Σεξ μετά την καραντίνα: Περισσότερο, καλύτερο και φουτουριστικό;

Ας είμαι ξεκάθαρη. Απάντηση στο ερώτημα του τίτλου δεν έχω. Αν είχα θα σήμαινε ότι ξέρω τα πάντα γύρω από το σεξ ακόμη και σε μια τόσο πρωτόγνωρη για τον πλανήτη συνθήκη όπως είναι αυτή που ακόμη (σχεδόν) ζούμε: πανδημία με σος καραντίνας.

Εδώ και τρεις μήνες ήρθαν τα πάνω κάτω στην κοινωνική μας ζωή. Η οδηγία του social distancing άραγε μπορεί να αφήσει ανεπηρέαστο το σεξ, την κατεξοχήν σωματική πρακτική που απαιτεί άγγιγμα, χάδια, φιλιά, γλώσσες, σάλια, διείσδυση στα βασικά του μενού αλλά και spanking, rimming, εκσπερμάτωση σε στόμα, στήθος, κοιλιά και πολλά άλλα αρκεί να υπάρχει φαντασία, καλή διάθεση και συναίνεση;

Ακόμη και την περίοδο του lockdown αρκετοί υπήρξαν εκείνοι που κατέληξαν ότι καλύτερα να βγουν από το σπίτι τους και να βρεθούν σε ένα άλλο σπίτι κάνοντας σεξ ρισκάροντας πιθανώς να κολλήσουν τον ιό παρά να τη βγάλουν παρέα με την παλάμη ή τα δάχτυλά τους.

Κι εδώ που τα λέμε, όταν όλα γύρω σου καταρρέουν τι πιο αγχολυτικό από το καλό σεξ;

Εδώ ακόμη και ο  βρετανός «Τσιόδρας», ο επιδημιολόγος Νιλ Φέργκιουσον, ανακοίνωσε ότι παραιτήθηκε από την Επιστημονική Συμβουλευτική Ομάδα για τα Επείγοντα (SAGE), η οποία παίζει βασικό ρόλο στη διαμόρφωση της βρετανικής κυβερνητικής πολιτικής για τον Covid-19, αφού σύμφωνα με δημοσίευμα, δέχτηκε δύο φορές επίσκεψη στο σπίτι του από την 38χρονη φίλη του.

Αυτή τη στιγμή η καραντίνα είναι πίσω μας, και όλοι ελπίζουμε ότι δε θα χρειαστεί να την ξαναζήσουμε. Σε όποια συζήτηση περί σεξ είχα με φίλους και φίλες όλοι πάντως με ένα στόμα μια φωνή συμφώνησαν στο «μοιάζει το σεξ να είναι πιο εύκολο από ποτέ». Ο Σπύρος μου λέει «έχω φίλες που καταπιέστηκαν τόσο από την αποχή τους μήνες της καραντίνας που όταν έληξε μου την έπεσαν ξεκάθαρα για σεξ ενώ πριν δεν υπήρχε καμία υπόνοια ότι είχαν τέτοια διάθεσή απέναντι μου». Τον ρωτάω αν οι φίλες του ήταν τόσο σεξουαλικά ενεργές πριν ώστε πραγματικά αυτοί οι 2,5 μήνες να ήταν μεγάλο χρονικό διάστημα γι’ αυτές. Το σκέφτεται λίγο, μου λέει ότι τελικά μάλλον είναι αρκετά μεγαλύτερο το διάστημα που δεν έχουν κάνει σεξ αλλά «γιατί τώρα ήταν πιο άνετες από ποτέ να αναζητήσουν σε έναν φίλο;».

Ίσως γιατί οι συνθήκες απομόνωσης και οι πιο αργοί ρυθμοί μας έδωσαν όντως την ευκαιρία να σκεφτούμε και να αναθεωρήσουμε συμπεριφορές μας, ειδικά αυτές που μας καταπίεζαν ή ήταν περισσότερο κοινωνικά προστάγματα παρά δικές μας επιλογές. Ενώ στην τηλεόραση ακούγαμε ξανά και ξανά «οι επόμενες δύο εβδομάδες θα είναι κρίσιμες» και άλλες χώρες μετρούσαν εφιαλτικά νούμερα θυμάτων νομίζω ότι πολλοί από εμάς σκέφτηκαν ότι «από εδώ και πέρα, ας αφεθώ λίγο παραπάνω στη χαρά της ζωής». Κι αν το σεξ δεν είναι από τις μεγαλύτερες χαρές της ζωής, μαζί με τις τηγανητές πατάτες και το παγωτό τότε κι εγώ δεν ξέρω τι είναι. Χάσαμε που χάσαμε την άνοιξη, την εποχή που όλα μας ξεμυαλίζουν και μας κάνουν να ονειρευόμαστε εκδρομές, βουτιές σε θάλασσες και κυλίσματα στα λιβάδια. Ε, ας μην χάσουμε και το καλοκαίρι.

Κι αν αναρωτιόμαστε αν το covid sutra θα επηρεάσει και τις σεξουαλικές μας συνήθειες τότε τουλάχιστον ας τους δώσει μια ελαφρώς kinky διάσταση. Ας μπουν μπροστά τα σενάρια που μοιάζουν βγαλμένα από sci-fi ταινίες κι ας το γλεντήσουμε ως πρωταγωνιστές. Ο Γιώργος Ζώης σάρκασε με υπέροχο τρόπο το υπαίθριο καλοκαιρινό σεξ –ξέρετε, αυτό που τα στάχυα σου μπαίνουν στον κώλο και τα τζιτζίκια σε παίρνουν μάτι- με μια άκρως θερινή συμμετοχή του στο Enter, όπου η Samanth Fox θα δώσει το πρόσταγμα “Touch me” 34 χρόνια μετά και σαν να μην πέρασε μια μέρα και μια πανδημία από πάνω μας.

Άσε που η επιστήμη βρε παιδιά έχει ήδη τεθεί στην υπηρεσία του σεξ (του εξ αποστάσεως, του virtual, του κάνω γλυκό έρωτα σε ρομπότ κλπ κλπ). Η έκθεση των Ross Dawson και Jenna Owsianik για το Μέλλον του Σεξ προβλέπει ότι μέχρι το 2025 3d εκτυπώσεις μελών του σώματος (δε θέλει πολλή φαντασία ποια θα είναι αυτά) που θα ενεργοποιούνται μέσω αφής  θα προσφέρουν έξτρα δόσεις ρεαλιστικής έντασης στο σεξ εξ αποστάσεως ενώ μέχρι το 2028 πάνω από το ένα τέταρτο νεαρών ατόμων θα έχουν μία τουλάχιστον σεξουαλική εμπειρία από απόσταση.

Αν πάλι είστε της πιο παραδοσιακής μεθόδου βρεθείτε από κοντά με το αντικείμενο του πόθου σας και ανταλλάξτε υγρά σαν να μην υπάρχει αύριο. Όπως δηλαδή θα έπρεπε να γίνεται κάθε φορά στο σεξ.

Λίνα Ρόκου

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Κέρκυρα. Το 1998 ήρθε στην Αθήνα για να σπουδάσει στο τμήμα Επικοινωνίας, Μέσων και Πολιτισμού. Από το 2001 εργάζεται ως δημοσιογράφος.

Share
Published by
Λίνα Ρόκου