Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
popaganda
popagandaNEWS
01.12.2024

Point zero: re start – Μια σπουδαία ομαδική έκθεση στον Σύλλογο Ελλήνων Αρχαιολόγων

Εγκαινιάζεται την Παρασκευή 26 Φεβρουαρίου.
Point zero: re start – Μια σπουδαία ομαδική έκθεση στον Σύλλογο Ελλήνων Αρχαιολόγων

Η έκθεση αυτή νέων μέσων  αποτελεί σχολιασμό της οικονομικής κρίσης και των διαφορετικών αφηγήσεων που αυτή δημιουργεί σε παγκόσμιο επίπεδο. Συνδέει την οικονομία με τη ζωή των ανθρώπων, θέλοντας έτσι να ασκήσει κριτική στον τρόπο που δημιουργούνται σχέσεις αλλά και αντίρροπες δυνάμεις ανάμεσά τους. Η ίδια η επιλογή του χώρου για την παρουσίαση της έκθεσης νέων μέσων, στοχεύει να λειτουργήσει ως σχολιασμός και αντίστιξη, και παράλληλα ως παρότρυνση για κριτική σε μία νέα περίοδο – κοινωνικά, οικονομικά, πολιτικά- της οποίας είμαστε όλοι κοινωνοί και ενίοτε σχολιαστές. 

Εντάσσοντας το πρόθεμα “re-” στον τίτλο, γίνεται μια έμμεση αναφορά στην επανέναρξη μιας νέας εποχής, η οποία δομείται εντός (και όχι εκτός) της ιστορικότητας, αλλά και μέσα από αναφορές στο παρελθόν σε επίπεδο κοινωνικό, παγκόσμιο και πανανθρώπινο. Πρόκειται για μία  διεθνή έκθεση με συμετοχές πολύ γνωστών καλλιτεχνών σε παγκόσμιο επίπεδο. Το έργο τους παρουσιάζεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα. 

Screen Shot 2016-02-22 at 16.29.47
Screen Shot 2016-02-22 at 16.29.29

Επιμέλεια: Εύα Κέκου

Συμμετέχουν: Roy Ascott(UK) & Elif Ayiter (TR), Max Moswitzer(AT), Selavy Οh (DE), Maurice Benayoun, (FR), Scott Kildall. (US)

Εγκαίνια: 26/02/201,  20:00 μ.μ,  Σύλλογος Ελλήνων Αρχαιολόγων, Ερμού 134, Θησείο

Ο καλλιτέχνης Maurice Benayoun θα έρθει στα εγκαίνια και θα βρίσκεται στην έκθεση για να εξηγήσει το έργο του αλλά και να συζητήσει με το ελληνικό κοινό για τα νέα μέσα και τη θέση τους στο παγκoσμιοποιημένο περιβάλλον της σύγχρονης τέχνης.

Διάρκεια έκθεσης: 27/02- 01/03/2016

Ώρες λειτουργίας: Σάββατο και Κυριακή 11.00-18.00, Δευτέρα και Τρίτη 11.00-14.00

popaganda
© ΦΩΤΑΓΩΓΟΣ ΕΠΕ 2024 / All rights reserved
Διαβάζοντας την POPAGANDA αποδέχεστε την χρήση cookies.