποια θα πάει να βρει τον άλλο/την άλλη για να διαπιστώσει αν όντως το στήθος της χωράει τόσο ωραία στη χούφτα του.
Η δεύτερη υποπερίπτωση είναι πολύ πιο απλή: γνωρίζονται, φλερτάρουν μέσω chat, της πιάνει αυτός τη κουβέντα αργά το βράδυ, μπορεί να έχουν πιει κι ένα ποτό παραπάνω, «το ‘να πράγμα φέρνει τ’ άλλο» και νάτο το sexting. Την επομένη βρίσκονται από κοντά και βγάζουν τα μάτια τους. Τι όχι; Κι αυτό το ερώτημα μας οδηγεί στην περίπτωση νάμπερ θρι.

Ζευγάρι που έρχεται ανατριχιαστικά κοντά μέσω τσατ… και τέλος

Γίνονται όλα όσα ειπώθηκαν παραπάνω. Κουβεντούλα χαλαρή, λίγο πιο πικάντικη, λίγο περισσότερο, dick pics, tits pics, οι πιο ακραίες φαντασιώσεις που ας το παραδεχτούμε σπάνια ούτως ή άλλως πραγματοποιούνται και νάτοι οι οργασμοί. Και μετά μην τον/την είδατε. Θα θυμηθεί να σας ξαναστείλει μήνυμα όταν έχει καύλες, αλλά ούτε συζήτηση να βρεθείτε από κοντά. Γιατί; Γιατί είναι δεσμευμένος/νη, γιατί στην πραγματικότητα τον έχει μικρό ενώ σας έχει πει ότι είναι ο νέος John Ηolmes (γι’ αυτό να ζητάτε dick pics κορίτσια, μη ντρέπεστε), γιατί η φάση του είναι το cyber sex και στην πραγματικότητα χέστηκε για  σας. Όπως και να ‘χει, πληθαίνουν οι άντρες, κυρίως, που έχουν δει το sexting ως σπορ ή ως αφορμή να τραβήξουν μια πιο απολαυστική μαλακία από το να δουν μια τσόντα στο youporn. Όπως και να ‘χει ο καθένας φτιάχνεται περισσότερο όταν η εμπειρία γίνεται πιο εξατομικευμένη, πιο προσωπική από ότι να χαζέψει τα βυζιά μια ανώνυμης πορνοστάρ που κάποια στιγμή στήθηκε για τα χρήματα και όχι από καύλα. Όσο όμως ερεθιστικό κι αν είναι το sexting, και γι’ αυτό άλλωστε γίνεται, άλλο τόσο δε θα φτάσει ποτέ την έξαψη την πραγματικής στιγμής, εκείνης που θα νιώσεις τη ζέστη να αναβλύζει από το κορμί του/της επειδή εσύ βρίσκεσαι εκεί κοντά του.

Κι αφού λύσαμε το ποιοι κάνουν sexting –σύμφωνα με έρευνα του Drexel University που πραγματοποιήθηκε το καλοκαίρι του 2015 το 82% μεταξύ 840 συμμετεχόντων είχε κάνει sexting με ένα τουλάχιστον άτομο τον περασμένο χρόνο- ας δούμε πώς γίνεται αυτό (για το 18% που δε γνωρίζει).

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Καλώς ή κακώς (ΚΑΛΩΣ), το sexting δεν είναι μια τρυφερή ανταλλαγή αγαπησιάρικων μηνυμάτων, όταν το ερέθισμα δεν είναι εκεί παλλόμενο μπροστά σου τότε μόνο οι πιο πρόστυχες σκέψεις και λέξεις μπορούν να αναπληρώσουν -σε κάποιο βαθμό- την ζωντανή σάρκα που ζουλάς, φιλάς, γλείφεις (συμπληρώστε εσείς ρήματα). Επίσης, είναι κοινώς αποδεκτό ότι πέρα από τις λέξεις και τις γλαφυρές περιγραφές θα παίξουν πολλές φωτογραφίες. Βρείτε το καλό «τούτο σας» και προσέξτε πολύ τον φωτισμό. Μην το ξεφτιλίσετε στην επεξεργασία, και μοιάζει το αποτέλεσμα σαν τις γκροτέσκες διαφημίσεις στα porn sites, μπορεί σύντομα ο άλλος να θελήσει να σας δει από κοντά.  

Πέρα από το αναμφισβήτητο fun που μπορεί να προσφέρει μια τέτοια εμπειρία ανάμεσα σε ενήλικους που συναινούν, υπάρχει και μια λεπτή διαχωριστική γραμμή. Σύμφωνα με το Center for Internet Addiction, που ιδρύθηκε το 1995 στις ΗΠΑ, πάνω από το 60% των ανθρώπων που ζητά τη βοήθεια των ειδικών του Κέντρου είναι ενήλικες που δεν είναι εθισμένοι στο πορνό αλλά στο on line sex και αυτό δημιουργεί θέματα που διαταράσσουν την σεξουαλική τους συμπεριφορά εκτός διαδικτύου καθώς φαίνεται ότι σε αρκετές περιπτώσεις προτιμούν το εικονικό σεξ από το πραγματικό.

Εντάξει, δε θέλω να σας τρομάξω αλλά την επόμενη φορά που θα αρχίσετε τα βρομόλογα μπροστά στην οθόνη, αντί να κατευθύνετε τα χέρια σας προς τις ερωτογενείς σας ζώνες μήπως να τα χρησιμοποιήσετε για να πληκτρολογήσετε «Δεν ήρθε η ώρα να τα κάνουμε όλα αυτά από κοντά;»;

Λίνα Ρόκου

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Κέρκυρα. Το 1998 ήρθε στην Αθήνα για να σπουδάσει στο τμήμα Επικοινωνίας, Μέσων και Πολιτισμού. Από το 2001 εργάζεται ως δημοσιογράφος.

Share
Published by
Λίνα Ρόκου