«Ντρέπομαι, το έκανα για τα παιδιά μου» δηλώνει μέσα από τη φυλακή η 53χρονη καθαρίστρα
«Ντρέπομαι αλλά ήθελα τα παιδιά μου να έχουν μια καλύτερη ζωή από τη δική μου. Έτρεμε η ψυχή μου μη μεγαλώσουν σε ίδρυμα όπως εγώ» δηλώνει η 53χρονη καθαρίστρια που εκτίει δεκαετή ποινή στις φυλακές της Θήβας στις φυλακές της Θήβας, σε δηλώσεις της στην εφημερίδα «Ταχυδρόμος του Βόλου».
Η 53χρονη γυναίκα, δηλώνει την απέραντη ευγνωμοσύνη της στο πανελλήνιο κύμα συμπαράστασης, σημειώνοντας ότι παρακολουθεί τις εξελίξεις και ελπίζει να αποφυλακιστεί σύντομα.
Η υπόθεση καταδίκης της 53χρονης προκάλεσε κύμα αντιδράσεων, με αποτέλεσμα την παρέμβαση της Εισαγγελέως του Αρείου Πάγου Ξένης Δημητρίου το απόγευμα της Πέμπτης, ζητώντας να της διαβιβαστεί η απόφαση του Πενταμελούς Εφετείου Λάρισας προκειμένου να κινηθούν τυχόν διαδικασίες για αναίρεση της καταδικαστικής απόφασης.
Μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο δικηγόρος της καθαρίστριας, Γιώργος Σινέλης, δήλωσε ότι το αίτημα θα συζητηθεί την προσεχή Δευτέρα 26 Νοεμβρίου και θα κατατεθεί και η αίτηση αναστολής της εκτέλεσης της ποινής που επέβαλε το Εφετείο. Με την κίνηση αυτή ο δικηγόρος της 53χρονης ζητά όπως μέχρι να εκδοθεί η απόφαση της αναίρεσης από τον Άρειο Πάγο, να ανασταλεί η εκτέλεση της 10ετούς φυλάκισής της, ποινή που επέβαλε το Πενταμελές Εφετείο Λάρισας.
«Μία γυναίκα 53 ετών καταδικάστηκε σε 10 χρόνια κάθειρξη και φυλακίστηκε. Το έγκλημά της ήταν ότι, σε συνθήκες προφανούς ανάγκης και προκειμένου να βρει δουλειά ως καθαρίστρια, ενώ είχε τελειώσει μόνο την πέμπτη δημοτικού, εμφάνισε «χαρτί» ότι είχε τελειώσει και την έκτη», ανέφερε η Ελληνική Ένωση για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου, σε ανακοίνωσή της.
Η γυναίκα προκειμένου να αποκτήσει τα τυπικά προσόντα και να συμμετάσχει σε διαγωνισμό πρόσληψης τακτικού προσωπικού σε θέση καθαρίστριας ενός κρατικού παιδικού σταθμού, άλλαξε από Ε’ σε ΣΤ’ το πιστοποιητικό της φοίτησης δημοτικού.
Διορίστηκε το 1996 σε διαγωνισμό του ΑΣΕΠ δηλώνοντας ότι είναι τελειόφοιτη της ΣΤ΄ δημοτικού, ενώ σύμφωνα με την ανακοίνωση του συνδικάτου «η καθαρίστρια έχει παιδιά και σύζυγο με αναπηρία 67% και η κάθε μέρα φυλάκισης σημαίνει φυσική και οικονομική εξόντωση της ίδιας και της οικογένειάς της».
Πρωτόδικα, το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Λάρισας είχε καταδικάσει την καθαρίστρια σε 15 χρόνια κάθειρξης για πλαστογραφία και απάτη.
Κατά τη δίκη της σε δεύτερο βαθμό, το Πενταμελές Εφετείο Λάρισας παρόλο που την απάλλαξε από την κατηγορία της πλαστογραφίας, έκρινε ότι το Δημόσιο εξαπατήθηκε και προκλήθηκε «μεγάλη ζημία» καθώς της κατέβαλε μικτές αποδοχές αρκετών δεκάδων χιλιάδων ευρώ, καταδικάζοντάς την σε δεκαετή κάθειρξη.
(Πηγή)