Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
NEWS
02.12.2021

Σε κίνδυνο λόγω θαλασσοταραχής 128 μετανάστες και πρόσφυγες στη Μεσόγειο

Ανάμεσά τους, σύμφωνα με την τηλεφωνική γραμμή έκτακτης ανάγκης Alarm Phone, βρίσκονται πολλά παιδιά που ξεκίνησαν το ταξίδι προς την Ευρώπη, με τους γονείς τους, από τις ακτές της Λιβύης.

Συναγερμός έχει σημάνει για τη ζωή σχεδόν 130 μεταναστών και προσφύγων που θαλασσοδέρνονται με δύο πλεούμενα στην κεντρική Μεσόγειο και σύμφωνα με ιταλικά μέσα ενημέρωσης κινδυνεύουν να πνιγούν.

Στο πρώτο πλεούμενο, το οποίο έχει σε μεγάλο βαθμό βυθιστεί, βρίσκονται 60 άνθρωποι, ενώ στο δεύτερο οι επιβαίνοντες είναι 58. Ανάμεσά τους, σύμφωνα με την τηλεφωνική γραμμή έκτακτης ανάγκης Alarm Phone, βρίσκονται πολλά παιδιά που ξεκίνησαν το ταξίδι προς την Ευρώπη, με τους γονείς τους, από τις ακτές της Λιβύης.

Μάλιστα, σε νεότερη ανάρτησή της η Alarm Phone, το μεσημέρι της Κυριακής, αναφέρει ότι χάθηκε η επικοινωνία με το σκάφος που ήταν υπό βύθιση. Καταγγέλλει μάλιστα ότι εμπορικό σκάφος που προσέγγισε την περιοχή για βοήθεια, έκανε λόγο για πιθανή επαναπροώθηση από τη Μάλτα.
Όπως γράφει η εφημερίδα La Repubblica, επικρατεί θαλασσοταραχή και στην περιοχή πνέουν ισχυροί άνεμοι.

Τις τελευταίες είκοσι τέσσερις ώρες, παράλληλα, οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα πραγματοποίησαν τέσσερις επιχειρήσεις διάσωσης, νότια της Σικελίας. Χθες επίσης διασώθηκαν άλλοι 95 μετανάστες και πρόσφυγες, που επρόκειτο να αναχαιτιστούν από την λιβυκή ακτοφυλακή σύμφωνα με το πλοίο «Geo Barents» της οργάνωσης Γιατροί Χωρίς Σύνορα.

Χθες, τέλος, στο λιμάνι του Ποτσάλο, πάντα στη Σικελία, αποβιβάσθηκαν τετρακόσιοι έξι μετανάστες και πρόσφυγες προερχόμενοι, κυρίως, από την υποσαχάρια Αφρική, τη Συρία και τη Λιβύη.

© ΦΩΤΑΓΩΓΟΣ ΕΠΕ 2021 / All rights reserved
Διαβάζοντας την POPAGANDA αποδέχεστε την χρήση cookies.