Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
popaganda
popagandaNEWS
22.11.2024

Ο τραγικός απολογισμός ατυχημάτων ρωσικών αερογραμμών

Τα τελευταία 20 χρόνια έχουν υπάρξει 20 θανάσιμα συμβάντα με επιβατικά αεροσκάφη των Ρωσικών αερογραμμών, με αποτέλεσμα να χαθούν 1.330 ζωές.
Ο τραγικός απολογισμός ατυχημάτων ρωσικών αερογραμμών

Το αεροπορικό δυστύχημα στη Χερσόνησο του Σινά στην Αίγυπτο, είναι δυστυχώς το τελευταίο περιστατικό από μια σειρά από θανάσιμα ατυχήματα που εμπλέκουν τις αερογραμμές μιας από τις μεγαλύτερες χώρες του κόσμου. 

Σύμφωνα με την Independent, αμέσως μετά τη διάλυση της Σοβιετικής Ένωσης, προέκυψαν δεκάδες μικρές εταιρείες αερομεταφορών. Ανάμεσα σε αυτές ανήκει και η  Kogalymavia, που εδρεύει στη δυτική Σιβηρία, στην οποία ανήκει το αεροσκάφος που συνετρίβη στο Σινά. 

Η τραγωδία αυτή δεν είναι η πρώτη στην οποία εμπλέκεται η Kogalymavia, ή αλλιώς «Metrojet». Την Πρωτοχρονιά του 2011, ένα αεροσκάφος που έκανε μια προγραμματισμένη εσωτερική πτήση από την Surgut στη Μόσχα, έπιασε φωτιά την ώρα που τροχοδρομούσε στον διάδρομο του αεροδρομίου, με αποτέλεσμα να χαθούν τουλάχιστουν 4 ζωές. 

Συνολικά, τα τελευταία 20 χρόνια έχουν συμβεί 20 δυστυχήματα που εμπλέκουν τις ρώσικες αερογραμμές, και είχαν σαν αποτέλεσμα να σκοτωθούν 1.330 άτομα. Η συχνότητα των ατυχημάτων είναι ενοχλητική, με δεδομένο τα στοιχεία ασφαλείας αερομεταφορών οπουδήποτε αλλού στον κόσμο. Στη Βρετανία, η οποία έχει περισσότερες πτήσεις και επιβάτες από την Ρωσία, το τελευταίο δυστύχημα με αεροσκάφος συνέβη το 1989.

Οι αιτίες των δυστυχημάτων ποικίλουν. Το 2001, ένα jet Σιβηρικών αερογραμμών, που πετούσε από το Τελ Αβίβ στο Νοβοσιμπίρσκ εξερράγη πάνω από τη Μάυρη Θάλασσα, καθώς εκπυρσοκρότησε ακούσια ένας πύραυλος του ουκρανικού στρατού. Και οι 76 που επέβαιναν στο jet σκοτώθηκαν. 

Το 2002 69 άνθρωποι, πολλοί από τους οποίους ήταν Ρώσοι μαθητές, σκοτώθηκαν έπειτα από εναέρια σύγκρουση πάνω από τα Ελβετο-Γερμανικά σύνορα με ένα αεροσκάφος που μετέφερε φορτίο.

Δύο χρόνια μετά, δύο αεροσκάφη που είχαν απογειωθεί από αεροδρόμιο στη Μόσχα, εξερράγησαν στον αέρα μέσα σε λίγα λεπτά, με πιθανή αιτία, τρομοκρατική ενέργεια. 87 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους. 

Η πλειοψηφία των δυστυχημάτων έχουν συμβεί στατιστικά στις πιο επικίνδυνες φάσεις της αερομεταφοράς, κατά τη διάρκεια της απογείωσης ή της προσγείωσης. 

Οι απώλειες κατά τη διάρκεια της πτήσης – όπως αυτής που κατέπεσε στο Σινά – είναι σχετικά σπάνιες, αν και μια σειρά από τραγωδίες τα τελευταία δύο χρόνια έχουν λάβει μέρος κατά τη διάρκεια της πτήσης. 

Η αιτία εξαφάνισης της πτήσης MH730 των Μαλαισιανών αερογραμμών τον Μάρτιο του 2014 παραμένει ακόμα άγνωστη. Νωρίτερα, μέσα στο μήνα αποκαλύφθηκε ότι η πτήση MH17 επίσης των Μαλαισιανών αερογραμμών, κατέπεσε από βλήμα του ουκρανικού στρατού. 

Τον περασμένο Δεκέμβρη, ένα Airbus A320 -ίδιου σχεδόν τύπου με το αεροσκάφος που συνετρίβη στην Αίγυπτο – συνετρίβη στην Θάλασσα της Ιάβας, ενώ τον Μάρτιο ο πιλότος του Germanwings A320 έριξε ηθελημένα το αεροσκάφος στις Γαλλικές Άλπεις, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν 150 άνθρωποι. 

popaganda
© ΦΩΤΑΓΩΓΟΣ ΕΠΕ 2024 / All rights reserved
Διαβάζοντας την POPAGANDA αποδέχεστε την χρήση cookies.