Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
popaganda
popagandaNEWS
23.12.2024

Περισσότεροι από 40 εκατομμύρια άνθρωποι ζουν υπό καθεστώς δουλείας

Σύμφωνα με εκτιμήσεις διεθνών οργανώσεων κατά της σύγχρονης δουλείας.
Περισσότεροι από 40 εκατομμύρια άνθρωποι ζουν υπό καθεστώς δουλείας

Περισσότεροι από 40 εκατομμύρια άνθρωποι ζούσαν υπό καθεστώς δουλείας τον περασμένο χρόνο, καταναγκαστικής εργασίας και καταναγκαστικών γάμων, σύμφωνα με την πρώτη κοινή εκτίμηση που έκαναν σημαντικές οργανώσεις κατά της δουλείας σχετικά με τον αριθμό των θυμάτων παγκοσμίως και με το διεθνές έγκλημα.

Η Διεθνής Οργάνωση Εργασίας (ILO), η οποία ανήκει στον ΟΗΕ, η οργάνωση για την προάσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων Walk Free Foundation και ο Διεθνής Οργανισμός Μετανάστευσης ανακοίνωσαν ότι 40,3 εκατομμύρια άνθρωποι ήταν θύματα της σύγχρονης δουλείας το 2016, αλλά πρόσθεσαν ότι πρόκειται για συντηρητική εκτίμηση της κατάστασης.

Σύμφωνα με την εκτίμησή τους, 24,9 εκατομμύρια άνθρωποι εξαναγκάζονται να εργάζονται σε εργοστάσια, σε εργοτάξια, σε χωράφια και σε αλιευτικά, ως οικιακοί βοηθοί ή να παρέχουν υποχρεωτικά σεξουαλικές υπηρεσίες, ενώ 15,4 εκατομμύρια άνθρωποι υποχρεώνονται σε καταναγκαστικούς γάμους.

Σχεδόν τρεις στους τέσσερις σκλάβους ήταν γυναίκες και κορίτσια και ένα στους τέσσερις παιδί και η σύγχρονη δουλεία είναι πιο διαδεδομένη στην Αφρική, ενώ ακολουθούν η Ασία και η περιοχή του Ειρηνικού, όπως αναφέρει η σχετική έκθεση.

«Οι σύγχρονοι σκλάβοι παρήγαγαν μέρος των τροφίμων που τρώμε και των ρούχων που φοράμε και έχουν καθαρίσει τα κτίρια στα οποία πολλοί από εμάς κατοικούν ή εργάζονται», αναφέρουν οι οργανώσεις στην έκθεσή τους που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα τονίζοντας ότι το έγκλημα είναι παρόν σε όλες τις χώρες.

«Δεδομένου ότι ένα μεγάλο ποσοστό της σύγχρονης δουλείας οφείλεται στη μετανάστευση, είναι απαραίτητη η καλύτερη διαχείριση του μεταναστευτικού για την πρόληψη της υποχρεωτικής εργασίας και την προστασία των θυμάτων», ανέφεραν οι οργανώσεις.

Στο παρελθόν οι οργανώσεις είχαν χρησιμοποιήσει διαφορετικά δεδομένα, ορισμούς και μεθοδολογίες, λέει ο Χουτάν Χομαγιουνπούρ, ένας ειδικός στο ζήτημα της καταναγκαστικής εργασίας στην ILO.

«Για πολλά χρόνια είχαν δοθεί στη δημοσιότητα πολλοί διαφορετικοί αριθμοί. Σήμερα επιτέλους συνεργάστηκαν όλοι για να καταλήξουν σε μια παγκόσμια εκτίμηση, η οποία θα γίνει σημείο αναφοράς», είπε ο ίδιος στο Thomson Reuters Foundation.

(ΑΠΕ-ΜΠΕ)

popaganda
© ΦΩΤΑΓΩΓΟΣ ΕΠΕ 2024 / All rights reserved
Διαβάζοντας την POPAGANDA αποδέχεστε την χρήση cookies.