Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
popaganda
popagandaNEWS
23.11.2024

Απίστευτο βίντεο δείχνει φάλαινα να προστατεύει δύτρια από επίθεση καρχαρία [ΒΙΝΤΕΟ]

Το 2009, σε ερευνητικό ταξίδι στην Ανταρκτική, ο θαλάσσιος ερευνητής Ρόμπερτ Πίτμαν κατέγραψε ένα ζευγάρι μεγάπτερων φαλαινών να προστατεύουν μία απομονωμένη φώκια από ένα κοπάδι φαλαινών-δολοφόνων.
Απίστευτο βίντεο δείχνει φάλαινα να προστατεύει δύτρια από επίθεση καρχαρία [ΒΙΝΤΕΟ]

Τραβηγμένο κοντά στα νησιά Κουκ, το βίντεο δείχνει μία μεγάλη φάλαινα να σπρώχνει την δύτρια με το κεφάλι και το στόμα της. Στη συνέχεια βάζει την θαλάσσια βιολόγο κάτω από τον θώρακά της, μία κίνηση που στη συνέχεια, γίνεται αντιληπτό ότι πραγματοποιείται για να την προστατέψει από τον καρχαρία που πλησίαζε.

Στη συνέχεια, μία άλλη φάλαινα χτυπάει δυνατά την ουρά της στο νερό, προκειμένου να κρατήσει μακριά τον καρχαρία.

Οι μεγάπτερες φάλαινες, μπορεί να φτάσουν μεχρι τα 19 μέτρα σε μήκος. Έτσι δεν είναι περίεργο που η 63χρονη βιολόγος Ναν Χάουζερ γέμισε μελανιές και δήλωσε πως αισθάνθηκε σαν η διαδικασία αυτή να κράτησε ώρες.

“Έχω περάσει 28 χρόνια κάτω από το νερό με φάλαινες και ποτέ δεν είδα μία τόσο επίμονα να προσπαθεί να με βάλει κάτω από τον θωρακικό μυ της”, δήλωσε στον Independent η βιολόγος.

Όταν η φάλαινα άρχισε να την σπρώχνει, η ερευνητική της ομάδα, που βρισκόταν σε κοντινό σκάφος, φοβήθηκε για την ζωή της και σταμάτησε την καταγραφή με drone, γιατί, όπως είπε η Χάουζερ, “δεν ήθελαν να κινηματογραφήσουν τον θάνατό μου”.

 

Δεν είναι η πρώτη φορά που θαλάσσια κήτη έχουν παρατηρηθεί αν προστατεύουν άλλα, μικρότερα, είδη. Το 2009, σε ερευνητικό ταξίδι στην Ανταρκτική, ο θαλάσσιος ερευνητής Ρόμπερτ Πίτμαν κατέγραψε ένα ζευγάρι μεγάπτερων φαλαινών να προστατεύουν μία απομονωμένη φώκια από ένα κοπάδι φαλαινών-δολοφόνων.

Η περίπτωση της Χάουζερ, όμως είναι η πρώτη που καταγράφεται με φάλαινες να προστατεύουν  έναν άνθρωπο από καρχαρίες. Όπως λέει η ίδια, πρόκειται για νέα απόδειξη ότι οι φάλαινες διαθέτουν ένστικτο να προστατεύουν άλλα είδη και ελπίζει ότι το ντοκουμέντο θα βοηθήσει περαιτέρω στην ερεύνα.

Πηγή

popaganda
© ΦΩΤΑΓΩΓΟΣ ΕΠΕ 2024 / All rights reserved
Διαβάζοντας την POPAGANDA αποδέχεστε την χρήση cookies.