Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
popaganda
popagandaNEWS
25.09.2022

«ΜΑΡΚΕΤΑ ΛΑΖΑΡΟΒΑ» του Φράντισεκ Βλάτσιλ

Η NEW STAR προβάλλει από 25/2 στους κινηματογράφους, το επικό αριστούργημα, «ΜΑΡΚΕΤΑ ΛΑΖΑΡΟΒΑ».
«ΜΑΡΚΕΤΑ ΛΑΖΑΡΟΒΑ» του Φράντισεκ Βλάτσιλ

Η ταινία , η οποία αποτελεί προσαρμογή του ομώνυμου μυθιστορήματος του Βλάντισλαβ Βανκούρα, ψηφίστηκε το 1998 από τους Τσεχοσλοβάκους κριτικούς, ως η σημαντικότερη ταινία στην ιστορία του κινηματογράφου της χώρας. Λαμβάνει χώρα στον Μεσαίωνα, αναφερόμενη στην ιστορία της κόρης ενός φεουδάρχη που απάγεται από ληστές και γίνεται ερωμένη ενός εξ’αυτών. Ο Βλάτσιλ  ζωντανεύει τα πεδία μαχών του μεσαίωνα, μεταφέροντας στην μεγάλη οθόνη το μυθιστόρημα του Βανκούρα με έναν απαράμιλλο σεβασμό ως προς την εποχή, «βάζοντας τα γυαλιά» σε όλες τις προηγούμενες ταινίες εποχής. Πρόκειται για ένα ποιητικό μεσαιωνικό έπος, με ασπρόμαυρα πλάνα σαν πίνακες ζωγραφικής, που αναδεικνύουν το ανθρώπινο σώμα και τα φυσικά τοπία. 

«Αυτή η ιστορία παραλίγο να μην ειπωθεί ποτέ. Αξίζει ωστόσο να εξυμνηθεί», αναφέρουν λακωνικά οι τίτλοι στην αρχή της ταινίας και το ίδιο θα μπορούσε να ισχυριστεί κανείς για το ίδιο το φιλμ αν αναλογιστούμε πόσο δυσθεώρητο υπήρξε μέχρι σήμερα. Μην την χάσετε!

Καταπληκτική στον ομότιτλο ρόλο η 19χρονη Μάγκντα Βισάριοβα.

Υποβλητική μεσαιωνική μουσική από τον Ζντενεκ Λίσκα, που ωστόσο χρησιμοποιεί και σύγχρονα όργανα

Υπέροχη ασπρόμαυρη φωτογραφία από τον Μπέντρικ Μπάτσκα.

 

Λίγα λόγια για την ταινία:

Μεσαίωνας, 13ος αιώνας. Ο Νίκολας κι ο αδελφός του, Ανταμ, ληστεύουν περαστικούς για λογαριασμό του τυραννικού τους πατέρα, Κόζλικ. Σε μια από τις ληστείες, βρίσκονται να έχουν όμηρο έναν νεαρό Γερμανό, του οποίου όμως ο πατέρας έχει δραπετεύσει κι αναγγέλλει στον βασιλιά το συμβάν. Ο Κόζλικ ετοιμάζεται για την οργή του βασιλιά κι αποζητά την συμμαχία του γείτονα του, Λαζάρ. Όταν αυτός του την αρνείται, ο Κόζλικ στέλνει τον Νίκολας να απαγάγει την κόρη του Λαζάρ. Τώρα ο βασιλιάς έχει ακόμα έναν σύμμαχο κι ετοιμάζεται να επιτεθεί.

 

Trailer της ταινίας «ΜΑΡΚΕΤΑ ΛΑΖΑΡΟΒΑ»

https://www.youtube.com/watch?v=b9YknJxSqbo

 

Σύνδεσμος Picasa της ταινίας «ΜΑΡΚΕΤΑ ΛΑΖΑΡΟΒΑ»

https://picasaweb.google.com/111157498832838723081/gCOzlI

 

popaganda
© ΦΩΤΑΓΩΓΟΣ ΕΠΕ 2022 / All rights reserved
Διαβάζοντας την POPAGANDA αποδέχεστε την χρήση cookies.