Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
popaganda
popagandaNEWS
02.10.2023

Περιοριστικά νέα μέτρα μετά τις γιορτές

Ο Θάνος Πλεύρης επιβεβαίωσε ότι μετά τις γιορτές θα υπάρχουν περιοριστικά μέτρα λόγω της μετάλλαξης Όμικρον. Η αύξηση του ποσοστού στην τηλεργασία και το ωράριο στην εστίαση είναι προ των πυλών.
Περιοριστικά νέα μέτρα μετά τις γιορτές

Eίναι, πλέον και επίσημο ότι θα έχουμε περιοριστικά νέα μέτρα μετά τις γιορτές για να αντιμετωπιστεί ο κορονοϊός, όπως δήλωσε από τη Βουλή, ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης. «Είναι μία ξεκάθαρη θέση της κυβέρνησης -συνεδριάζει αυτή τη στιγμή η ειδική επιτροπή- ότι μετά τις γιορτές θα υπάρχει οπωσδήποτε ένα πλαίσιο περιοριστικών μέτρων. Η Επιτροπή θα εισηγηθεί τα περιοριστικά μέτρα και η κυβέρνηση θα πάρει τις τελικές της αποφάσεις για να μπορέσουμε να ελέγξουμε την πανδημία», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Πλεύρης, κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου του στην Ολομέλεια, με «ρυθμίσεις για την αντιμετώπιση της πανδημίας και την προστασία της δημόσιας υγείας και άλλες επείγουσες διατάξεις».

«Παρακολουθούμε κάθε μέρα τα δεδομένα, η βούληση της κυβέρνησης, όπως αποτυπώθηκε και χθες από τον πρωθυπουργό, είναι τα μέτρα να ισχύουν μετά τις γιορτές. Θα εξετάσουμε τι μέτρα θα πάρουμε μετά την εισήγηση της επιτροπής τις επόμενες μέρες», ανέφερε ο κ. Πλεύρης και πρόσθεσε: «Υπάρχει μία στενή παρακολούθηση της κατάστασης και αναλόγως των στοιχείων που θα έχουμε θα προσδιορίσουμε και τις αποφάσεις μας, με βούληση όμως να γίνει κανονικά το διάστημα αυτό των εορταστικών εκδηλώσεων με το ισχύον πλαίσιο».

Ταυτόχρονα, ο κ. Πλεύρης διεμήνυσε ότι «το επόμενο δεκαήμερο θα γίνουν τόσοι έλεγχοι όσοι έγιναν όλο το χρόνο που πέρασε». Ακόμα, ο κ. Πλεύρης ανέφερε ότι έφθασαν στο 70% οι προγραμματισμένοι εμβολιασμοί και στο 66% είναι οι πλήρως εμβολιασμένοι. Όπως είπε, στον ενήλικο πληθυσμό έχει καλυφθεί το 80% αυτών που έχουν κάνει την πρώτη δόση και στο 75% όσων έχουν ολοκληρώσει τον εμβολιασμό. Τέλος, ο υπουργός Υγείας κάλεσε όλους τους πολίτες να κάνουν self test το διάστημα των εορτών ώστε να υπάρχει η ιχνηλάτηση σε πραγματικό χρόνο.

Με αυτές τις δηλώσεις του ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, επισημοποίησε, ουσιαστικά, τα μέτρα που είχε αναφέρει ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, ότι είναι στον σχεδιασμό του για μετά τις γιορτές. Αυτά τα μέτρα είναι δύο:

  • Τηλεργασία
  • Ωράριο στην εστίαση και στη διασκέδαση.
popaganda
© ΦΩΤΑΓΩΓΟΣ ΕΠΕ 2023 / All rights reserved
Διαβάζοντας την POPAGANDA αποδέχεστε την χρήση cookies.