Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
popaganda
popagandaNEWS
12.12.2024

Ο Έλον Μασκ και ο Ρίσι Σούνακ συζητούν για την Κίνα, τα φονικά ρομπότ και το νόημα της ζωής μετά την τεχνητή νοημοσύνη

Ο Μασκ είπε στον Σούνακ ότι ο ίδιος πιστεύει πως η τεχνητή νοημοσύνη είναι «η πιο ανατρεπτική δύναμη στην ιστορία», εικάζοντας ότι η τεχνολογία θα μπορούσε «να κάνει τα πάντα» και να κάνει την εργασία όπως την ξέρουμε σήμερα παρελθόν.
Ο Έλον Μασκ και ο Ρίσι Σούνακ συζητούν για την Κίνα, τα φονικά ρομπότ και το νόημα της ζωής μετά την τεχνητή νοημοσύνη

Ο δισεκατομμυριούχος Έλον Μασκ χαιρέτισε τη δέσμευση της Κίνας για την ασφάλεια στον τομέα της τεχνητής νοημοσύνης (AI), σημειώνοντας ότι θέλει να δει το Πεκίνο να ευθυγραμμίζεται με τη Βρετανία και τις ΗΠΑ πάνω στο θέμα αυτό, σε δηλώσεις που έκανε από το Λονδίνο αργά χθες, μαζί με τον Βρετανό πρωθυπουργό Ρίσι Σούνακ.

Ο Μασκ υποστήριξε την συμπερίληψη της Κίνας στην πρώτη παγκοσμίως Σύνοδο Κορυφής για την Ασφάλεια της AI, στο Μπλέτσλεϊ Παρκ στην Αγγλία, η οποία έφερε στο ίδιο τραπέζι κορυφαίες εταιρείες του τομέα και έθνη με σκοπό να συμφωνήσουν στα πρώτα βήματα που θα πρέπει να γίνουν για τη διαχείριση των κινδύνων που εγκυμονούν τα μοντέλα τεχνητής νοημοσύνης αιχμής.

«Αν οι ΗΠΑ και η Βρετανία και η Κίνα ευθυγραμμιστούν όσον αφορά την ασφάλεια, τότε αυτό θα είναι καλό, επειδή εκεί βρίσκεται η ηγεσία εν γένει», δήλωσε.

Ο Μασκ, που είχε γίνει δεκτός με μεγάλες τιμές σε επίσκεψή του στην Κίνα τον Μάιο, χαιρέτισε το γεγονός ότι το Πεκίνο συμμετείχε στις συνομιλίες για την ασφάλεια της τεχνητής νοημοσύνης στην σύνοδο.

«Το να τους έχουμε εδώ πιστεύω ότι ήταν ζωτικής σημασίας, πραγματικά. Αν αυτοί δεν συμμετέχουν, δεν έχει νόημα», πρόσθεσε.

Η συζήτηση του Σούνακ με τον Μασκ –ο οποίος έτυχε υποδοχής γκεστ σταρ από τη Βρετανία κατά τη διήμερη σύνοδο κορυφής– έγινε σε μια μικρή σκηνή σε χρυσοποίκιλτη αίθουσα στο Λάνκαστερ Χάουζ, έναν από τους πιο πολυτελείς χώρους υποδοχής της κυβέρνησης, που χρησιμοποιείται συχνά για διπλωματικά γεγονότα.

Ο Σούνακ, ο οποίος είναι κατά δική του ομολογία σπασίκλας της τεχνολογίας, είπε ότι νιώθει πως έχει «το προνόμιο και τη χαρά» να φιλοξενεί τον Μασκ και άδραξε την ευκαιρία για να κάνει όχι και με ιδιαίτερη λεπτότητα μια επενδυτική πρόταση, όταν ο ιδρυτής των Tesla και SpaceX δήλωσε ότι οι νεοφυείς επιχειρήσεις χρειάζονται υψηλές ανταμοιβές για να αναλάβουν να ρισκάρουν στον τομέα.

«Εμείς έχουμε σε μεγάλο βαθμό ένα φορολογικό σύστημα που το υποστηρίζει αυτό», είπε ο Σούνακ.

Η συζήτηση αυτή έγινε ενώπιον ακροατηρίου προσκεκλημένων που αποτελείτο από δεκάδες άλλα στελέχη επιχειρήσεων. Ήταν η τελευταία εκδήλωση της διήμερης συνόδου κορυφής στη Βρετανία, η οποία θεωρήθηκε ένα μεγάλο βήμα προς τα μπροστά για την αξιοποίηση της τεχνητής νοημοσύνης για καλό, ξεκινώντας από την περισυλλογή πάνω στους σοβαρούς κινδύνους που μπορεί να εγκυμονεί.

Ο Μασκ και ο Σούνακ συμφώνησαν όσον αφορά την πιθανή ανάγκη να υπάρξουν φυσικοί «διακόπτες απενεργοποίησης» για να αποτραπεί ο κίνδυνος τα ρομπότ να ξεφύγουν από τον έλεγχο με επικίνδυνο τρόπο, σε αναφορά τους στην ταινία “The Terminator” και άλλες ταινίες επιστημονικής φαντασίας.

«Όλες αυτές οι ταινίες με την ίδια πλοκή βασικά τελειώνουν όλες με τον άνθρωπο να κλείνει τον διακόπτη», δήλωσε ο Σούνακ, προσθέτοντας ότι η σημασία των φυσικών διακοπτών απενεργοποίησης αποτέλεσε μέρος των συζητήσεων που έγιναν κατά την σύνοδο κορυφής νωρίτερα τη χθεσινή μέρα.

Ο Μασκ είπε στον Σούνακ ότι ο ίδιος πιστεύει πως η τεχνητή νοημοσύνη είναι «η πιο ανατρεπτική δύναμη στην ιστορία», εικάζοντας ότι η τεχνολογία θα μπορούσε «να κάνει τα πάντα» και να κάνει την εργασία όπως την ξέρουμε σήμερα παρελθόν.

«Δεν ξέρω αν αυτό κάνει τους ανθρώπους να αισθάνονται άνετα ή όχι», πρόσθεσε.

«Είναι και καλό και κακό. Μια από τις προκλήσεις του μέλλοντος θα είναι (το ερώτημα), πώς βρίσκεις νόημα στη ζωή αν έχεις ένα μαγικό τζίνι που μπορεί να κάνει ό,τι θες;», κατέληξε.

Η διήμερη σύνοδος κορυφής στο Μπλέτσλεϊ τελείωσε χθες, Πέμπτη, με την αποδοχή από τις δυτικές κυβερνήσεις και τις επιχειρήσεις που συμμετείχαν ενός νέου καθεστώτος ελέγχου ασφαλείας, στην, όπως την έχουν ονομάσει “frontier” AI, την επόμενη γενιά μοντέλων τεχνητής νοημοσύνης αιχμής.

popaganda
© ΦΩΤΑΓΩΓΟΣ ΕΠΕ 2024 / All rights reserved
Διαβάζοντας την POPAGANDA αποδέχεστε την χρήση cookies.