Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
NEWS
27.01.2022

Βρετανία: Κερδοφόρο το εμβόλιο της Astrazeneca το τρίτο τρίμηνο

H φαρμακοβιομηχανία ποντάρει στις νέες παραγγελίες.

Το εμβόλιο της AstraZeneca κατά της COVID-19 είχε μικρή συνεισφορά στα κέρδη το τρίτο τρίμηνο και η φαρμακοβιομηχανία, που σήμερα ανακοίνωσε 1,05 δισεκ. δολάρια σε πωλήσεις εμβολίου για την περίοδο αυτή, αναμένει το σκεύασμα να κινηθεί στην κατεύθυνση της «μέτριας κερδοφορίας».

Η αγγλοσουηδική φαρμακοβιομηχανία, που έχει ανακοινώσει ότι δεν θα βγάλει κέρδος από το φθηνό και εύκολο στη χρήση σκεύασμα κατά τη διάρκεια της πανδημίας, αυτή την εβδομάδα αποκάλυψε τα σχέδια για τη δημιουργία μιας ξεχωριστής μονάδας για εμβόλια και θεραπείες αντισωμάτων που θα επικεντρωθεί στις προσπάθειές της για τον κορωνοϊό. Το εμβόλιο της θα συνεχίσει να μην έχει ως στόχο το κέρδος για χώρες χαμηλού εισοδήματος ενώ κινείται προς την κατεύθυνση μέτριων κερδών από νέες παραγγελίες από πλουσιότερες χώρες.

Η μετοχή της εταιρίας υποχώρησε σχεδόν 6% στην αρχή της σημερινής διαπραγμάτευσης πριν μετριάσει τις απώλειές της κινούμενη κατά 2,4% χαμηλότερα, περίπου στις 92,26 λίρες στις 10:58 ώρα Ελλάδας καθώς τα συνολικά κέρδη τρίτου τριμήνου ήταν χαμηλότερα των προβλέψεων των αναλυτών.

Τα λειτουργικά κέρδη για τους τρεις μήνες έως τον Σεπτέμβριο διαμορφώθηκαν στο 1,08 δολάρια ανά μετοχή, όπως ανακοίνωσε η εταιρία, με το εμβόλιό της, το Vaxzevria, να συνεισφέρει ένα σεντ στα κέρδη. Οι συνολικές πωλήσεις των προϊόντων της κατέγραψαν άλμα 47% στα 9,74 δισεκ. δολάρια σε σταθερές συναλλαγματικές ισοτιμίες.

Η AstraZeneca ανακοίνωσε ότι η ώθηση στην κερδοφορία από το εμβόλιο το τέταρτο τρίμηνο θα αντισταθμίσει το κόστος που σχετίζεται με το κοκτέιλ αντισωμάτων της για την πρόληψη και θεραπεία της COVID-19, ενώ διατήρησε αμετάβλητη την πρόβλεψή της για τα συνολικά κέρδη του έτους.

(ΑΠΕ-ΜΠΕ)

© ΦΩΤΑΓΩΓΟΣ ΕΠΕ 2022 / All rights reserved
Διαβάζοντας την POPAGANDA αποδέχεστε την χρήση cookies.