Categories: ΟΛΑ POPA

ΟΛΑ POPA #112: Υποκλιθήκαμε στο “Rolling Thunder Revue” του Martin Scorsese

Σταύρος Διοσκουρίδης

To 4 Days in Aegina. Ένα φεστιβάλ που ξεκίνησε σαν ένα μικρό πάρτι και τώρα ξεσηκώνει ένα νησί πολύ κοντά στην Αθήνα. 

Αυτό που παντού στην επαρχία υπάρχει ένα πρόβλημα με τη συγκομιδή των σκουπιδιών. 


Βασίλης Κ. Κουρουμιχάκης

Πάνω που νομίζαμε ότι θα βάλει νερό στο κρασί του ο Tommy Shelby τώρα που έγινε βουλευτής με το Labour Party, μαθαίνουμε από το τρέιλερ της νέας σεζόν ότι κεντρικός του αντίπαλος θα είναι ο επικεφαλής των Βρετανών Μελανοχιτώνων Oswald Mosley και κάπως ηρεμήσαμε. 

Είναι εξαιρετικά δύσκολο τόσο να σχολιάσει όσο και να αναπαράγει κανείς με ψυχραιμία τις δηλώσεις του υπουργού υποδομών για όσους δεν κόβουν εισιτήριο στα ΜΜΜ.


Ελένη Μαραγκού

Η Αθήνα που αρχίζει να αδειάζει μου θυμίζει γιατί δεν την αλλάζω με τίποτα.

Η απόφαση «χάδι» για τον Κορκονέα ηχεί σαν χαστούκι, όχι μόνο στη μνήμη του Αλέξανδρου, όχι μόνο στην οικογένειά του, αλλά και στη γενιά που μεγάλωσε βίαια εκείνο το Δεκέμβρη.


Θεοδόσης Μίχος

Επικός Shadow, σε μεγάλα κέφια

Ο Τραμπ τιτιβίζει υπέρ του (μπαγλαρωμένου στη Σουηδία επειδή μανούριασε με έναν ψιλο-stalker) A$AP Rocky. Τι τι τι ε τι τι…


Λίνα Ρόκου

Έφαγα παγωτό στο Maraboo (Αρχελάου 17, Παγκράτι) και πετάρισε η ψυχούλα μου. 

Σκοτώνεις εν ψυχρώ έναν έφηβο ενώ υποτίθεται ότι η δουλειά σου είναι να τον προστατέψεις. Η ποινή σου από ισόβια μετατρέπεται σε 13 χρόνια γιατί πριν τη δολοφονία δεν είχες παρκάρει παράνομα ή δεν είχες εξαπάτησει την εφορία. No justice, no peace. Για όλους τους Αλεξηδες του κόσμου που έπεσαν θύματα αστυνομικής βίας, κρατικής ή όποιας εξουσίας και δε δικαιώθηκαν ποτέ.


Ζωή Παρασίδη

Το 1971 ο Gil Scott Heron κυκλοφορεί το The Revolution Will Not Be Televised. Το 2019 η Cardi B θα φέρει την επανάσταση σε MTV πρότυπα. Να σημειωθεί ότι η συνάντηση έγινε σε νυχάδικο του Ντιτρόιτ. Ανέβηκε τίποτα καλύτερο στο instagram αυτή την εβδομάδα και το έχασα; 

«Όταν έχω να κρίνω ανάμεσα σ’ ένα παιδί 15 χρόνων, που πετάει μολότωφ, κι έναν τριαντάρη εκπαιδευμένο αστυνομικό, που κρατάει πιστόλι, εγώ είμαι με το μέρος του παιδιού και όχι του αστυνομικού. Εκτιμώ βαθύτατα ένα παιδί που εξεγείρεται και βγαίνει στους δρόμους για να διαμαρτυρηθεί, έστω κι αν υπερβάλλει, έστω και αν κρατάει μολότωφ. Και δεν εκτιμώ καθόλου έναν αστυνομικό που το πυροβολεί. Ό,τι και άν έχει γίνει, όπως και αν έχουν τα πράγματα, θεωρώ τραγικό λάθος την αθώωση του αστυνομικού. Και πολύ κακό μήνυμα, που στέλνουμε στα νέα αυτά παιδιά, το υγιέστερο κομμάτι της κοινωνίας μας, που δεν έχει ακόμη διαφθαρεί, όπως εμείς».

Τα λόγια του Μάνου Χατζιδάκι για τη δολοφονία του Μιχάλη Καλτεζά υπενθυμίζουν πως το μήνυμα που στέλνει η δικαιοσύνη δείχνοντας ανοχή απέναντι στην αστυνομική βία δεν είναι σημερινό φαινόμενο. Η ιστορία επαναλαμβάνεται ενώ κόσμος βαυκαλίζεται στο όνομα κάποιας ασφάλειας που έρχεται. 


Ελένη Τζαννάτου

To Rolling Thunder Revue του Martin Scorsese. Ένα «ντοκιμαντέρ» για την περιοδεία (1975-76) του Bob Dylan με το ίδιο όνομα, που χρησιμοποιεί τόσο-όσο (δομικά ενίοτε) μυθοπλαστικά στοιχεία τα οποία πετάει εδώ κι εκεί, καταφέρνοντας τρία πράγματα: να υπογραμμίσει την αιώνια υπαινικτική φύση του Dylan, να σχολιάσει έμμεσα την εποχή των fake news στην οποία τίποτα δεν είναι όπως φαίνεται και τελικά να χτίσει μια αφήγηση που γίνεται αυτοαναφορική στο βαθμό που την κάνει απολαυστική. 

Τι κρίμα πάντως που μερικά από τα πράγματα στην παραπάνω ταινία δεν είναι αλήθεια


Τζούλια Τσιακίρη

Πάλι μαζί τα δύο σπουδαιότερα κοκόρια της γκανγκστεροσύνης: Ο Αλ Πατσίνο και ο Ρόμπερτ ντε Νίρο εμφανίζονται στην καινούρια ταινία του Μάρτιν Σκορσέζε “Ο Ιρλανδός”. Πολύ ανεβαστικό!

Οι ταξιτζήδες καρχαρίες και οι οι ταξιτζήδες μαρίδα : οι πρώτοι είναι αυτοί που κυνηγάνε τους πελάτες που μπορούν να εξελιχθούν σε θύματά τους και οι δεύτεροι αυτοί που σου ανεβάζουν το ηθικό με το ήθος τους και την ανάλαφρη ανταλλαγή απόψεων.

POPAGANDA

Share
Published by
POPAGANDA