Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
popaganda
popagandaNEWS
12.08.2022

Ρωσία προς Λιθουανία: Η απάντησή μας για το Καλίνινγκραντ δεν θα είναι μόνο διπλωματική

Το Κρεμλίνο δήλωσε ότι οι κυρώσεις της ΕΕ, που οδήγησαν τη Λιθουανία στο να μπλοκάρει τη διέλευση κάποιων προϊόντων από την ηπειρωτική Ρωσία στον ρωσικό θύλακα Καλίνινγκραντ, είναι «απολύτως απαράδεκτες» και ότι η Μόσχα επεξεργάζεται αντίποινα.
Ρωσία προς Λιθουανία: Η απάντησή μας για το Καλίνινγκραντ δεν θα είναι μόνο διπλωματική

Η απάντηση της Μόσχας στην απαγόρευση από την Λιθουανία της διέλευσης αγαθών που αποτελούν αντικείμενο κυρώσεων της Ευρωπαϊκής Ενωσης προς τον ρωσικό θύλακα Καλίνινγκραντ δεν θα είναι αποκλειστικά διπλωματική, αλλά και πρακτικής φύσεως, δήλωσε η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα.

«Μία από τις βασικές ερωτήσεις ήταν αν η απάντηση θα είναι αποκλειστικά διπλωματική. Η απάντηση: όχι», δήλωσε η Ζαχάροβα κατά την διάρκεια της ενημέρωσης των δημοσιογράφων. «Η απάντηση δεν θα είναι διπλωματική, αλλά πρακτική».

«Απολύτως απαράδεκτες» οι κυρώσεις – Αντίποινα επεξεργάζεται η Μόσχα 

Το Κρεμλίνο δήλωσε σήμερα ότι οι κυρώσεις της ΕΕ, που οδήγησαν τη Λιθουανία στο να μπλοκάρει τη διέλευση κάποιων προϊόντων από την ηπειρωτική Ρωσία στον ρωσικό θύλακα Καλίνινγκραντ, είναι «απολύτως απαράδεκτες» και ότι η Μόσχα επεξεργάζεται μέτρα ως αντίποινα.

Η Λιθουανία έχει κλείσει τη δίοδο για χάλυβα και άλλα σιδηρούχα μεταλλεύματα, κάτι που λέει ότι απαιτείται να κάνει βάσει των κυρώσεων της ΕΕ που τέθηκαν σε ισχύ το Σάββατο και επιβλήθηκαν ως απάντηση στην απόφαση της Ρωσίας να αποστείλει ένοπλες δυνάμεις της στην Ουκρανία.

Το Καλίνινγκραντ συνδέεται με την υπόλοιπη Ρωσία με σιδηροδρομική σύνδεση μέσω της Λιθουανίας, χώρας-μέλους της ΕΕ και του ΝΑΤΟ.

«Είμαστε πεπεισμένοι ότι οι παράνομες κυρώσεις, που υιοθετήθηκαν από την Ευρωπαϊκή Ένωση, είναι απολύτως απαράδεκτες σε αυτή την κατάσταση», δήλωσε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ σε τηλεδιάσκεψη με δημοσιογράφους, προσθέτοντας ότι ετοιμάζονται αντίμετρα.

Αλλά ο Πεσκόφ και Ρώσοι αξιωματούχοι τηρούν σιγήν ιχθύος για το ποια ακριβώς θα είναι η απάντηση της Μόσχας.

Νωρίτερα σήμερα, η εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα δήλωσε ότι τα αντίποινα της Ρωσίας δεν θα είναι αποκλειστικά διπλωματικής φύσης. Ούτε εκείνη έδωσε περισσότερες λεπτομέρειες.

(ΑΠΕ-ΜΠΕ)

popaganda
© ΦΩΤΑΓΩΓΟΣ ΕΠΕ 2022 / All rights reserved
Διαβάζοντας την POPAGANDA αποδέχεστε την χρήση cookies.