Αν κάνετε κακό σεξ γιατί είστε μαζί;

Χμ, δεν είμαι σίγουρη για το πώς πρέπει να αρχίσω αυτό το κείμενο που αφορά το κακό σεξ ανάμεσα σε ανθρώπους που έχουν σχέση. Γιατί εάν δεν έχουν σχέση κι έσκασε απλώς ανάμεσα σε μια φάση φλου δεν τρέχει τίποτα, απλώς δεν κάνεις σεξ ξανά με τον άλλον και τελείωσε. Όταν όμως είστε ζευγάρι τότε κάνετε σεξ ξανά και ξανά· εάν δεν κάνετε δεν είστε ζευγάρι είστε φίλοι, σύντροφοι, συγκάτοικοι στην τρέλα, ίσως και πολύ αγαπημένοι μεταξύ τους άνθρωποι αλλά ερωτικό ζευγάρι δεν είστε.

Είναι λοιπόν το σεξ τόσο σημαντικό σε μια σχέση; Ναι. Δεν αρκεί το καλό σεξ για να είσαι σε σχέση με κάποιον. Αλλά χωρίς καλό σεξ μπορείς να μείνεις στη σχέση; Η Ε. τα έχει με τον Ν. εδώ και εφτά χρόνια. Η Έ. άρχισε να τον απατάει μετά τα τρία πρώτα χρόνια της σχέσης τους. Μου έλεγε ότι πια δεν την ικανοποιούσε το σεξ με τον Ν. Ότι στην πραγματικότητα ποτέ δεν την ικανοποιούσε αλλά τα τρία πρώτα χρόνια επειδή ένιωθε έντονα ερωτευμένη σκεφτόταν ότι θα βρεθεί τρόπος να βελτιωθεί η κατάσταση. Άλλωστε τον ποθούσε, ακόμη τον ποθεί. Αλλά δεν ταιριάζουν ερωτικά.

Η Έ. κάποια στιγμή ερωτεύθηκε κάποιον από τους σεξουαλικούς της συντρόφους. Αλλά τον Ν. δεν τον αφήνει. Τη ρώτησα «γιατί;». Δεν το σκέφτηκε πολύ «Γιατί τον αγαπώ, γιατί μαζί του ζω όμορφα, δεν βαριέμαι, με νοιάζεται, τον νοιάζομαι, υπάρχει συντροφικότητα». Καταλαβαίνω ότι όλα αυτά είναι απίστευτα σημαντικά. Αλλά το σεξ; Βασικά όχι το σεξ ως σεξ. Αλλά το σεξ ως κομμάτι της σχέσης, δηλαδή επικοινωνία, ερωτισμός, ανταλλαγή συναισθημάτων, υγρών, κομματιών σου που δύσκολα, πολύ δύσκολα μοιράζεσαι με άλλους. Την ρωτάω γιατί δεν δοκιμάζουν να ζουν μαζί αλλά σε συμφωνία ότι θα κάνουν σεξ και με άλλους. «Υπάρχει σιωπηρή συμφωνία. Αλλά να είδες; Καμιά φορά το σεξ δεν μπορεί να είναι μόνο σεξ κι ας το είχες προγραμματίσει έτσι. Τώρα γουστάρω τον Β., βασικά νιώθω ερωτευμένη και όταν κάνουμε έρωτα είναι σαν να κολυμπάω στο διάστημα. Φανταζόμουν ότι κάπως έτσι θα είναι αλλά δεν το είχα ζήσει μέχρι τώρα». Πουτάνα όλα δηλαδή, για να το πούμε κάπως σικ. «Και γιατί ρε παιδί μου αφού όλα είναι τόσο δυνατά με τον Β. δεν τα φτιάχνεις μαζί του; Εννοώ να λήξεις τη σχέση σου με τον Ν. και ξεκίνα με τον Β. να είστε ζευγάρι. Όχι;».

