Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
popaganda
popagandaNEWS
28.03.2023

Στο σφυρί ένα από τα πρώτα σπορ αυτοκίνητα του Γάλλου ρόκερ Τζόνι Χαλιντέι

Και το όνομα αυτού, Iso Grifo A3-C.
Στο σφυρί ένα από τα πρώτα σπορ αυτοκίνητα του Γάλλου ρόκερ Τζόνι Χαλιντέι

Ένα πολύ σπάνιο ιταλικό αγωνιστικό αυτοκίνητο, ένα Iso Grifo A3-C ένα από τα πρώτα σπορ αυτοκίνητα του Τζόνι Χαλιντέι, του γάλλου ρόκερ που πέθανε πρόσφατα, θα βγει στο σφυρί στις 7 Φεβρουαρίου στο Παρίσι, ανακοίνωσε ο οίκος Σόθμπις.

Το διθέσιο όχημα, 300 αλόγων, με κινητήρα V8 Chevrolet 5,3 λίτρων, εκτιμάται στα τρία εκατομμύρια ευρώ — η καθαρή του αξία συν την αξία που τού προστίθεται λόγω του διασήμου πρώτου κατόχου του.

Το Iso Grifo A3-C που κατασκευάστηκε μόλις σε 10 αντίτυπα, σχεδιάστηκε το 1964 από τον μηχανικό αυτοκινήτων Τζιότο Μπιτσαρίνι, έναν πρώην της Ferrari. Το αμάξωμα από κράμα αλουμινίου, υπογράφεται από τη Bertone.

Έχοντας μόλις 26.000 χλμ. στο κοντέρ του, το αυτοκίνητο αγοράστηκε πρώτο χέρι από τον Τζόνι Χαλιντέι σε δημοπρασία τον Νοέμβριο του 1965.

Μέγας λάτρης των σπορ αυτοκινήτων, ο Χαλιντέι πέθανε στις 5 Δεκεμβρίου από επιπλοκές του καρκίνου του πνεύμονα σε ηλικία 74 ετών. Εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι κατέβηκαν στους δρόμους του Παρισιού μερικές ημέρες αργότερα για να αποτίσουν φόρο τιμής στο “ίνδαλμα των νέων”.

“Η οδήγηση ενός αυτοκινήτου είναι κάτι υπέροχο. Στο τιμόνι ενός σπορ αυτοκινήτου, νιώθω ακριβώς όπως όταν ανεβαίνω στη σκηνή, μόνος έχοντας απέναντί μου το κοινό”, είχε δηλώσει σε συνέντευξή του.

“Η παρουσία και μόνο ενός Iso Grifo A3-C είναι ένα εξαιρετικά σπάνιο γεγονός από μόνο του. Προσθέτοντας και την εκπληκτική προέλευσή του, η δημοπρασία αυτή δίνει μια απόλυτα μοναδική ευκαιρία για τους συλλέκτες”, εκτιμά ο Ογκιστίν Σαμπατιέ-Γκαρά, υπεύθυνος για τις δημοπρασίες αυτοκινήτων της RM Sotheby’s Europe.

Στη δημοπρασία που διοργανώνεται με την ευκαιρία της έκθεσης Retromobile 2018, θα τεθούν προς πώληση περισσότερα από 80 σπάνια αυτοκίνητα, ανάμεσά τους Ferrari (166 ΜΜ Spider και 275 GTB), μια McLaren P1 2014 και μια Maserati MC12 2005.

(ΑΠΕ-ΜΠΕ)

popaganda
© ΦΩΤΑΓΩΓΟΣ ΕΠΕ 2023 / All rights reserved
Διαβάζοντας την POPAGANDA αποδέχεστε την χρήση cookies.