Ξενοφοβικές δηλώσεις από την πρόεδρο της Ένωσης Εισαγγελέων και αντιεισαγγελέα του Αρείου Πάγου
«Η έξαρση (σ.σ. της εγκληματικότητας) οφείλεται, σε μεγάλο βαθμό, στην εισροή στην ελληνική κοινωνία πληθυσμών οι οποίοι δεν ασπάζονται τις ίδιες αξίες με τον Έλληνα, δεν έχουν την ίδια εκπαίδευση». Αυτό δήλωσε η πρόεδρος της Ένωσης Εισαγγελέων και αντιεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Άννα Ζαΐρη, σε τοποθέτησή της.
Η λειτουργός της Δικαιοσύνης επιχειρηματολόγησε σχετικά λέγοντας (ANT1) πως «η βάση της ορθής πολιτείας και της κοινωνίας της ειρήνης βρίσκεται στην εκπαίδευση, η οποία γίνεται από τότε που το παιδάκι είναι μικρό. Αυτό όμως το βλέπουμε να ανατρέπεται όταν αυξάνουν οι ομάδες που δεν έχουν την ίδια αντίληψη για τη ζωή. Δεν είναι ελληνικό το φαινόμενο, θέλω να το καταλάβετε, αλλά αυτό δεν μειώνει την επικινδυνότητα και τη σοβαρότητά του. Δείτε τι συμβαίνει στις κοινωνίες της δυτικής Ευρώπης, είμαστε μια υδρόγειος σφαίρα σε αναστάτωση και ειδικά ο κόσμος που ασπάζεται τις αξίες του αρχαίου πολιτισμού, ανατρέπεται η ισορροπία και η κοινωνική ειρήνη από την ανάμειξη των πληθυσμών».
Τα λεγόμενά της προκάλεσαν το εύλογο ερώτημα του δημοσιογράφου που ρώτησε: «Όλο το οργανωμένο έγκλημα, οι ηγέτες του, είναι Ελληνες. Τι μας λέτε;» με την κ. Ζαΐρη να απαντά: «Επιβεβαιώνεται αυτό που σας λέω. Εντοπίζεται σε ομάδες κοινωνικές που δεν ενστερνίζονται τις αξίες αυτές. Είναι μια μικρή μερίδα του ελληνικού λαού».
Σχετικά με τις ποινές, σημείωσε ότι «το ύψος των ποινών στην Ελλάδα ήταν μεγάλο και δυσανάλογο πριν από μερικά χρόνια», κάτι που είχε μικρή επίδραση στους εγκληματίες, όπως είπε. Τόνισε ωστόσο, ότι «η μείωση των ποινών δεν γέννησε το πρόβλημα, αλλά ενδέχεται να μην βοηθάει».
Η πρόεδρος της Ένωσης Εισαγγελέων υπογράμμισε ότι «χρειάζεται εξατομίκευση της εφαρμογής του νόμου» και πρόσθεσε ότι «πρέπει το δικαστήριο να έχει την δυνατότητα να ανεβάσει την ποινή κατά περίπτωση». «Δεν θα πρέπει να δένονται τα χέρια του δικαστή με τις διατάξεις», πρόσθεσε και τόνισε ότι «η προσωπικότητα του δράστη πρέπει να λαμβάνεται υπόψη στο ύψος της ποινής, αυτό δεν το προβλέπει ο νόμος, χρειάζεται αλλαγή».
Πηγή: efsyn