Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
popaganda
popagandaNEWS
01.10.2022

Politico: «Ελληνική μαγεία – Εξαφανίζονται τα στοιχεία των υποκλοπών»

«Τα στοιχεία των υποκλοπών στην Ελλάδα εξαφανίζονται», σχολιάζει το Politico έπειτα από τις χθεσινές διαρροές από την κατάθεση του Χρήστου Ράμμου, προέδρου της ΑΔΑΕ στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής.
Politico: «Ελληνική μαγεία – Εξαφανίζονται τα στοιχεία των υποκλοπών»

Το Politico με νέο του δημοσίευμα στηλιτεύει την προσπάθεια συγκάλυψης του σκανδάλου των υποκλοπών με καταστροφή των στοιχείων, συνεχίζοντας την κριτική στην Κυβέρνηση Μητσοτάκη από την στήλη του «Εγχειρίδιο των Βρυξελλών».

Με τίτλο «Ελληνική μαγεία» και υπότιτλο «τα ελληνικά τεκμήρια εξαφανίζονται» το Politico συνεχίζει να καλύπτει την δυσώδη υπόθεση παρακολουθήσεων στην χώρα μας, σημειώνοντας.

«Οι ελληνικές μυστικές υπηρεσίες της ΕΥΠ κατέστρεψαν τα αρχεία που περιελάμβαναν τις λεπτομέρειες της παρακολούθησης του ευρωβουλευτή και σήμερα αρχηγού του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής Νίκου Ανδρουλάκη, είπε ο πρόεδρος της ανεξάρτητης Αρχής Διασφάλισης Απορρήτου των Επικοινωνιών Χρήστος Ράμμος στην εξεταστική επιτροπή της Βουλής».

Παράλληλα, το Politico υπενθυμίζει ότι στις 29 Ιουλίου ο κ. Ανδρουλάκης κατέθεσε μηνυτήρια αναφορά στον Άρειο Πάγο για προσπάθεια παγίδευσης του κινητού του με το κακόβουλο λογισμικό Predator. Λίγες ημέρες μετά, ο γενικός γραμματέας της κυβέρνησης Γρηγόρης Δημητριάδης και ο διοικητής της ΕΥΠ Παναγιώτης Κοντολέων παραιτήθηκαν, μετά τις πληροφορίες ότι ο κ. Ανδρουλάκης παρακολουθείτο από την ΕΥΠ. Η κυβέρνηση είπε ότι η παρακολούθηση ήταν λάθος αλλά νόμιμη, ενώ η προσπάθεια παγίδευσης με το Predator την ίδια περίοδο ήταν σύμπτωση.

Ο Ράμμος ωστόσο κατέθεσε στη Βουλή ότι ο Κοντολέων διέταξε την καταστροφή των στοιχείων της παρακολούθησης, την ίδια ημέρα που ο Ανδρουλάκης διαμαρτυρήθηκε για την παρακολούθησης. «Από επιβεβαιώνει πολλά δημοσιεύματα τις τελευταίες εβδομάδες που υποδείκνυαν ότι τα αρχεία παρακολούθησης τόσο του Ανδρουλάκη όσο και του δημοσιογράφου Θανάση Κουκάκη, που επίσης έτυχε να παρακολουθείται και από την ΕΥΠ και με το Predator, είχαν καταστραφεί» γράφει το Politico.

Ακόμη, τονίζει ότι ο Ράμμος στη Βουλή κατέθεσε επίσης ότι ο διάδοχος του Π. Κοντολέοντα στην ΕΥΠ Θεμιστοκλής Δεμίρης προσπαθούσε να αποφύγει την αποκάλυψη στοιχείων και υπήρχε άρνηση συνεργασίας, παρότι η ΕΥΠ δεν μπορούσε να επικαλεστεί το απόρρητο.

«Δεν αποκάλυψε τίποτα», όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά για τον κ. Δεμίρη, που «υιοθετώντας την γραμμή της κυβέρνησης Μητσοτάκη είπε στην εξεταστική επιτροπή ότι δεν θα παρουσιάσει τα στοιχεία που του ζητήθηκαν. Σύμφωνα με παρόντες στην εξέταση, ο Δεμίρης παραδέχθηκε ότι ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, που προΐσταται της ΕΥΠ, μπορεί να άρει το απόρρητο» για αυτά τα στοιχεία.

Πηγή

popaganda
© ΦΩΤΑΓΩΓΟΣ ΕΠΕ 2022 / All rights reserved
Διαβάζοντας την POPAGANDA αποδέχεστε την χρήση cookies.