Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
popaganda
popagandaNEWS
29.05.2022

Βορίδης: Από Δευτέρα πρόστιμο στους ανεμβολίαστους άνω των 60 ετών

Πρόστιμο θα επιβάλλεται από τη Δευτέρα στους πολίτες άνω των 60 ετών που δεν έχουν εμβολιαστεί για τον κορωνοϊο, ξεκαθάρισε ο υπουργός Εσωτερικών.
Βορίδης: Από Δευτέρα πρόστιμο στους ανεμβολίαστους άνω των 60 ετών

Πρόστιμο θα επιβάλλεται από τη Δευτέρα στους πολίτες άνω των 60 ετών που δεν έχουν εμβολιαστεί για τον κορωνοϊο, ξεκαθάρισε ο υπουργός Εσωτερικών, Μάκης Βορίδης, μιλώντας στον τηλεοπτικό ΣΚΑΪ.

«Δεν έχει νόημα να πούμε σε όσους συμμορφώθηκαν, ότι καλά κάνατε εσείς που συμμορφωθήκατε, αλλά οι άλλοι που δε συμμορφώθηκαν, δε θα έχουν καμία κύρωση. Τότε ακυρώνεται οποιαδήποτε προσπάθεια κάνουμε για να ενισχύσουμε τον εμβολιασμό» υπογράμμισε ο υπουργός.

Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία οι πολίτες άνω των 60 που δεν είχαν εμβολιαστεί ήταν 520.000, ενώ 180.000 υπολογίζονται ότι είναι οι πολίτες άνω των 60 ετών οι οποίοι έσπευσαν να κλείσουν ραντεβού πρώτης δόσης μετά την ανακοίνωση της κυβέρνησης για επιβολή προστίμων. Άρα μαζί με αυτούς, ο αριθμός της εμβολιαστικής κάλυψης σ’ αυτή την ηλικιακή ομάδα ξεπερνά το 90%.

Σε ό,τι αφορά στα κρούσματα κορωνοϊού στο Δημόσιο, ο κ. Βορίδης ανέφερε ότι υπάρχουν κάποιες νοσήσεις, αλλά όχι τέτοιες που να δημιουργούν σημαντικές δυσλειτουργίες.  «Μας απασχόλησαν οι νοσήσεις εκπαιδευτικών και γι’ αυτό προχωράμε σε προσλήψεις αναπληρωτών» κατέληξε σημειώνοντας ότι ο ίδιος έχει υπογράψει τις σχετικές αποφάσεις. 

Για όσους εξαιρούνται υπάρχει περιθώριο ακόμη δυο ημερών να υποβάλλουν την σχετική αίτηση στην ειδική πλατφόρμα. Μέχρι να εξεταστεί η αίτησή τους δεν θα βεβαιώνεται το σχετικό πρόστιμο.

popaganda
© ΦΩΤΑΓΩΓΟΣ ΕΠΕ 2022 / All rights reserved
Διαβάζοντας την POPAGANDA αποδέχεστε την χρήση cookies.