Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
popaganda
popagandaNEWS
09.08.2022

Τσαβούσογλου προς ΝΑΤΟ: «Πού ήσασταν όταν η Ελλάδα εμπόδιζε την ένταξη της Μακεδονίας;»

O Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, απάντησε στο ΝΑΤΟ για το βέτο που έχει θέσει η Τουρκία στην ένταξη της Σουηδίας και της Φιλανδίας στο ΝΑΤΟ, λέγοντας πως το ΝΑΤΟ δεν είχε αντιδράσει στο βέτο που έθετε η Ελλάδα στην ένταξη της Β. Μακεδονίας.
Τσαβούσογλου προς ΝΑΤΟ: «Πού ήσασταν όταν η Ελλάδα εμπόδιζε την ένταξη της Μακεδονίας;»

O υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας, Μεβλούτ Τσαβούσογλου απάντησε στο ΝΑΤΟ για το βέτο που έχει θέσει η Τουρκία στην ένταξη της Σουηδίας και της Φιλανδίας στο ΝΑΤΟ, λέγοντας πως το ΝΑΤΟ δεν είχε αντιδράσει στο βέτο που έθετε η Ελλάδα στην ένταξη της Βόρειας Μακεδονίας.

Συγκεκριμένα, τόνισε ότι «Εμείς δεν λέμε σε κάποιες χώρες να αλλάξουν το όνομα τους όπως έκανε η Ελλάδα στην Μακεδονία. Ξέρετε πολύ καλά πόσο δύσκολο είναι μια χώρα να αλλάζει το όνομα της, για έναν λαό πόσο δύσκολο είναι. Που ήσασταν όταν η Ελλάδα ήταν τόσο κακομαθημένη και για 12 χρόνια εμπόδιζε την ένταξη της Μακεδονίας».

Όπως μεταδίδει ο ανταποκριτής του ΣΚΑΪ στην Τουρκία, Μανώλης Κωστίδης, ο Τσαβούσογλου επανέλαβε την άρνηση της χώρας του στο αίτημα ένταξης Φινλανδίας και Σουηδίας, λέγοντας ότι εάν μια χώρα εφαρμόζει σε βάρος της εμπάργκο, δεν μπορεί να ενταχθεί στο ΝΑΤΟ.

«Αν θέλεις να γίνεις σύμμαχος μας  την Τουρκία δεν μπορείς να την βλέπεις ως εχθρική χώρα, δεν μπορείς να της εφαρμόζεις εμπάργκο λόγω του αγώνα της εναντίον της τρομοκρατίας. Αν πεις πως θα εφαρμόζω  αυτά  τότε δεν μπορείς να ενταχθείς στο ΝΑΤΟ είναι τόσο απλό», είπε χαρακτηριστικά.

Όσον αναφορά την αμφισβήτηση της κυριαρχίας των ελληνικών νησιών αν δεν αποστρατιωτικοποιηθούν, είπε ότι η χώρα του δεν μπορεί να εγκλωβιστεί στα σύνορά της γιατί «υπάρχει μεγαλύτερη Τουρκία από τη χώρα μας».

«Έχουμε ευθύνη απέναντι στην ιστορία μας, όπως και για το μέλλον μας. Διότι υπάρχει μια Τουρκία η οποία είναι μεγαλύτερη από την Τουρκία. Μην ξεχνάμε πως υπάρχει μεγαλύτερη Τουρκία από την χώρα μας. Αυτός είναι και ο λόγος που δεν μπορούμε να εγκλωβιστούμε στα σύνορα μας» ανέφερε κλείνοντας.

popaganda
© ΦΩΤΑΓΩΓΟΣ ΕΠΕ 2022 / All rights reserved
Διαβάζοντας την POPAGANDA αποδέχεστε την χρήση cookies.