Οι νόμοι για την πορνεία -την πράξη σεξουαλικής συνέυρεσης επί πληρωμή- μπορεί να είναι αρκετά ασαφείς, ανάλογα με την χώρα.
Την Πρωτοχρονιά, τέθηκε σε εφαρμογή νέα νομοθεσία στην Καλιφόρνια, η οποία απαγορεύει την επιβολή του νόμου για σύλληψη νεαρών κάτω των 18 για εκπόρνευση. Γεγονός που προκαλεί αντιπαράθεση. Οι επικριτές του νόμου υποστηρίζουν ότι επηρεάζει τη νομιμοποίηση της παιδικής πορνείας. Ένας μέλος της Γερουσίας, ο Holly Mitchell, επιμένει ότι ο νέος νόμος σχεδιάστηκε για να προστατεύσει τα θύματα από την ανήλικη πορνεία.
Στην Ολλανδία, η πορνεία νομιμοποιήθηκε το 2000 και το να ζεις από το εισόδημα μιας ιερόδουλης είναι επίσης νόμιμο, δεδομένου ότι δεν περιλαμβάνει εξαναγκασμό.
Στη Λετονία η πορνεία ρυθμίζεται, αλλά η κατοχή ενός οίκου ανοχής ή το να βγάζεις γυναίκες «στο κλαρί» είναι και τα δύο παράνομες δραστηριότητες.
Υπάρχουν μόνο λίγα μέρη όπου και η πορνεία και οι οίκοι ανοχής είναι νόμιμα. Η Ελλάδα, η Γερμανία, η Τουρκία και η Ελβετία είναι ανάμεσα σε αυτές τις περιοχές.
Στο OpenStreetMap δημιούργησαν έναν διαδραστικό χάρτη του κόσμου όπου η πορνεία είναι:
- Κόκκινο: Εντελώς παράνομη
- Κίτρινο: Νόμιμη, αλλά όχι ρυθμιζόμενη-με οίκους ανοχής παράνομους
- Μπλε: Νόμιμη και ρυθμιζόμενη
Πηγή: Independent