Categories: ΟΛΑ POPA

ΟΛΑ POPA #110: Βιαστήκαμε να γεράσουμε

Σταύρος Διοσκουρίδης

Δείτε το ντοκιμαντέρ «Ο Λογιστής του Άουσβιτς». Αγγίζει το θέμα της δικαιοσύνης των θυμάτων του Ολοκαυτώματος σύντομα αλλά πολύ περιεκτικά. 

Dark

Συγνώμη, το τι έγινε στο δεύτερο κύκλο του Dark, το κατάλαβε κανείς; Και από τους συντελεστές της σειράς ν’ απαντήσει κάποιος, το δέχομαι. 


Βασίλης Κ. Κουρουμιχάκης

Οι κιουράδες που το κρατούν αληθινό (συγνώμη για τον αγγλισμό Τσακαλώτου) κι έκλεψαν την παράσταση στη συναυλία των Cure. Παρήγορο που κάποιοι ζουν ακόμα τις συναυλίες στην εποχή του fomo και του Instagram opportunity.  

Μια απλή ανθρωποκτονία ήταν και την κάνατε ολόκληρη ιστορία».


Παναγιώτης Μένεγος

Έτσι όπως ήταν οι συναυλίες, παλιά. Πριν το «κάθε φεστιβάλ κι ένα reunion tour», πριν την απομάγευση του setlist.fm, πριν τη δικτατορία των “greatest hits” σετ. Οι Cure δεν χρειάστηκε να επανενωθούν, αφού δε διαλύθηκαν ποτέ. Όταν κατάλαβαν ότι δεν έχουν άλλα πολλά να δώσουν, αραίωσαν δισκογραφικά κι επικεντρώθηκαν στη μυσταγωγία των live τους. Διατηρούνται σε συγκλονιστική φόρμα, σκάβουν τον κατάλογο τους και δεν παίζουν φασόν «λαϊκίστικα» σετ. σέβονται πάντα τους fans με μαραθώνιες συναυλίες. Δε θέλει και πολλά τελικά ο ροκ μύθος για να επιβιώσει (κι ας συμβαίνει σπάνια αυτό). Ένας καλογερασμένος τροφαντός γκοθ δικτάτορας χρειάζεται. Ο Robert Smith. 

To FaceApp gate. Πιθανότατα, δεν είναι τοσό αθώο όσο φαίνεται. Σίγουρα επίσης δεν είναι εκείνο το app που διέρρηξε τον παρθενικό υμένα των δεδομένων μας, τα οποία μοιράζουμε αφειδώς την εποχή των σόσιαλ μίντια. Να τα βρούμε στο ότι το ηλεκτρονικό μας ίχνος είναι πολύτιμο για να το μοιράζουμε τόσο ελαφρά τη καρδία και να φιλιώσουμε;


Λίνα Ρόκου

Η παρουσίαση της Neuralink. Η εμφύτευση νημάτων ηλεκτροδίων από ρομπότ με επίβλεψη νευροχειρουργού. Η αντιμετώπιση ενός τεράστιου φάσματος βλαβών και ασθενειών που οφείλονται σε νευρολογικά προβλήματα. Και, τέλος, η συμβίωση με την τεχνητή νοημοσύνη. Δεν ξέρω πότε θα γίνουν πράξη αυτά αλλά μακάρι να είμαστε εδώ να τα δούμε και να τα διαχειριστούμε όσο πιο σωστά γίνεται.

Το “μια απλή ανθρωποκτονία ήταν και το έκαναν ολόκληρη ιστορία”  του Ρουπακιά είναι όλη η φιλοσοφία της ακροδεξιάς (και οχι μόνο εντος Χ. Α). Από τον Αλέξη μέχρι τον Παύλο, από τους πνιγμένους στο Αιγαίο πρόσφυγες μέχρι τον Ζακ έτσι νιώθουν, έτσι πράττουν . Γι αυτό είμαστε πάντα απέναντι τους. Δεν υπάρχει καμία άλλη επιλογή. Περισσότερα εδώ από την Μαρία Λούκα που παρακολουθεί τη δίκη. 


Ζωή Παρασίδη

Μα τι σας έπιασε με αυτό το πράγμα; 

Tο πέρασμα από την ανώδυνη αντιπολίτευση στην πραγματικότητα της διακυβέρνησης και στο συνέδριο του Economist απαιτεί όπως φαίνεται να αφήσεις την περικεφαλαία του μακεδονομάχου στην άκρη. Στο 11.54 ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας αλλάζει όσα ξέραμε για τη στάση της ΝΔ απέναντι στη Συμφωνία των Πρεσπών.


Ελένη Τζαννάτου

Για κάτι τέτοια αξίζει το ίντερνετ.

Εμπρηστική επίθεση στο στούντιο Kyoto Animation στην Ιαπωνία, με τουλάχιστον 23 νεκρούς, πολλούς περισσότερους τραυματίες και πολλά κατεστραμμένα anime. 


Τζούλια Τσιακίρη

Ένας Απόλλωνας από μάρμαρο με ύψος 35 εκατοστά που βρέθηκε στην Απτέρα του νομού Χανίων μαζί με μια χάλκινη Άρτεμη. Δεν είναι κλασικής εποχής, είναι στον καταφρονεμένο 1ο αιώνα σμιλεμένος, από καλό τεχνίτη όμως, και επειδή η εποχή εκείνη ήταν καζάνι που έβραζε και οι αλλαγές σάρωναν, ναι μεν είναι Απόλλωνας αλλά και Χριστός θα μπορούσε να είναι ως αίσθημα, αν παρέβλεπε κανείς πως είναι γυμνός.

Ο  νεαρός φονέας από τα Χανιά, ένα σκαλοπάτι κάτω από το μηδέν του ανθρωπισμού, φαίνεται εδώ να τρέφει αισθήματα αγάπης για το αυτοκίνητό του.

POPAGANDA

Share
Published by
POPAGANDA