Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
popaganda
popagandaNEWS
01.10.2022

Οι Ρώσοι αντιδρούν στην επιστράτευση του Πούτιν – Ουρές χιλιομέτρων στα σύνορα με Φινλανδία [ΒΙΝΤΕΟ]

Οι τιμές των αεροπορικών εισιτηρίων από τη Μόσχα ξεπέρασαν τα 5.000 δολάρια για εισιτήρια απλής μετάβασης προς τις πλησιέστερες τοποθεσίες του εξωτερικού, με τα περισσότερα να έχουν εξαντληθεί πλήρως για πτήσεις τις επόμενες ημέρες.
Οι Ρώσοι αντιδρούν στην επιστράτευση του Πούτιν – Ουρές χιλιομέτρων στα σύνορα με Φινλανδία [ΒΙΝΤΕΟ]

Χιλιάδες φαίνεται να είναι οι Ρώσοι που έσπευσαν να εγκαταλείψουν τη Ρωσία μετά το διάγγελμα του προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν, στο οποίο μεταξύ άλλων ανακοίνωσε τη μερική επιστράτευση του πληθυσμού στον πόλεμο που διεξάγει η χώρα στη γειτονική Ουκρανία, κίνηση που έρχεται από το Κρεμλίνο σε μία φάση προσπάθειας ανασύνταξης των δυνάμεών του στο μέτωπο, στο οποίο έχει σημειώσει υποχώρηση.

Όπως αναφέρουν διεθνή πρακτορεία και ανταποκριτές από τη Ρωσία, η κίνηση στα αεροδρόμια και τα σύνορα της χώρας είναι πολύ αυξημένη από χθες το πρωί, με πολλούς να είναι διατεθειμένοι να πληρώσουν ακόμη και χιλιάδες ευρώ για ένα αεροπορικό εισιτήριο σε οποιονδήποτε προορισμό έξω από τη χώρα, υπό το φόβο ότι θα κληθούν να πολεμήσουν στο μέτωπο.

Η μαζική αυτή έξοδος έχει οδηγήσει σε εκτόξευση των τιμών των εισιτηρίων που εξαφανίζονται σαν καπνός κάθε λεπτό που περνά, με τις αεροπορικές εταιρείες να εκμεταλλεύονται την έκρηξη στη ζήτηση για να αποκομίσουν όσο το δυνατό μεγαλύτερα κέρδη.

Ο Βλαντίμιρ Πούτιν διέταξε την Τετάρτη την πρώτη μερική επιστράτευση του ρωσικού πληθυσμού μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο και προέβαλε ένα σχέδιο προσάρτησης περιοχών της Ουκρανίας μέσω δημοψηφισμάτων, προειδοποιώντας τη Δύση ότι δεν μπλόφαρε όταν είπε ότι θα ήταν έτοιμος να χρησιμοποιήσει πυρηνικά όπλα για να υπερασπιστεί την εθνική κυριαρχία της Ρωσίας.

Οι τιμές των αεροπορικών εισιτηρίων από τη Μόσχα ξεπέρασαν τα 5.000 δολάρια για εισιτήρια απλής μετάβασης προς τις πλησιέστερες τοποθεσίες του εξωτερικού, με τα περισσότερα να έχουν εξαντληθεί πλήρως για πτήσεις τις επόμενες ημέρες.

Μάλιστα, ο «ντόρος» που έχει δημιουργηθεί είναι τόσο μεγάλος που μέχρι και ομάδες παροχής συμβουλών εμφανίστηκαν στα σόσιαλ μίντια σχετικά με το πώς μπορούν να εγκαταλείψουν τη χώρα όσοι το επιθυμούν, ενώ ρωσικός ειδησεογραφικός ιστότοπος δημοσίευσε μια λίστα με «τρόπους να αποδράσετε αυτή τη στιγμή από τη Ρωσία». Πληροφορίες μιλούν για μεγάλες ουρές αναμονής στις ταξιδιωτικές διαδρομές προς Σερβία, Φινλανδία και Γεωργία.

