Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
popaganda
popagandaNEWS
28.09.2022

Η συναυλία που περιμένουμε πώς και πώς την Παρασκευή 20 Απριλίου

Warhaus επιτέλους στην Αθήνα!
Η συναυλία που περιμένουμε πώς και πώς την Παρασκευή 20 Απριλίου

Είναι γεγονός ότι χρόνο με το χρόνο βλέπουμε στην Αθήνα (συχνά και στη Θεσσαλονίκη) νέα ονόματα, ακριβώς τη στιγμή που συμβαίνουν, όπως λέγεται. Χωρίς βέβαια αυτό να σημαίνει ότι θα γίνουμε μπλαζέ και δεν θα το ευχαριστιόμαστε. Όχι, θέλουμε κι άλλο.

Γι’ αυτό και χαιρόμαστε με τον ερχομό των Warhaus, ή αν προτιμάτε του σχεδόν solo project του Βέλγου Maarten Devoldere, την Παρασκευή 20 Απριλίου, στο Gagarin 205 (την επόμενη μέρα θα εμφανιστεί στη Θεσσαλονίκη). Η προπώληση των εισιτηρίων συνεχίζεται προς 18 ευρώ, ενώ στο ταμείο θα κοστίζουν 20, ενώ τη βραδιά θα ανοίξουν οι Tango with Lions. 

Ακολουθεί αναλυτική ενημέρωση για τη συναυλία από τους διοργανωτές: 

«Το “παιδί” του Nick Cave, του Tom Waits και του Leonard Cohen»
«Το απόλυτο soundtrack για μια σειρά σαν το Peaky Blinders»
«Ένας τρόπος για να εθιστείς χωρίς να ακουμπήσεις ποτά, τσιγάρα ή ουσίες»

Αυτοί είναι μερικοί από τους χαρακτηρισμούς που χρησιμοποίησαν οι μουσικόφιλοι για να υποδεχτούν τη μουσική των Warhaus, του (σχεδόν) solo project που δημιούργησε ο Βέλγος Maarten Devoldere. Ο Devoldere δεν είναι καινούργιος στα μουσικά πράγματα της Ευρώπης. Το 2004 σχημάτισε τους Balthazar. Μαζί τους κυκλοφόρησε τρία άλμπουμ, οργώνοντας παράλληλα τα stages της Ευρώπης και της Αμερικής.

Αυτή περίπου ήταν η πορεία μέχρι τις αρχές του 2016, όταν ο αεικίνητος μουσικός αποφάσισε να ξεγυμνωθεί τελείως καλλιτεχνικά και να αφοσιωθεί σ’ έναν ήχο πιο προσωπικό και εύθραυστο, έχοντας στο πλευρό του και την Sylvie Kreush, πρώην τραγουδίστρια των Soldier’s Heart. Το αποτέλεσμα; Ένα πολλά υποσχόμενο ντεμπούτο άλμπουμ με τίτλο παρμένο από μυθιστόρημα και νουάρ, μυστηριακή αισθητική. Ένα άλμπουμ για τον έρωτα. Ο τίτλος του: “We Fucked A Flame Into Being”. Η πρώτη σύλληψη του άλμπουμ έγινε σε ένα παλιό ρυμούλκο με το όνομα Warhaus, από το οποίο πήρε το όνομά του και το project.

Η υποδοχή του άλμπουμ ήταν θερμή. Τραγούδια όπως το “The Good Lie”, το “Machinery” ή το “I’m Not Him” κατέκλυσαν –και δικαίως− τα τοπικά εναλλακτικά ραδιόφωνα. Και κάπως έτσι, έναν μόλις χρόνο αργότερα, κυκλοφόρησε και το δεύτερο, ομώνυμο άλμπουμ των Warhaus. Σε αυτό το άλμπουμ ο Devoldere ακoλουθεί την επιτυχημένη συνταγή του πρώτου άλμπουμ χαρίζοντας στον ακροατή μία δεκάδα από ατμοσφαιρικά, jazzy dark pop κομμάτια. Την ίδια στιγμή, οι μουσικοί του σχήματος κάνουν το πρώτο τους sold-out live στο Λονδίνο και εμφανίζονται σε άλλες μεγάλες πόλεις ανά την Ευρώπη.

Μέσα στην καρδιά αυτής της παραγωγικής περιόδου, οι Warhaus θα εμφανιστούν για πρώτη φορά στην Αθηνα , Παρασκευή 20 Απριλίου 2018 στο Gagarin 205 Music Space.
***
Η τραγουδίστρια – τραγουδοποιός Kat (Κατερίνα Παπαχρήστου) και η μπάντα της Tango With Lions, επέστρεψαν μετά από πέντε χρόνια απουσίας από τη δισκογραφία, έχοντας ως παρακαταθήκη τα δύο προηγούμενα full length albums τους, “Verba Time” (2010) και “A Long Walk” (2013) τα οποία επέκτειναν τη φήμη τους πέραν των ελληνικών συνόρων. Το πολυαναμενόμενο νέο album τους “The Light” αποτέλεσε -εκτός των άλλων- και τη πρώτη κυκλοφορία της αναγνωρισμένης εγχώριας δισκογραφικής Inner Ear, για το 2018.

Στο “The Light” βρίσκεται καταγεγραμμένη μια επιθυμία για μια πορεία προς το φως, μέσω εννιά ιστοριών εσωστρέφειας και εσωτερικών αναζητήσεων. Μέσω ιστοριών χωρισμού, απολαύσεων, αποδοσμήσεων όπου αποτελούν κίνητρο, είτε για μηδενισμό και μια βουτιά στο σκοτάδι, είτε για μία υπέρμετρη αισιοδοξία ή και την αποδοχή πως το σκοτάδι και το φως μπορούν με τρόπο συμπαγή να συνυπάρξουν στη μουσική. Αυτή η φυσική συνύπαρξη είναι άλλωστε ο παράγοντας που ενοποιεί τα τραγούδια του “The Light”, τόσο μουσικά όσο και στιχουργικά. Εννιά τραγούδια, διαφορετικά ως προς το ύφος τους, εγκαθιδρύουν το γεγονός ότι η ατμόσφαιρα στη μουσική των Tango With Lions δημιουργείται μέσω τον ίδιων των εικόνων όπου αποτελούν έμπνευση για αυτήν, με τους στίχους να αποτελούν τον συνδετικό κρίκο.

Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ
popaganda
© ΦΩΤΑΓΩΓΟΣ ΕΠΕ 2022 / All rights reserved
Διαβάζοντας την POPAGANDA αποδέχεστε την χρήση cookies.