Στους 85 ο αριθμός των νεκρών από τις φονικές πυρκαγιές – Ένας αγνοούμενος
Στους 81 ανέρχεται ο αριθμός των ταυτοποιημένων νεκρών από τη φονική πυρκαγιά στην Ανατολική Αττική, σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών της Ελληνικής Αστυνομίας και όπως ανακοίνωσε το Πυροσβεστικό Σώμα.
Σε αυτούς προστίθεται ο αριθμός τεσσάρων ατόμων οι οποίοι κατέληξαν νοσηλευόμενοι σε νοσοκομεία της Αττικής.
Ένα άτομο υπολογίζεται ως αγνοούμενο με βάση την υποβολή επισήμων δηλώσεων από οικεία του πρόσωπα.
Οι έρευνες της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών συνεχίζονται για την ταυτοποίηση και κάποιων τελευταίων δειγμάτων που έχουν απομείνει στο νεκροτομείο. Οι Αρχές εκτιμούν ότι πιθανότατα πρόκειται για τον έναν που δεν έχει ταυτοποιηθεί ακόμα και δεν αποκλείεται κάποια από τα τελευταία δείγματα να ανήκουν σε ήδη ταυτοποιημένους νεκρούς.
Ωστόσο, θα εξαντληθούν όλες οι έρευνες για την περίπτωση που μπορεί να υπάρχει και κάποιος άλλος νεκρός που δεν έχει δηλωθεί μέχρι στιγμής από κάποιους οικείους του, πράγμα το οποίο, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις, έχει μικρές πιθανότητες.
Σημειώνεται ότι στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών κατατέθηκε χτες η πρώτη μήνυση από συγγενείς θυμάτων της πυρκαγιάς της 23ης Ιουλίου που έπληξε την Ανατολική Αττική.
Ειδικότερα, η μηνυτήρια αναφορά στρέφεται κατά του γενικού γραμματέα Πολιτικής Προστασίας, Γιάννη Καπάκη, της περιφερειάρχη Αττικής, Ρένας Δούρου, του δημάρχου Μαραθώνα, Ηλία Ψινάκη, των υπευθύνων γραφείων Πολιτικής Προστασίας Περιφέρειας Αττικής και του δήμου Μαραθώνος, των αρμόδιων και υπευθύνων αξιωματικών του Πυροσβεστικού Σώματος για την περιοχή της Ανατολικής Αττικής, αρμόδιων και υπεύθυνων αξιωματικών της Ελληνικής Αστυνομίας για την περιοχή της ανατολικής αττικής και κατά παντός υπευθύνου για τα τραγικά συμβάντα.
Η μηνυτήρια αναφορά κατατέθηκε από τον δικηγόρο Αντώνη Φούσσα, ο οποίος εκπροσωπεί τρεις συγγενείς δυο θυμάτων, οι οποίοι έχασαν τον σύζυγο, πατέρα και τη μητέρα τους.
Με τη μηνυτήρια αναφορά οι συγγενείς των θυμάτων ζητούν την ποινική δίωξη των υπευθύνων για τα αδικήματα της κατά συρροή κακουργηματικής έκθεσης, της ανθρωποκτονίας εξ αμέλειας, του εμπρησμού δάσους από αμέλεια, των σωματικών βλαβών και ότι αλλά αδικήματα προκύψουν από την έρευνα.
Στη μήνυση αναφέρεται, μεταξύ άλλων, ότι «για τη βιβλική συνολική αυτή καταστροφή, όπως ασφαλώς και για τους δυο ως άνω δικούς μας ανθρώπους, ασφαλώς υπάρχουν τεράστιες ποινικές (και άλλες) ευθύνες των αρμόδιων και επιφορτισμένων κρατικών λειτουργών και οργάνων για τη διαχείριση και αντιμετώπιση παρόμοιων σοβαρών κρίσεων και έκτακτων φυσικών καταστροφών (πυρκαγιών, σεισμών, πλημμυρών κ.λπ.) και για τον λόγο αυτό σπεύδουμε να καταθέσουμε την παρούσα έγκληση μας παρότι γνωρίζουμε ότι από την Εισαγγελία του Αρείου Πάγου ελήφθην σχετική πρωτοβουλία αλλά κρίναμε σκόπιμο ότι πρέπει να υποβάλλουμε κι εμείς την παρούσα έγκληση μας και να δηλώσουμε παράσταση πολιτικής αγωγής ώστε να καταστούμε νομίμως και επισήμως διάδικοι και να κ προσέχουμε από την πρώτη στιγμή να ασκούμε τα νόμιμα δικαιώματα μας».
Στην μήνυση περιγράφεται το τραγικό ιστορικό της υπόθεσης, καθώς ο ένας εκ των δύο θανόντων είχε παντρέψει την 34χρόνη κόρη του, δύο ημέρες πριν από τη φονική πυρκαγιά και η οικογένεια παρέμεινε στην εξοχική της κατοικία στον Νέο Βουτζά μέχρι τη μοιραία ημέρα, όπου έχασε την ζωή του ο πατέρας της νύφης (70χρόνος εκπαιδευτικός), αλλά και η επίσης εκπαιδευτικός 73χρόνη ενοικιάστρια του από κάτω διαμερίσματος.
(Πηγή)