Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
popaganda
popagandaNEWS
28.09.2022

O διεθνούς φήμης Αρμένιος σολίστας Haig Yazdjian έρχεται στο Μουσικό Φεστιβάλ Χίου

Τελευταία συναυλία για το Μουσικό Φεστιβάλ Χίου με ένα οδοιπορικό στη μουσική της Ανατολικής Μεσογείου!
O διεθνούς φήμης Αρμένιος σολίστας Haig Yazdjian έρχεται στο Μουσικό Φεστιβάλ Χίου

Haig Yazdjian Quintet

O διεθνούς φήμης Αρμένιος σολίστας, συνθέτης και τραγουδιστής Haig Yazdjian (Χάικ Γιαζιτζιάν) επισκέπτεται, το Σάββατο 18 Δεκεμβρίου, το νησί της Χίου, στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού προγράμματος Soundroutes. Πρόκειται για την τελευταία συναυλία του Μουσικού Φεστιβάλ Χίου αλλά του εν λόγω προγράμματος στο οποίο το Φεστιβάλ συμμετείχε από το 2019 και μαζί με φορείς από την Ιταλία, το Βέλγιο και την Ισπανία δημιούργησαν μουσικούς διαλόγους ανάμεσα σε μουσικούς που υπήρξαν πρόσφυγες ή μετανάστες.  

Ευρύτερα γνωστός για την δεξιοτεχνία του στο ούτι, ο Haig Yazdjian με δικό του προσωπικό ήχο και εκφραστική αμεσότητα, θεωρείται ένα από τους πιο σημαντικούς δημιουργούς της world μουσικής στην Ελλάδα. Οι συνθέσεις του ξεχωρίζουν για τον μοναδικό τρόπο με τον οποίο αναμιγνύει τον σύγχρονο ήχο με ετερόκλητα στοιχεία των παραδοσιακών μουσικών της Ανατολικής Μεσογείου. 

Έχοντας μαζί του μια εξαίρετη ομάδα δεξιοτεχνών μουσικών, θα παρουσιάσει, στο Ομήρειο Πνευματικό Κέντρο Δήμου Χίου, ένα πρόγραμμα που περιλαμβάνει τις πιο γνωστές συνθέσεις από τη δισκογραφία του, καθώς και ευφάνταστες διασκευές σε παραδοσιακά τραγούδια από την Ελλάδα και την Εγγύς Ανατολή. 

Όπως συμβαίνει στις ζωντανές εμφανίσεις του Haig, ο αυτοσχεδιασμός και η δημιουργική διάθεση των μουσικών δίνουν διαφορετικό τόνο κάθε φορά, με αποτέλεσμα κάθε συναυλία να είναι μοναδική με την ατμόσφαιρα να κινείται από την jazz και την fusion μέχρι τη σύγχρονη δυτική μουσική

Μετράει συνεργασίες με σπουδαίους έλληνες δημιουργούς και τραγουδιστές (Νίκος Πορτοκάλογλου, Νίκος Ξυδάκης, Γιώργος Νταλάρας, Σαβίνα Γιαννάτου, Μαρία Φαραντούρη, Δήμητρα Γαλάνη, Έλλη Πασπαλά, Ελευθερία Αρβανιτάκη, Ελένη Βιτάλη), αλλά και με διεθνούς φήμης καλλιτέχνες όπως η Καναδή υψίφωνος της world/folk σκηνής, Loreena MacKennitt, ο ουτίστας και συνθέτης Ara Dinκjian από τους θρυλικούς Night Ark, ο τέσσερις φορές βραβευμένος με Grammy περκασιονίστας, Glen Velezο, ο πρεσβευτής της Ανατολίτικης μουσικής, Omar Faruk Tekbilek κ.ά. 

Haig Yazdjian Quintet
Σάββατο 18 Δεκεμβρίου
Ομήρειο Πνευματικό Κέντρο Δήμου Χίου
Ώρα έναρξης: 21.00
Γενική είσοδος: 10 ευρώ
 
Συμμετέχουν οι μουσικοί: 

Γιώργος Κοντογιάννης, λύρα 
Τάσος Πούλιος, κανονάκι 
Θάνος Χατζηαναγνώστου, τύμπανα 
Γιάννης Παπαδόπουλος, πλήκτρα 
Haig Yazdjian, ούτι, τραγούδι

Προπώληση εισιτηρίων:

Ticket Services
τηλεφωνικά: 210 7234567
Online: https://www.ticketservices.gr/event/haig-yazdjian-quintet-chios-music-festival/  

Κατάστημα Πυξίδα
Απλωταριάς 34, Χίος, τηλ. 22710 26666

 Σύμφωνα με τις ισχύουσες υγειονομικές διατάξεις για την είσοδο στους κλειστούς χώρους διεξαγωγής συναυλιών και των λοιπών δράσεων του Μουσικού Φεστιβάλ Χίου, δυνατότητα πρόσβασης και δια ζώσης παρουσίας έχουν μόνο οι εμβολιασμένοι ή εντός των τελευταίων έξι (6) μηνών νοσήσαντες από τη νόσο COVID-19 ενήλικοι συμπολίτες μας. Οι ανεμβολίαστοι ενήλικοι συμπολίτες μας δεν έχουν δυνατότητα φυσικής πρόσβασης στους προαναφερθέντες χώρους για την προστασία, πρωτίστως, της δικής τους υγείας.
Οι ανήλικοι από τεσσάρων (4) έως και δεκαεπτά (17) ετών δύνανται να προσκομίζουν, εναλλακτικά, δήλωση αρνητικού αυτοδιαγνωστικού ελέγχου (self-test). 

Περισσότερες  πληροφορίες: www.chiosmusicfestival.gr 

Ακολουθήστε μας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για συνεχείς ενημερώσεις:

@chiosmusicfestival

Facebok

Instagram

popaganda
© ΦΩΤΑΓΩΓΟΣ ΕΠΕ 2022 / All rights reserved
Διαβάζοντας την POPAGANDA αποδέχεστε την χρήση cookies.