Όχι πια σεξ, μόνο φίλοι (και κάποιοι εχθροί)

Ιστορία πρώτη:

Όταν η σχέση της Χρύσας και του Γιάννη τελείωσε εκείνη του ζήτησε να μείνουν φίλοι. Αυτός της απάντησε ότι γκόμενα τη γνώρισε, γκόμενα τη χώρισε. Η Χρύσα εκνευρίστηκε, του είπε ότι σιγά μην τη χώρισε, ότι τον είχε βαρεθεί η ψυχή της και εκείνος δεν απάντησε ποτέ και για πέντε μήνες Χρύσα και Γιάννης δεν αντάλλαξαν ούτε ένα τόσο δα like. Kαι μετά ο Γιάννης της έστειλε ένα pm στο messenger και τη ρωτούσε αν μπορούσε να βρεθούν σύντομα γιατί ήθελε να της μιλήσει. Και η Χρύσα χάρηκε γιατί είχε ζήσει με τον Γιάννη τρία χρόνια και τον είχε μέσα στην καρδιά της, καλά είχαν περάσει αν εξαιρέσεις τις γκρίνιες και τους τσακωμούς του τελευταίου εξαμήνου που αποτελούσαν τα συμπτώματα μιας ερωτικής σχέσης που τελικά δεν φτούρησε, γιατί απλώς δεν φτούρησε.

Και βρέθηκε η Χρύσα με τον Γιάννη και μετά το τέταρτο ποτό και τα αχαχούχα της ξεφούρνισε αυτός ότι καίγεται και σιγολιώνει για τη νέα του συνάδελφο και «Χρύσα τι να κάνω; Πώς να το χειριστώ; Μια με παίζει, μια αποτραβιέται, με τσιτσιρίζει κανονικότατα και δεν αντέχω άλλο. Και τα λέω σε σένα Χρύσα γιατί δεν έχω καμιά άλλη γυναίκα να το συζητήσω και στον Μπάμπη που του το είπα μου είπε “Αφού πηδάς, γιατί γκρινιάζεις;”. Και πες μου κι εσύ που είσαι γυναίκα τι σκατά έχει αυτή μέσα στο κεφάλι της». Και η Χρύσα ένιωσε μια σκοτοδίνη, κι ας μη γουστάρει πια τον Γιάννη, κι ας τραβιέται πια με άλλους δύο, κι ας του είχε ζητήσει αυτή να μείνουν φίλοι. Και η Χρύσα ήπιε σχεδόν μονορούφι το τελευταίο ποτό, του είπε ότι πάντα μαλάκας ήταν (το μετάνιωσε μετά, του έστειλε και πμ αλλά ο Γιάννης της απάντησε μετά από δύο μήνες «Όχι, δεν είμαι») και γύρισε σπίτι της. Η Χρύσα ακόμη δεν ξέρει γιατί φέρθηκε έτσι. Ο Γιάννης ξέρει ότι αυτός λέγεται πληγωμένος εγωισμός. Η συνάδελφος του πάντως μετά από μια εβδομάδα τον γείωσε.

Ιστορία δεύτερη:

Ο Νίκος χώρισε με την Μάρω μετά από έξι μήνες σχέσης. Έξι μήνες με πολύ σεξ και καθημερινές ζήλιες, φασαρίες, κλάματα, ξαναζευγαρώματα, φωνές, αγκαλιές και γενικά πολύ ταλαιπωρία. Κανείς από τους δύο δεν επιδίωξε να κρατήσει φιλική σχέση μετά. Μόνο ο Νίκος ύστερα από ένα χρόνο της έστειλε μήνυμα «Πώς είσαι; Περνάς καλά;» και εκείνη του απάντησε ότι δεν τον αφορά. Ίσως γιατί και όταν ήταν μαζί ποτέ δεν τον αφορούσε ουσιαστικά άρα τι άλλαξε τώρα;

Ιστορία τρίτη:

