Categories: ΟΛΑ POPA

ΟΛΑ POPA: Τα Χριστούγεννα μας!

Σταύρος Διοσκουρίδης

Τα Χριστούγεννα είναι φοβερά γιατί μας στέλνουν δώρο το φίλο μας τον Κώστα Ν. που έχει ξενιτευτεί στην Αγγλία. 

Κάθε χρόνο η ίδια ιστορία. Ποιος πετάει έτσι τα λαμπάκια στα δέντρα στο κέντρο της Αθήνας. Αν τα ξέρναγε ο Γκοτζίλα, καλύτερα θα έπεφταν. 


Βασίλης Κ. Κουρουμιχάκης

Το φαγητό των Χριστουγέννων που τρώγεται χωρίς τύψεις. Σε σχέση με άλλες γιορτές φοράς ένα oversized πουλόβερ, αν έχει πάνω ταρανδάκια, ξωτικά και Αη-Βασίληδες ακόμα καλύτερα, και τίποτα δεν μπορεί να σου χαλάσει την ευδαιμονία της κατανάλωσης γαλοπούλας, γουρουνόπουλου, μελομακάρονων και κουραμπιέδων. 

Όσοι νοσταλγείτε τα Χριστούγεννα ένδοξων εποχών. Κανείς δεν θέλει να ακούει μίζερες διηγήσεις για περασμένα μεγαλεία χρονιάρες μέρες. Ούτε το δέντρο του Αβραμόπουλου θα ανάψει ξανά, ούτε ο Άη Βασίλης θα επιστρέψει στο Μινιόν για να ακούσει ποιο G.I. Joe ή ποια Barbie θέλετε. Ξεπεράστε το κι ελάτε να διασκεδάσετε στον 21ο αιώνα. 


Ελένη Μαραγκού

Η χριστουγεννιάτικη μουσική συνήθως αγγίζει τα όρια του cringe (και αυτό δεν είναι απαραίτητα κακό), αλλά το χριστουγεννιάτικο playlist του Pitchfork ενδείκνυται και για ακρόαση που δεν χρειάζεται private session στο Spotify

Τα γενέθλια λίγο μετά τα Χριστούγεννα. 


Παναγιώτης Μένεγος

Το αγαπημένο μου χριστουγεννιάτικο τραγούδι. «Ο Μικρός Τυμπανιστής». Των Dandy Warhols.

Τα Χριστούγεννα δεν ξεκουράζεσαι. Ειδικά, αν είναι λίγο βολικές οι μέρες όπως σκάνε φέτος. Σας το λέω, για να μην φτάσει 2/1 και ξενερώσετε…


Θεοδόσης Μίχος

Μία χρονιά φεύγει, μία άλλη έρχεται, δεν έγινε και τίποτα. Μην ξεχνάτε άλλωστε ότι, όπως έχει πει και η μόνη μπάντα που μετράει, resolution ain’t the final solution

“Who gets to tell the stories? This is a question asked ofter. The answer, for better or worse, is I do. I do my best. I look. I listen. But in the end I know it’s my story”. Στο δικό μου το μυαλό η απώλεια του Bourdain στις 8/6/2018 είναι εφάμιλλου ειδικού ειδικού βάρους με εκείνη του David Bowie και του Lou Reed. To πόσο γαμάτος τύπος ήταν ο Tony φαίνεται και σε αυτά τα τρία εορταστικά επεισόδια. Tony, ήσουν ο καλύτερος.


Πάνος Μπάρας

Η περίοδος των Χριστουγέννων, είναι συνυφασμένη, με πολύ φαγητό, ημέρες ξεκούρασης και βραδιές διασκέδασης, που κατά κανόνα θα «τραβήξουν» μέχρι το πρωί. Challenge accepted,  Jesus accepted, οποιαδήποτε αφορμή για κραιπάλη, είναι κάτι παραπάνω από ευπρόσδεκτη.

Όσο χαριτωμένα κιτς κι αν αποδίδεται η εκκοσμικευμένη, πολύχρωμη και υπέρλαμπρη αισθητική τους υπόσταση, η ουσία των Xριστουγέννων δεν παύει να είναι θρησκευτική και μυστικιστική, με πανάρχαιες καταβολές. Συνεπώς, η θεσμική τους αναπαραγωγή και επιβολή, ως κάτι «εορταστικό» και «πανανθρώπινο», δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να θεωρηθεί cool, στον 21ο αιώνα, εκτός αν είσαι χομπίστας της υπερκατανάλωσης.


Λίνα Ρόκου

Κάποιες ημέρες ξεκούρασης με αφορμή τα Χριστούγεννα. Στην τεμπελιά λέμε ναι.

Όλη η φάση των Χριστουγέννων με την κιτς διακόσμηση, την πολυκοσμία που καταντά αποπνικτική, την χαρά με το ζόρι. Τι να κάνουμε; Δεν είμαι άνθρωπος των εορτών. 


Ζωή Παρασίδη

Τα μελομακάρονα τα σωστά, τα μπισκοτένια, που δεν ξεχειλίζουν σιρόπι.

Τα ρούχα μου μετά τους κουραμπιέδες.


Ελένη Τζαννάτου

Ποτάκια, φαγητάκια, δωράκια, δισκάκια

…μας φύγαν τα λεφτάκια.


Τζούλια Τσιακίρη

Κι εγώ λαός κι εσύ λαός κάτσε να πιούμε κι έχει ο Θεός!

Να κοιμάται η γάτα μου και να μην είμαι εκεί.[Σχέδιο του Lucian Freud.]

POPAGANDA

Share
Published by
POPAGANDA