Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
popaganda
popagandaNEWS
29.09.2023

Οι ρωσικές δυνάμεις αποχώρησαν από τη Χερσώνα – Υψώθηκε η σημαία της Ουκρανίας

Για τη Μόσχα η Χερσώνα τυπικά παραμένει κομμάτι της επικράτειας της Ρωσικής Ομοσπονδίας.
Οι ρωσικές δυνάμεις αποχώρησαν από τη Χερσώνα – Υψώθηκε η σημαία της Ουκρανίας

Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε σήμερα ότι ολοκλήρωσε την απόσυρση των στρατευμάτων από τη δυτική όχθη του Δνείπερου ποταμού στην περιοχή της Χερσώνας, στη νότια Ουκρανία.

Στην τακτική ενημέρωση των δημοσιογράφων, το υπουργείο ανέφερε ότι όλες οι ρωσικές δυνάμεις και ο εξοπλισμός είχαν μεταφερθεί στην ανατολική, όχθη του Δνείπερου. Το υπουργείο ανέφερε ότι η απόσυρση είχε ολοκληρωθεί σήμερα το πρωί στις 05.00 ώρα Μόσχας (04.00 ώρα Ελλάδας).

Σύμφωνα με το υπουργείο δεν υπάρχει ούτε ίχνος από στρατιωτικό εξοπλισμό ή στρατιώτης που να έχει μείνει στη δυτική πλευρά του ποταμού, που περιλαμβάνει την πρωτεύουσα της περιοχής, τη Χερσώνα, και δεν υπήρξαν απώλειες προσωπικού ή εξοπλισμού κατά την αποχώρηση.

Υψώθηκε η σημαία της Ουκρανίας στη Χερσώνα

Η ουκρανική σημαία υψώθηκε στη Χερσώνα, με τις πληροφορίες που μεταδίδει ο βρετανικός Guardian να κάνουν λόγο για εικόνες χάους και αναφορές για τραυματισμένους στρατιώτες που εγκαταλείπονται και ορισμένες μονάδες του ρωσικού στρατού να λαμβάνουν εντολές να αποχωρήσουν με οποιονδήποτε τρόπο μπορούν.

Εικόνες που κυκλοφόρησαν δείχνουν μια μεγάλη ουκρανική σημαία στο κέντρο της Χερσώνας.

popaganda
© ΦΩΤΑΓΩΓΟΣ ΕΠΕ 2023 / All rights reserved
Διαβάζοντας την POPAGANDA αποδέχεστε την χρήση cookies.