Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
popaganda
popagandaNEWS
12.08.2022

Πέθανε ο ο σκηνοθέτης του «Dallas Buyers Club» και «Big Little Lies» Ζαν-Μαρκ Βαλέ

Σε ηλικία 58 ετών.
Πέθανε ο ο σκηνοθέτης του «Dallas Buyers Club» και «Big Little Lies» Ζαν-Μαρκ Βαλέ

Ο σκηνοθέτης της ταινίας «Dallas Buyers Club» και τηλεοπτικών σειρών όπως το «Big Little Lies», Ζαν-Μαρκ Βαλέ, πέθανε έξω από το Κεμπέκ του Καναδά σε ηλικία 58 ετών, ενώ τα αίτια του θανάτου του παραμένουν μέχρι στιγμής άγνωστα.

Ο Καναδός σκηνοθέτης, έγινε ευρέως γνωστός το 2013, όταν χάρη στην ταινία του «Dallas Buyers Club» βραβεύτηκαν με Όσκαρ οι πρωταγωνιστές της Μάθιου ΜακΚόναχι και Τζάρεντ Λέτο.

Το 2014 ο Ζαν-Μαρκ Βαλέ σκηνοθέτησε το «Wild», με πρωταγωνίστρια τη Ρις Γουίδερσπουν και βασίστηκε στα best seller απομνημονεύματα μιας πρώην εθισμένη στην ηρωίνη που πεζοπορεί στην Ακτή του Ειρηνικού για να ανακαλύψει ξανά τον εαυτό της.

Η συνεργασία του με τον Γουίδερσπουν συνεχίστηκε στη σειρά του HBO «Big Little Lies», για την οποία κέρδισε το βραβείο Emmy για τη σκηνοθεσία μίνι σειράς.

Η επόμενη σειρά του Ζαν-Μαρκ Βαλέ για το HBO ήταν η μίνι σειρά «Sharp Objects» βασισμένη στο ομότιτλο βιβλίο της Τζίλιαν Φλιν. Ο Βαλέ επρόκειτο επίσης να σκηνοθετήσει μια άλλη σειρά για το HBO, το «Gorilla and the Bird», βασισμένο σε απομνημονεύματα του Ζακ ΜακΝτέρμοντ, έναν συνήγορο του πολίτη που υφίσταται μια ξαφνική ψυχωτική κατάρρευση.

«Ήταν ένας αληθινός καλλιτέχνης και ένας γενναιόδωρος, στοργικός τύπος. Όλοι όσοι δούλεψαν μαζί του δεν μπορούσαν παρά να δουν το ταλέντο και το όραμα που διέθετε. Ήταν φίλος, δημιουργικός συνεργάτης και ήταν ένας μεγάλος αδερφός για μένα. Ο μαέστρο θα λείψει πολύ, αλλά με παρηγορεί το γεγονός ότι το όμορφο στυλ του και η εντυπωσιακή δουλειά που μοιράστηκε με τον κόσμο θα συνεχίσουν να ζουν», αναφέρει ο συνεργάτης του και παραγωγός, Nathan Ross.

popaganda
© ΦΩΤΑΓΩΓΟΣ ΕΠΕ 2022 / All rights reserved
Διαβάζοντας την POPAGANDA αποδέχεστε την χρήση cookies.