Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
popaganda
popagandaNEWS
12.08.2022

Στις 23:00 λήγει η προθεσμία προσφορών για την αγορά της Τσέλσι

Οι πρωταθλητές Ευρώπης σήμερα λειτουργούν με ειδική άδεια και πλέον ελέγχονται ουσιαστικά από τη βρετανική κυβέρνηση.
Στις 23:00 λήγει η προθεσμία προσφορών για την αγορά της Τσέλσι

Απόψε στις 23:00 (ώρα Ελλάδας) έχει οριστεί η λήξη της προθεσμίας για τους πλειοδότες που υποβάλουν προσφορές για να αγοράσουν την Τσέλσι, με επιχειρηματίες από διαφορετικές ηπείρους να σχηματίζουν απίθανες συμμαχίες για την απόκτηση του συλλόγου της Premier League.

Η Τσέλσι τέθηκε αρχικά προς πώληση από τον ιδιοκτήτη Ρομάν Αμπράμοβιτς μετά την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία, πριν επιβληθούν κυρώσεις στον Ρώσο μεγιστάνα από τη βρετανική κυβέρνηση.

Οι πρωταθλητές Ευρώπης σήμερα λειτουργούν με ειδική άδεια και πλέον ελέγχονται ουσιαστικά από τη βρετανική κυβέρνηση.

Η Raine Group, μια τράπεζα των ΗΠΑ, επιβλέπει τη διαδικασία πώλησης από πριν επιβληθούν κυρώσεις στον Ρώσο δισεκατομμυριούχο και έχει θέσει ως προθεσμία απόψε τις 23:00 για την υποβολή προσφορών.

Η Raine θα πάρει μια απόφαση σχετικά με τον προτιμώμενο πλειοδότη και η κυβέρνηση θα παρέμβει μόνο αφού λάβει ικανοποιητικές αποδείξεις ότι ο Αμπράμοβιτς δεν θα έχει κανένα οικονομικό όφελος.

Μετά θα εναπόκειται στον υποψήφιο αγοραστή να περάσει τις σχετικές διαδικασίες που προβλέπονται από την Premier League πριν ολοκληρώσει την εξαγορά του.

Η χρηματοοικονομική εταιρεία Aethel Partners με έδρα το Λονδίνο επιβεβαίωσε στο Reuters ότι έχει υποβάλει προσφορά άνω των 2 δισεκατομμυρίων λιρών (2,63 δισεκατομμύρια δολάρια) για την Τσέλσι, προσθέτοντας ότι θα παράσχει στον σύλλογο ένα άμεσο ποσό 50 εκατομμυρίων λιρών για να αντιμετωπίσει οποιαδήποτε άμεσα οικονομικά ζητήματα.

Ορισμένα διάσημα πρόσωπα εμπλέκονται σε πολλές άλλες υποψήφιες προσφορές. Ο Βρετανός κατασκευαστής ακινήτων Νικ Κάντι, φίλαθλος της Τσέλσι, δήλωσε ότι ενδιαφέρεται να κάνει μια προσφορά, έχοντας τη συνεργασία του πρώην παίκτη και προπονητή της ομάδας, Τζανλούκα Βιάλλι.

«Συνάντησα τον Νικ Κάντι πολλές φορές τις τελευταίες εβδομάδες και είμαι σύμφωνος πλήρως με τα οράματά του», είπε ο Βιάλλι σε ανακοίνωσή του.

Ο Πρόεδρος της παγκόσμιας ομοσπονδίας Στίβου, Σεμπάστιαν Κόε εντάχθηκε σε μια κοινοπραξία, συμπεριλαμβανομένου του πρώην προέδρου της Λίβερπουλ, Μάρτιν Μπρότον, που ελπίζει να αγοράσει την Τσέλσι.

«Είμαι βέβαιος ότι ο σερ Μάρτιν είναι ο κατάλληλος άνθρωπος για να οδηγήσει την Τσέλσι στο επόμενο κεφάλαιο της», δήλωσε ο Κόε στα βρετανικά μέσα ενημέρωσης.

Ο Ελβετός δισεκατομμυριούχος Χάνγκιορκ Βάις, έχει συνεργαστεί με τον συνιδιοκτήτη των ΛΑ Ντόντγκερς, Τοντ Μπέλι, για να εκδηλώσει ενδιαφέρον για την αγορά της Τσέλσι, ενώ για τον ίδιο σκοπό συνεργάστηκαν οι ιδιοκτήτες της ομάδας μπέιζμπολ των ΗΠΑ, Σικάγο Καμπς, η οικογένεια Ρίκετς, με τον ιδρυτή της Citadel, Κεν Γκρίφιν.

Άλλοι θα μπορούσαν να εμφανιστούν την τελευταία στιγμή, με αναφορές ενδιαφέροντος από τη Saudi Media Group και μια άλλη κοινοπραξία με επικεφαλής τον πρώην αρχηγό της Τσέλσι, Τζον Τέρι.

popaganda
© ΦΩΤΑΓΩΓΟΣ ΕΠΕ 2022 / All rights reserved
Διαβάζοντας την POPAGANDA αποδέχεστε την χρήση cookies.