Categories: ΟΛΑ POPA

ΟΛΑ POPA #121: Το «Αίμος-Διαδρομές στα Βαλκάνια» είναι ένα σπουδαίο φωτογραφικό λεύκωμα

Σταύρος Διοσκουρίδης

Το λεύκωμα Αίμος-Διαδρομές στα Βαλκάνια που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Άγρα. Ο Θοδωρής Νικολάου γυρίζει όλη τη χερσόνησο και φωτογραφίζει. Μια πρόγευση μπορείτε να πάρετε εδώ, στο καταπληκτικό longform που είχαμε κάνει στην Popaganda

Δεν γίνεται σε φούρνο, 7 το πρωί το κουλούρι να είναι πέτρα. Απλά δεν γίνεται. 


Βασίλης Κ. Κουρουμιχάκης

Ένα εξαιρετικό παράδειγμα του πως ασκείται ο σοβαρός κοινοβουλευτικός έλεγχος σε μια παντοδύναμη πολυεθνική. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί και σαν μπούσουλας και για τα δικά μας σκάνδαλα που εμπλέκονται πολυεθνικές. 

Πιο γραφικοί κι από ηλιοβασίλεμα στη Σαντορίνη όσοι εξέλαβαν το Joker ως επαναστατικό μανιφέστο, αλλά πραγματικά επικίνδυνοι όςσοι ηδονίζονται με προσαγωγές εφήβων που πήγαν να το δουν. 


Παναγιώτης Μένεγος

Καλή ταινία ή καλή ιστορία; Οι κριτικοί κινηματογράφου δε συμφώνησαν στο πρώτο (καταδικάζοντας κάπως το φιλμ που, ας πούμε, στα μέρη μας δε βρήκε ποτέ διανομή), το δεύτερο όμως δεν σηκώνει αμφισβήτηση.

Το White Boy Rick είναι η πραγματική ιστορία του Ρίτσι Βερς Τζούνιορ, του νεαρότερου πληροφοριοδοτη που είχε ποτέ το FBI – τον στρατολόγησε στο πρώτο μισό των 80s για να μπει στα crack houses του Ντιτρόιτ ενώ το “war on drugs” του Ρόναλντ Ρέιγκαν βρισκόταν εν πλήρη εξελίξει.

Συνεπής αναπαράσταση της εποχής, κάπως περίεργη αντικλιμακωτή ανάπτυξη της πλοκής από τον σκηνοθέτη Γιαν Ντεμάνζ (που χε κάνει το σπουδαίο ’71) κι απίστευτες ερμηνείες πό τον πιτσιρίκο Ρίτσι Μέριτ και τον Μάθιου Μακόναχι (είχαν μιλήσει αμφότεροι στην Popaganda). Εγώ λέω κι ενδιαφέρουσα ταινία…

Μαγεία.

Θεοδόσης Μίχος

Ο Iggy Pop μιλάει στο GQ για το πουλί του* «Η γυναίκα μου θα τον φώναζε Peaches. Της λέω “δεν μπορείς να τον φωνάζεις Peaches! Φώναζέ τον Big Bird – είναι τεράστιος!” Μετά αυτό μίκρυνε, έγινε Biggy. Και η γυναίκα μου κόλλησε το “Pop”. Δεν με ρώτησε, το έκανε από μόνη της. Τι μπορώ να πω; Δηλαδή ένας τύπος που την πετούσε έξω επί σκηνής…σίγουρα μπορώ να υπομείνω μια στο τόσο ένα μικρό σπιτικό βίντεο με έναν παπαγάλο»

*τον Biggy Pop

Κλινική Περίπτωση Μαλάκα.


Λίνα Ρόκου

Η πρώτη μεγάλη μήκους ταινία του Βασίλη Νούλα, που συμμετέχει και στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, βασίζεται στο διήγημα του Νίκου Κάσδαγλη, «Το θολάμι». Άψογη καλλιτεχνική διεύθυνση από τον Κώστα Τζημούλη και εξαιρετική κινηματογράφηση κεντρικών γειτονιών της Αθήνας. 

Μια σοπράνο ηρεμεί για λίγα λεπτά με το τραγούδι της την Χιλή, όπου η κυβέρνηση του Πινιέρα έβγαλε για πρώτη φορά, από τη δικτατορία του Πινοσέτ, τον στρατό στους δρόμους και επέβαλε απαγόρευση κυκλοφορίας μετά τη δύση του ηλίου. 


Ζωή Παρασίδη

Συνέβη αυτό 

Κι αυτό 


Ελένη Τζαννάτου

Πάντα τέτοια.

Αν δεν είναι Halloween φάρσα, τότε ΤΙΝΑΦΤΟΡΕ;

POPAGANDA

Share
Published by
POPAGANDA