Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
popaganda
popagandaNEWS
28.11.2023

Icons του Gus Van Sant: Ανερχόμενοι αστέρες του Χόλιγουντ

Μέσω συνεντέυξεων, έργων τέχνης, φωτογραφιών και κυρίως μέσω πολλών Polaroid, o Van Sant μας συστήνει σταρ που πέρασαν από το στούντιό του για κάστινγκ.
Icons του Gus Van Sant: Ανερχόμενοι αστέρες του Χόλιγουντ

Τον Γκας Βαν Σαντ τον ξέρουμε: από ταινίες όπως «Elephant», «Paranoid Park», «Good Will Hunting» ή «My Own Private Idaho».

Τώρα, το βιβλίο «Gus Van Sant: Icons» (εκδόθηκε από την La Cinémathèque Française σε συνεργασία με τον γαλλικό εκδοτικό οίκο Actes Sud) μας δίνει τη δυνατότητα να μπούμε μέσα στο μυαλό του Βαν Σαντ: μέσω συνεντεύξεων που έχει δώσει, έργων τέχνης, φωτογραφιών από γυρίσματα και, κυρίως, μέσω των πάρα πολλών Polaroid που στην αρχή της καριέρας του είχε τραβήξει από σταρ που πέρασαν από το στούντιό του για κάστινγκ. Ποιών; Α, μεταξύ άλλων του Matt Damon, της Drew Barrymore, του Keanu Reeves, της Nicole Kidman και άλλων.

Οι φωτογραφίες τραβήχτηκαν μεταξύ 1983 και 1999, με «μια επιδιορθωμένη παλιά Polaroid» λίγο μετά την ολοκλήρωση των σπουδών του στο Rhode Island School of Design. Αντίθετα με μια σημερινή instant camera, αυτή η συσκευή είχε τη δυνατότητα να παράγει μια μικρή φωτογραφία κι ένα αρνητικό. Στο βιβλίο, ο Βαν Σαντ εξηγεί ότι χρησιμοποιούσε αυτά τα αρνητικά «για να κάνει διαφορετικές εμφανίσεις», σημειώνει το AnOther.

Θυμάται ότι «με το “Drugstore Cowboy”, όλοι αυτοί οι διάφοροι έμπαιναν, ο John Clover, μέλη των Chili Peppers. Κόσμος έμπαινε και σκεφτόμουν ότι θα μπορούσα να χρησιμοποιήσω τα αρνητικά».

Δεν ήταν όμως κάτι εύκολο: «Για μένα ήταν δύσκολο, γιατί συναντούσα καμιά δεκαριά μέσα σ’ ένα δίωρο, και μετά έπρεπε να πάω στο μπάνιο – σε μπάνιο κτηρίου γραφείων, 30 όροφοι, στην Σάντα Μόνικα – και να προσπαθήσω να βάλω τα αρνητικά σε μια λεκάνη και να τα πλύνω και να τα κρεμάσω. Ήταν λίγο μπελαλίδικο, αλλά το έκανα γιατί σκεφτόμουν ότι τώρα που τραβάω όλες αυτές τις φωτογραφίες όλων αυτών των διαφορετικών ηθοποιών και καμιά φορά πιο καταξιωμένων ηθοποιών ή μουσικών θα αποκτήσω μια συλλογή και θα μπορέσω να κάνω ένα σόου – αυτή ήταν η ιδέα. Αλλά, στο μεταξύ, χρησιμοποιούσα τις φωτογραφίες, αυτές καθαυτές, για κάστινγκ».

Εντάξει, δεν είναι λίγο να δει κανείς πώς ήταν ο Keanu Reeves και ο Udo Kier όταν πήραν τους ρόλους στο «My Own Private Idaho» ή ο Matt Dillon στο «Drugstore Cowboy» ή η Nicole Kidman και ο Casey Affleck στο «To Die For» ή, τέλος, ο Matt Damon και η Minie Driver στο «Good Will Hunting».

popaganda
© ΦΩΤΑΓΩΓΟΣ ΕΠΕ 2023 / All rights reserved
Διαβάζοντας την POPAGANDA αποδέχεστε την χρήση cookies.