Ο Δημήτρης χώρισε με την Ζωή μετά από 8 χρόνια γάμου κι ένα παιδί. Ήταν και πολλά χρόνια μαζί πριν παντρευτούν. Χώρισαν εγκαίρως, πριν αρχίσει το αλληλοφάγωμα. Το έβλεπαν όμως και οι δύο να έρχεται. Και επειδή αγαπιόντουσαν ουσιαστικά, δηλαδή πώς να το πω, σεβόντουσαν όσα είχαν ζήσει μαζί και το γεγονός ότι πια ήταν και γονείς εκτός από ζευγάρι, γι’ αυτό ακριβώς αποφάσισαν να χωρίσουν. Πήγαν μάλιστα και σε παιδοψυχολόγο για συμβουλευτούν πώς πρέπει να μιλήσουν στο παιδί τους για τη νέα πραγματικότητα, για το ότι ο μπαμπάς και η μαμά δεν θα ζουν πια μαζί στο σπίτι. Κι εκείνος σκέφτηκε ότι εάν δεν μου το έλεγαν ότι είναι χωρισμένοι ίσως να μη το καταλάβαινε ποτέ, γιατί έχει δει (όχι λίγα) ζευγάρια που είναι μαζί και όμως είναι πολύ πιο μακριά ο ένας από τον άλλον. Και το πράγμα εξελισσόταν με τρόπο φυσικό μέχρι που έσκασε ο νέος σύντροφος της και άρχισε να της κάνει ζήλιες «Μα γιατί πηγαίνετε διακοπές όλοι μαζί;», «Μα γιατί βγαίνετε για ποτό οι δυο σας; Τι λέτε πια τόσες ώρες;», «Ακόμη αυτόν θες, αλλιώς γιατί τον παίρνεις τηλέφωνα να τον ρωτήσεις αν είναι καλά;». Και η Ζωή τον σχόλασε τον καινούριο γιατί θεώρησε περιττό να εξηγήσει πάνω από μία φορά ότι ο Δημήτρης είναι οικογένεια της, όχι μόνο επειδή είναι πατέρας του παιδιού της αλλά γιατί είναι άνθρωπος που μοιράστηκε την καθημερινότητα της για τόσα χρόνια και τον νοιάζεται και τη νοιάζεται και προφανώς έχουν πολλά πράγματα να πουν ακόμη, για το παιδί τους αλλά και τους ίδιους κι ας μην θέλει πια ο ένας να κοιμάται στην αγκαλιά του άλλου. Και τον χώρισε γιατί ένιωσε ότι αν αυτός ο άνθρωπος δεν καταλαβαίνει πώς μπορεί να εξελιχθεί μια ερωτική σχέση και τι αγάπη μπορεί να δένει δύο ανθρώπους που έχουν ζήσει τόσα μαζί τότε δεν μπορεί να τη νιώσει.

Ιστορία τέταρτη:

Ο Κωνσταντίνος χώρισε με την Άννα μετά από δύο χρόνια σχέσης. Αυτός ακόμη την ήθελε, αυτή όχι πια, έλεγε «Δεν μπορώ να τον διαχειριστώ, μου δυσκολεύει τη ζωή κι ας ξέρω ότι έχουμε περάσει και πολύ όμορφα και δε θέλω να είμαι έτσι με τον φίλο μου». Και οι δύο έχουν περιστασιακές σχέσεις με άλλους, μιλάνε κατά διαστήματα μεταξύ τους, έχουν κάνει και σεξ κάποιες λίγες φορές. Δεν μιλούν συχνά, αλλά όταν το κάνουν, όταν συναντιούνται είναι λες και δεν πέρασε μια μέρα. Αν τους ρωτήσεις τι είναι φίλοι, εραστές, ζευγάρι δεν έχουν ιδέα. Ακόμη υπάρχει υγρασία μεταξύ τους, εννοώ συναίσθημα. Μπορεί τελικά η ξηρασία να μην έρθει ποτέ, αφού η καθημερινότητα δεν τους φθείρει.

Ιστορία πέμπτη:

Ο Στέφανος και η Λένα είναι μαζί. Ζουν την καλύτερη φάση της σχέσης τους. Πρώτο εξάμηνο, τα μέλια είναι τόσα που θα μπορούσαν να τα εμπορευτούν. Κοιτάνε ο ένας τον άλλον και χαζογελάνε, χαζοχαμογελούν ακόμη και όταν δεν είναι μαζί αλλά εκείνος την σκέφτεται και τούμπαλιν. Δεν ξέρουμε πώς θα είναι σαν πρώην. Για αυτούς το τώρα είναι το μόνο που έχει σημασία. Καλά κάνουν.

Λίνα Ρόκου

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Κέρκυρα. Το 1998 ήρθε στην Αθήνα για να σπουδάσει στο τμήμα Επικοινωνίας, Μέσων και Πολιτισμού. Από το 2001 εργάζεται ως δημοσιογράφος.

Share
Published by
Λίνα Ρόκου