Να κάτι που δεν σας είπα για την Ε. Αν πάμε σε εστιατόριο μπορεί να ξοδέψει μισή ώρα για το αν θέλει να φάει αυτή τη σαλάτα ή την άλλη· και μετά άλλη μισή για το κυρίως πιάτο. Η αναποφασιστικότητα είναι το κύριο χαρακτηριστικό της. «Πώς να αποφασίσω έτσι απλά; Με τον Β. κρατάει έξι μήνες. Είμαι ερωτευμένη, κάνουμε έρωτα όπως ποτέ ξανά στη ζωή μου αλλά βλέπω πολλά που δεν θα άντεχα σε μια καθημερινή σχέση». Μη τσαντιστείτε μαζί της όχι ότι είναι μονοφαγού και τα θέλει όλα δικά της. Στο κάτω κάτω της γραφής δεν κοροϊδεύει κανέναν. Ίσως μόνο τον εαυτό της.

Το κακό σεξ ανάμεσα σε δύο συντρόφους δεν είναι μόνο κακό σεξ. Είναι έλλειψη επικοινωνίας εκεί που δεν υπάρχουν λόγια, είναι έλλειψη συντονισμού συναισθημάτων, σκέψεων, κορμιών και μυαλού.

Τι ορίζουμε ως κακό σεξ; Δεν είναι απαραίτητα αυτό που δεν οδηγεί σε οργασμό. Μπορεί να οδηγήσει σε οργασμό και πάλι να μην είναι καλό σεξ. Σας φαίνεται περίεργο; Νομίζω ότι ξέρετε πολύ καλό τι εννοώ. Όταν κάνεις σεξ πολύ καιρό με κάποιον στο τέλος θα τα μάθει τα κουμπιά σου, θα ξέρει να πώς να σε πάει στην κορύφωση αλλιώς τι συζητάμε. Όμως το σεξ πέρα από οργασμός είναι ερωτισμός, είναι χημεία. Μπορεί τα κουμπιά να ξέρει να τα πατά αλλά να μην έχει ιδέα πώς να ανακαλύψει άλλα ή στην τελική να μην τον ενδιαφέρει. Ή ενώ φέρνει σε οργασμό το μουνί σου ή το καυλί σου να μη φέρνει σε οργασμό εσένα, εσένα ολόκληρο.

Δεν ήξερα πώς να αρχίσω αυτό το κείμενο και τώρα δεν ξέρω πώς να το τελειώσω. Υπάρχουν ζευγάρια που είναι μαζί κάνοντας κακό σεξ ή μην κάνοντας σεξ (πια). Μην πέφτετε από τα σύννεφα. Σίγουρα γνωρίζετε κι εσείς τέτοια ζευγάρια ή είστε ένα από αυτά. Ο καθένας βρίσκει, φαντάζομαι, τι θεωρεί πιο σημαντικό για να μείνει με κάποιον ή να χωρίσει.  Σιγά μην είναι εύκολη πίστα οι σχέσεις. Ακόμη κι αυτά που ξέρουμε ότι είναι λάθος -εκτός κι αν σας αρέσει το μπαντ σεξ- πολλές φορές κάνουμε ό, τι δε τα βλέπουμε. Άλλωστε πολλές φορές η θεωρία καταρρέει μπροστά στην πραγματικότητα. Το θέμα είναι ότι όσο στρουθοκαμηλίζουμε δεν θα αποφύγουμε τη στιγμή που θα καταρρεύσει η πραγματικότητά μας.

Δεν έχω ιδέα τι θα κάνει η Ε. Ίσως ούτε και αυτή. Πάντως σε αυτή τη ζωή δεν υπάρχει μόνο ο Ν. και Β. Άρα δε θα μου κάνει καμία εντύπωση να βρεθεί με τον Π. και να γαμιούνται τέλεια και να ζουν όμορφα μαζί. Όχι ότι κι αυτό θα είναι εύκολη πίστα.

Λίνα Ρόκου

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Κέρκυρα. Το 1998 ήρθε στην Αθήνα για να σπουδάσει στο τμήμα Επικοινωνίας, Μέσων και Πολιτισμού. Από το 2001 εργάζεται ως δημοσιογράφος.

Share
Published by
Λίνα Ρόκου