Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
NEWS
16.06.2021

Τα τρανς κορίτσια αναγκάζονται να τρέξουν με την ομάδα των αγοριών

Με μήνυση απάντησε μαθήτρια στον αντι-τρανς νόμο, υπερασπιζόμενη το δικαίωμα να διαγωνιστεί στην ομάδα που νιώθει και ανήκει.

Ένας αντι-τρανς νόμος στη Δυτική Βιρτζίνια, υπογράφηκε και τέθηκε σε εφαρμογή από τον Ρεπουμπλικανό κυβερνήτη Τζιμ Τζάστις, στις 28 Απριλίου. Ο εν λόγω νόμος απαγορεύει σε τρανς κορίτσια και γυναίκες στη Δυτική Βιρτζίνια να αγωνιστούν σε γυναικείες αθλητικές ομάδες «σε οποιοδήποτε δημόσιο σχολείο ή κρατικό ινστιτούτο ανώτερης εκπαίδευσης».

Παράλληλα, αναγκάζει όλους τους μαθητές να παρέχουν τα πιστοποιητικά γέννησης όταν εγγράφονται σε ένα καινούργιο σχολείο και απαιτεί να συμμετέχουν σε αθλητικές ομάδες σύμφωνα με το «φύλο τους όταν γεννήθηκαν».

Τον περασμένο μήνα, η Μπέκι Πέπερ-Τζάκσον, αθλήτρια αγώνων ανώμαλου δρόμου, πληροφορήθηκε από τον διευθυντή του σχολείου της, πως αν ήθελε να δοκιμάσει με κάποια ομάδα θα έπρεπε να είναι εκείνη των αγοριών, σύμφωνα με το νόμο αυτόν.

«Πάντα μου άρεσε το τρέξιμο», λέει η 11χρονη Μπέκι, που μεγαλώσε τρέχοντας με την μητέρα της και παρακολουθώντας τους μεγαλύτερους αδερφούς της σε αγώνες ανώμαλου δρόμου.

Όπως εξήγησε, όταν έφτασε στην Έκτη Δημοτικού, περίμενε να δοκιμάσει με την ομάδα ανώμαλου δρόμου. Όταν έμαθε πως ο νέος νόμος σήμαινε ότι θα δοκιμάσει με την ομάδα των αγοριών, αποφάσισε με την μητέρα της να κινηθούν νομικά.

«Ένιωσα απαίσια επειδή ήξερα τότε ότι δεν μπορούσα να τρέξω με τα άλλα κορίτσια», λέει η Μπέκι, που στο Δημοτικό υπήρξε μαζορέτα. Άρχισε να μιλάει στην μητέρα της για το πώς θα μπορούσαν να αντιδράσουν και σκέφτηκαν την ιδέα της μήνυσης.

«Είπα, “ΟΚ. Πρέπει να το κάνουμε”», σημειώνει η Μπέκι. «Δεν το κάνει μόνο για τον εαυτό της. Θέλει να βοηθήσει άλλα παιδιά όπως εκείνη», προσθέτει η μητέρα της, Χέδερ Τζάκσον.

Με πληροφορίες από lifo.gr

© ΦΩΤΑΓΩΓΟΣ ΕΠΕ 2021 / All rights reserved
Διαβάζοντας την POPAGANDA αποδέχεστε την χρήση cookies.