Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
popaganda
popagandaNEWS
05.12.2022

Ελίνα Τζένγκο: «Κάνω προπόνηση σε ένα γηπεδάκι ποδοσφαίρου χωρίς καν ταρτάν»

Η πρωταθλήτρια Ευρώπης στον ακοντισμό, Ελίνα Τζένγκο, φιλοξενήθηκε σε τηλεοπτική εκπομπή και αναφέρθηκε στις δύσκολες συνθήκες κάτω από τις οποίες προπονείται.
Ελίνα Τζένγκο: «Κάνω προπόνηση σε ένα γηπεδάκι ποδοσφαίρου χωρίς καν ταρτάν»

Μία εκλεκτή καλεσμένη από το χώρο του ελληνικού αθλητισμού πήρε μέρος το βράδυ της Τρίτης στην τηλεοπτική εκπομπή του ΑΝΤ1 “The 2Night Show” με την Ελίνα Τζένγκο να μιλάει για το χρυσό μετάλλιο στον ακοντισμό που φόρεσε γύρω από το λαιμό της στο πρόσφατο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα.

Επιπλέον, η 19χρονη πρωταθλήτρια μίλησε για τις δύσκολες συνθήκες που αντιμετωπίζουν οι αθλητές του στίβου στην Ελλάδα αλλά και στο τηλεφώνημα που δεν περίμενε και το οποίο της έγινε από τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, ενώ στάθηκε στο θέμα της στήριξης του κόσμου όπως και στο πώς πήρε την ελληνική υπηκοότητα.

Αναλυτικά όσα δήλωσε:

Για το παράπονο που έχουν οι αθλητές από τη στήριξη του κόσμου: «Το παράπονο που έχουμε οι αθλητές είναι ότι περιμένουμε τη στήριξη του κόσμου όχι μόνο στις χαρές μας, αλλά και όταν έχουμε μια κακή χρονιά. Πιο σημαντικό να είναι δίπλα μας όταν δεν έχουμε καλή χρονιά για να μας δώσουν ώθηση να τα πάμε καλύτερα την επόμενη χρονιά».

Για τις αντιξοότητες που συναντά στις προπονήσεις της: «Κάνω προπόνηση σε ένα γηπεδάκι ποδοσφαίρου χωρίς καν ταρτάν, ρίχνω το ακόντιο πάνω από τα σύρματα του γηπέδου και δεξιά έχει έναν γκρεμό. Στον τελευταίο αγώνα εδειξα στις αντίπαλες που προπονούμαι και έμειναν κόκκαλο. Οταν στις μεγάλες πόλεις δεν έχουν εγκαταστάσεις, να περιμένουμε κάτι παραπάνω στην Καλλικράτεια;»

Για την καταγωγή της και τις δυσκολίες μέχρι να πάρει την ελληνική υπηκοότητα: «Η μαμά και ο μπαμπάς είναι από την Αλβανία και εγώ με τη μεσαία αδερφή μου γεννηθήκαμε στην Ελλάδα. Δεν είχα την ελληνική υπηκοότητα μέχρι τα 16 μου χρόνια, την πήρα γρηγορότερα λόγω των επιδόσεων που είχα».

ΠΗΓΗ

popaganda
© ΦΩΤΑΓΩΓΟΣ ΕΠΕ 2022 / All rights reserved
Διαβάζοντας την POPAGANDA αποδέχεστε την χρήση cookies.