Το σεξ στα χρόνια του κορονοϊού

Στην αρχή πολλοί θεωρήσαμε ότι όλα αυτά είναι μια κινέζικη παράνοια που θα περάσει γρήγορα, μετά άρχισαν να σκάνε τα κρούσματα στην Ευρώπη, ήρθαν και στη χώρα μας και τώρα παρακολουθούμε με αγωνία όσα συμβαίνουν στη γειτονική Ιταλία και αναρωτιόμαστε αν κάτι αντίστοιχο θα γίνει και εδώ.

Ψυχραιμία χρειαζόμαστε και να τηρούμε τις υποδείξεις της επιστημονικής κοινότητας. Σίγουρα τα μέλη της ξέρουν παραπάνω από ό,τι όλοι εμείς οι υπόλοιποι.

Πέρα από αυτά καλά να είμαστε και να γελάμε με την τρέλα της εποχής του κορονοϊού. Άλλωστε υλικό υπάρχει άφθονο όπως το μαζικό καρδιακό επεισόδιο που προκλήθηκε από το «διακριτικό» sms της Γ.Γ. Πολιτικής Προστασίας που έμοιαζε σα να ήθελε να γίνει ένα ξεκαθάρισμα νωρίτερα στις ευπαθείς ομάδες.

Όπου σταθείς και όπου βρεθείς οι άνθρωποι γύρω μιλούν για τον κορονοϊό. Οι εραστές αναρωτιούνται αν πρέπει να μειώσουν τα πολλά πολλά ενώ κάπου στο βάθος ηχεί η φωνή της Θεοπούλας «μα κόβεται το σεξ;». Φίλοι αναρωτιούνται αν με την ιχνηλάτηση των κρουσμάτων θα βγουν στη φόρα παράνομα ζευγάρια κι άντε να εξηγήσεις στον άλλον πώς βρέθηκες στις στενές επαφές του Μάκη και «αγάπη μου, δεν είναι αυτό που νομίζεις».

Αν πάμε σε κατ’ οίκον περιορισμό α λά Ιταλία για πόσο λέτε να αντέξουν οι παντρεμένοι; Οι συζυγικοί καβγάδες θα φέρουν περισσότερα θύματα από τον κορονοϊό; Και το γκομενάκι που τόσο καιρό φλέρταρες και την προηγούμενη εβδομάδα δέχτηκε την πρόσκληση για ποτό τώρα το μετάνιωσε και όλο το αναβάλλει ή είναι επειδή μέχρι και το βρακί της μυρίζει φωτιστικό οινόπνευμα; (Μεγάλο δράμα, άδειασαν τα ράφια από το καθαρό και δεν πρόλαβε).

Οι οδηγίες είναι σαφείς. Οι πολλές χαιρετούρες και τα φιλιά να αποφεύγονται. Φαντάζομαι στο σεξ περιλαμβάνονται πολλές «χαιρετούρες» και διαφόρων ειδών υγρά φιλιά σε διάφορα σημεία του σώματος. Μετά την προτροπή για χρήση των αγκώνων αντί της συνηθισμένης χειραψίας φίλος αναρωτήθηκε «έχεις προσπαθήσει ποτέ να ανοίξεις κωλομάγουλα με τους αγκώνες;».

Εντάξει, ας το παραδεχτούμε ότι δεν είναι η καλύτερη εποχή για το dating.

Η σκέψη της μύξας δεν φτιάχνει ερωτική ατμόσφαιρα, άσε που αν ο άλλος φτερνιστεί την ώρα που το κάνετε το πρώτο πράγμα που θα σκεφτείς θα είναι «ριπ».

Από την άλλη η near to death εμπειρία του να φτιάχνεις meme για τον κορονοϊό μπορεί να αυξήσει τη λίμπιντο. Αφού θα πεθάνουμε που θα πεθάνουμε όλοι ας φύγουμε μέσω χαδιών, αναστεναγμών και οργασμών.

Πάντως το πρώτο πλήγμα ήρθε από την ακύρωση τoυ πάρτι των swingers στην Κρήτη. Βαστάτε αδέρφια, όταν περάσει όλο αυτό η ανακούφιση ότι επιβιώσαμε μπορεί να γιορταστεί με ένα μεγάλο όργιο. Μέχρι τότε θα έχουμε ανακαλύψει το «αγκωνάτο».

Λίνα Ρόκου

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Κέρκυρα. Το 1998 ήρθε στην Αθήνα για να σπουδάσει στο τμήμα Επικοινωνίας, Μέσων και Πολιτισμού. Από το 2001 εργάζεται ως δημοσιογράφος.

Share
Published by
Λίνα Ρόκου