Πολλοί είναι οι πολίτες που εξήγησαν ότι εγκαταλείπουν τη χώρα επειδή διαφωνούν με τον πόλεμο και δεν θέλουν να συμμετέχουν, αλλά και επειδή θεωρούν ότι η απόφαση της κυβέρνησης για μερική επιστράτευση θα δημιουργήσει σοβαρά προβλήματα στο ρωσικό πληθυσμό στο εγγύς μέλλον.

«Δεν είναι παράνομη η επιστράτευση των συλληφθέντων από τις διαδηλώσεις» λέει ο Πεσκόφ

Το κύμα απόδρασης από τη χώρα συνοδεύτηκε από δεκάδες αντιπολεμικές διαδηλώσεις στη Μόσχα, την Πετρούπολη και άλλες μεγάλες ρωσικές πόλεις, μετά από καλέσματα της αντιπολίτευσης και αντιπολεμικών ομάδων. Άμεσα, οι διαδηλώσεις δέχθηκαν την αστυνομική καταστολή, ενώ συνελήφθησαν τουλάχιστον 1.300 άνθρωποι σύμφωνα με πληροφορίες της ανεξάρτητης ομάδας παρακολούθησης διαδηλώσεων OVD-Info. Πληροφορίες διεθνών πρακτορείων ανέφεραν ότι οι συλληφθέντες επιστρατεύθηκαν για το μέτωπο, σύμφωνα με την απόφαση του Κρεμλίνου.

Την είδησή αυτή επιβεβαίωσε εμμέσως ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πεσκόφ, ο οποίος δήλωσε ότι δεν είναι παράνομη η επιστράτευση των συλληφθέντων, αντιτείνοντας ότι οι αναφορές για μαζική έξοδο ανδρών από τη χώρα ήταν υπερβολικές. 

Ρώσοι κρατικοί δημοσκόποι λένε ότι περισσότερο από το 70% των Ρώσων υποστηρίζουν αυτό που το Κρεμλίνο αποκαλεί «ειδική στρατιωτική επιχείρηση», αν και η δημοσκόπηση που διέρρευσε τον Ιούλιο έδειξε ισάξια διαφοροποίηση μεταξύ εκείνων που ήθελαν να σταματήσει ή να συνεχιστεί ο πόλεμος.

Πηγή της τουριστικής βιομηχανίας είπε στο Reuters ότι υπήρχε απόγνωση καθώς οι άνθρωποι έψαχναν να βρουν αεροπορικά εισιτήρια εκτός Ρωσίας. «Πρόκειται για έκφραση πανικού από ανθρώπους που φοβούνται ότι δεν θα μπορέσουν να φύγουν από τη χώρα αργότερα -οι άνθρωποι αγοράζουν εισιτήρια αδιαφορώντας για το πού θα πετάξουν», είπε η πηγή.

Η κυκλοφορία που φθάνει στα ανατολικά σύνορα της Φινλανδίας με τη Ρωσία «εντάθηκε» κατά τη διάρκεια της νύχτας, ανακοίνωσε η Φινλανδική Συνοριακή Φρουρά.

«Ο αριθμός έχει σαφώς αυξηθεί», δήλωσε στο Reuters ο επικεφαλής διεθνών υποθέσεων της φινλανδικής συνοριοφυλακής, Μάτι Πικανίτι, προσθέτοντας ότι η κατάσταση ήταν υπό έλεγχο και οι συνοριοφύλακες ήταν έτοιμοι σε εννέα σημεία ελέγχου.

Πηγή

popaganda
© ΦΩΤΑΓΩΓΟΣ ΕΠΕ 2022 / All rights reserved
Διαβάζοντας την POPAGANDA αποδέχεστε την χρήση cookies.