Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
popaganda
popagandaNEWS
07.01.2025

Στις 14 Δεκεμβρίου του 1503 γεννιέται ο Γάλλος αστρολόγος Νοστράδαμος

Στο διασημότερο έργο του Προφητείες αποδίδονται κατά καιρούς προβλέψεις για σύγχρονα ιστορικά γεγονότα όπως η άνοδος του Χίλτερ, η επίθεση στους Δίδυμους Πύργους και τελευταία, το Ισλαμικό κράτος.
Στις 14 Δεκεμβρίου του 1503 γεννιέται ο Γάλλος αστρολόγος Νοστράδαμος

«Από απλός στρατιώτης θα κυβερνήσει την αυτοκρατορία. Θα αλλάξει τον κοντό μανδύα με μακρύ. Ικανός στα όπλα θα φανεί λιγότερο ικανός στα ζητήματα της εκκλησίας. Θα εξυψώνει ή θα καταπιέζει τους μικρούς όπως του αρέσει». Αυτό το προφητικό τετράστιχο που δημοσιεύτηκε μεταξύ του 1555 και του 1558 από τον Γάλλο φαρμακοποιό και αστρολόγο Νοστράδαμο, ερμηνεύτηκε από σύγχρονους ερευνητές ως περιγραφή του Ναπολέοντα, του Αδόλφου Χίτλερ ή του Μπενίτο Μουσολίνι. Η περίπτωση αυτή είναι μια από τις εκατοντάδες προσπάθειες συσχετισμού σύγχρονων γεγονότων και καταστροφών με τα γραπτά του Νοστράδαμου πριν από περίπου 500 χρόνια, γύρω από τα οποία έκτοτε αναπτύσσονται ποικίλες και συνήθως αντιφατικές θεωρίες. 

Nostradamus_prophecies

Λίγα είναι γνωστά για την παιδική ηλικία του Νοστράδαμου, που γεννήθηκε στις 14 Δεκεμβρίου του 1503 στο Σεν Ρεμί της Προβηγκίας στη Νότια Γαλλία. Όταν σε ηλικία 16 χρονών αναγκάστηκε να σταματήσει τις σπουδές του επειδή το Πανεπιστήμιο της Αβινιόν όπου σπούδαζε, έκλεισε λόγω της εξάπλωσης της Μαύρης Πανώλης, ο Μισέλ ντε Νοστρεντάμ ταξίδεψε στην ύπαιθρο και μελέτησε τις θεραπείες μέσω βοτάνων. Παρά το ότι η χειρωνακτική του ιδιότητα, απέτρεψε την είσοδό του στο Πανεπιστήμιο του Μονπελιέ, ο ίδιος συνέχισε να εργάζεται πάνω σε αυτό και λίγο αργότερα έγινε διάσημος για τη δημιουργία ενός “χαπιού από ρόδο” που φερόταν να προστατεύει από την πανώλη. Στη διάρκεια της ζωής του έγραψε άλλα δύο βιβλία για την ιατρική, το ένα ήταν μια φερόμενη μετάφραση του Γαληνού και το άλλο περιείχε περιγραφές μεθόδων για την καταπολέμηση της πανώλης και της παρασκευής καλλυντικών. 

nostradamos

Το 1534, μετά το θάνατο της οικογένειας που είχε δημιουργήσει, από πανώλη, ο Νοστράδαμος άρχισε να ταξιδεύει στην Ιταλία. Εκείνη την περίοδο άρχισε να ασχολείται με τον αποκρυφισμό, υιοθέτησε το όνομα Νοστράδαμος και άρχισε να δημοσιεύει αλμανάκ, τα οποία περιείχαν προφητείες και ετήσια ημερολόγια τα οποία ξεκινούσαν από τον Μάρτιο και όχι τον Ιανουάριο. Σύντομα, ευγενείς της εποχής άρχισαν να του ζητούν συμβουλές για ωροσκόπια και ζητήματα ψυχολογίας. Περίπου στα 1550 άρχισε να γράφει ένα βιβλίο χιλίων περίπου τετραστίχων τα οποία περιείχαν προφητείες- για να αποφύγει την κριτική του θρησκευόμενου κοινού προσπάθησε να αποκρύψει τη σημασία τους, χρησιμοποιώντας αλλαγμένη σύνταξη, λογοπαίγνια κι ένα μείγμα γλωσσών, όπως αρχαία ελληνικά, ιταλικά, λατινικά και προβενσάλ. Τα τετράστιχα εκδόθηκαν αρχικά σε τρεις τόμους και μετά το θάνατό του συγκεντρώθηκαν σε έναν συνολικό με τίτλο Προφητείες. 

Nostradamus_1

Όταν δημοσιεύτηκαν οι προφητείες, πολλοί πίστεψαν ότι ο Νοστράδαμος ήταν υπηρέτης του Διαβόλου, τρελός ή απατεώνας. Ωστόσο, πολλά ήταν και τα μέλη της ελίτ που τον σέβονταν λόγιο με παράδειγμα την Αικατερίνη των Μεδίκων η οποία τον κάλεσε στο παλάτι και τον έκανε Σύμβουλο. Αλλά ούτε και με την  Ρωμαιοκαθολική εκκλησία είχε κακές σχέσεις, εφόσον δεν τελούσε μαγεία και η προφητεία δεν θεωρούνταν αδίκημα. Ο ίδιος υποστήριζε ότι οι προφητείες του βασίζονταν στη συγκριτική ωροσκοπία και στα γραπτά του Πλουτάρχου, των Μεσαιωνικών ιστορικών, τη μαγεία των Ασσυρίων και των Χαλδαίων και άλλων. Τα περισσότερα από τα τετράστιχα αφορούν καταστροφές, όπως λιμούς, σεισμούς, πλημμύρες, πολέμους, εισβολές, επιθέσεις, μάχες και δολοφονίες ενώ ένα επαναλαμβανόμενο μοτίβο είναι η εισβολή μουσουλμανικών δυνάμεων στην Ευρώπη από την Ανατολή με αρχηγό τον Αντίχριστο, κάτι που χρησιμοποίησαν εκτενώς οι έκτοτε ερευνητές. 

Υποφέροντας από ουριστική αρθρίτιδα, ο Νοστράδαμος πέθανε τον Ιούνιο του 1956 έχοντας προβλέψει το θάνατό του. 

popaganda
© ΦΩΤΑΓΩΓΟΣ ΕΠΕ 2025 / All rights reserved
Διαβάζοντας την POPAGANDA αποδέχεστε την χρήση cookies.